Къца- кълве воблери BG

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Re: Къца- кълве воблери BG

Мнение от къца - кълве »

Те са точно по темата и в тях няма обида или заяждане

На няколко пъти се извинявам на всички засегнати.Може би си засегнат по-дълбоко от другите.
Затова ти се извинявам ЛИЧНО.
Ако те интересува нещо свързано с риболова,на воблер.С удоволствие ще споделя своя опит.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

къца - кълве написа: На няколко пъти се извинявам на всички засегнати.Може би си засегнат по-дълбоко от другите.
Затова ти се извинявам ЛИЧНО.
Ако те интересува нещо свързано с риболова,на воблер.С удоволствие ще споделя своя опит.
Колега отново отбягваш да отговориш на въпросите зададени от Monev67, което рязко може да повлияе на мнението на потребителите в този форум в негативна посока- като визирам и себе си.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

Monev67 написа:
vdo написа:Така,воблерите са уловисти,спор няма.Аз ти казах какво им куца,поне за мен.А може и малко нов асортимент като модели да добавиш.
Интересно ми е тези,които яростно критикуват,без даже да знаят за какво става дума /демек не са ги пробвали-какво тогава критикуват,не знам и защо се запъват да ги пробват,пак не знам /,защо въобще се изхвърлят тук?
Та всъщност въпроса е какво НЕ им куца...

Понеже си ме цитирал отгоре,казвам ти отново: Не им куца това,за което са направени-да ловят риба.Другото ,за което става въпрос във вашите въпроси,мен лично като потребител въобще,ама грам не ме интересува.
Наслука!
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

Monev67 написа:И ето темата пак се качи нагоре цъкам да гледам какво става и ............ (опитвам се да бъда любезен).
Този пост го написах преди 10 страници......

Колега vdo,и сие
Правете каквото искате, живейте както искате ........но МОЛЯ ВИ не ни натрапвайте вашата криво разбрана цивилизация.
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

Аз абсолютно нищо не се опитвам да натрапвам,но даже и така да изглежда,то е нещо,от което имам реални впечатления.Интересно ми е Monev,ти какво се опитваш да направиш?Щото като гледам,ти най-често ъпваш темата,само някой да опита да напише нещо тук.
Не се заяждам с теб или някой друг ,пишещ в тази тема,дори ми е забавно като я чета,но дай малко по-сериозно и реално да гледаме на нещата. :D
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

vdo написа:Аз абсолютно нищо не се опитвам да натрапвам,но даже и така да изглежда,то е нещо,от което имам реални впечатления.Интересно ми е Monev,ти какво се опитваш да направиш?Щото като гледам,ти най-често ъпваш темата,само някой да опита да напише нещо тук.
Не се заяждам с теб или някой друг ,пишещ в тази тема,дори ми е забавно като я чета,но дай малко по-сериозно и реално да гледаме на нещата. :D
Опитвам се да запазя личното си пространство-надявам се да ме разбираш.............и се изказвам тогава когато имам какво да кажа -не просто да си чеша езика или да трупам коментари.......
Последно промяна от Monev67 на Нед Дек 16, 2012 9:27 pm, променено общо 2 пъти.
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

Разбирам,аз тук каквото имах да кажа ,го казах.Повече няма да повдигам темата.Успех! :D
Gutierez
новобранец
новобранец

Мнение от Gutierez »

Аз ви казах, че темата е за триене много отдавна....

И за мен би било интересно, колегата Къца - Кълве да отговори на въпросите на Монев 67...
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Gutierez написа:Аз ви казах, че темата е за триене много отдавна....

И за мен би било интересно, колегата Къца - Кълве да отговори на въпросите на Монев 67...
Стигате вече де, колегата едва ли ще ти отговори на въпросите на Монев...
Но, пое ангажимент през новия сезон да го видим с кефалска пръчка и релийзнати риби... Кво повече искате? Ако искате да си закупите воблери за кефал го направете през март-април догодина.... Може да има и нови видове....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

1 Да намеря вир 35-40 м
2 Да се опитам с воблер 4.4 гр да заметна на тази дистанция
3 След като се убедя ,че ми е трудно да прибягам до някой магазин и да си купя качествана въдица и тънко плетено влакно.
4 Изпълнил първите три условия започвам да се кръстя и да се моля да не съм уцелил воблер който не постига зададените му параметри.
5 Ако въпреки всичко нещата не се получават виновен съм единствено аз ,защото според производителя на крив.......му пречи или задвъдичното устроиство не е читаво.

1.Всички знаем,че реките независимо колко са широки имат десетки километри дължина.Много често при малките реки над хубавите вирове има надвиснали клони ,които правят замятането невъзможно.Тук влиза в действие плаващия воблер.Пускате го по течението на 30-40 и повече метри и след това навивате бавно и не равномерно,като го водите в средата или към един от двата бряга,зависи от дълбочината и активността на рибата.
2.С воблер 4,4 гр. аз замятам на тази дистанция с 0,30 струна с шарански прът.
3. Не е необходимо да сменяте въдицата или да ползвате плетено влакно.Вместо 0,30 ползвате 0,18 от същата марка.
4.Зададените параметри са постижими.За малките реки е по-добре да вдигнете малко пръчката и да го водите по-плитко.
5.На задвъдичното устройство се извиних.
6.Играта на воблера е доста интензивна и можете да го чувствате и с по груб такъм.Така усещате когато е хванал водорасло и е спрял играта.Тогава задължително го изваждате и почиствате.
Един от изказалите се по-горе е направил цитат така както дявола чете Евангелието.
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

Колега Къца-Кълве извинявам се,ама на мен ли ми се струва или нещо пак си правиш майтап.Да не би случайно да си мислиш ,че четящите този форум са лица до 7 годишна възраст. Пак го даде по тъч линията......заобикаляйки същината на въпросите . Аз спирам дотук ,знаещите и можещите отдавна загърбиха темата за куклите и парцалките.......Всеки си прави изводите сам за себе си.Вярвам ,че е имало полза от дебата и че догодина ще има клипове за пуснати риби ,без сезали,без гръмоотводи и т.н . Надявам се да си направил изводите си , да промениш концепцията и маркетинга и евентуално да помислиш върху отношението си към клиента.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Само ще добавя нещо елементарно,но важно за успешното замятане на тази дистанция.Струната трябва да напълни макарата до горе.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

INCUBUS написа:
чуй гласа Мунчов,че е глас ако не божий,то поне е глас на божий наместник в делата спинингови...Да се свети името Заубер,да се низвергнат Аплауза и Стамината,че са лекинко нечестиви-правени са от някой добър майстор,малко по без ОТК и не под надзора на партийния секретар.Амин

Оставих те да си мислиш,че си заблудил хората,но аз помня изказванията на този прекрасен ЧОВЕК

п.п.На тази снимка си готин.На предишната беше грозен.
Аватар
rockeagle35
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от rockeagle35 »

УОУ! За пръв път седнах да разгледам темичката и се хванах за главата! Каква сива икономика ви гони?! Човека си прави труда с двете си ръце да ви направи алтернатива на безумно скъпарските по родните магазини воблери, а някои колеги се разсипаха от глуповетини. Наистина ли за добрия улов е толкова важно дали производителя плаща ДДС и дали ще можете да се обърнете към съответните органи, ако, видиш ли, някое дете глътнало воблера(?!!!)? Отделно - вие рекламата ли купувате,или продукта? За мен най-добрата реклама е когато някой познат ми похвали въпросния продукт, а не какво приказва производителя по телевизии, форуми, etc. Да си кажа - снимките с рибите са порядъчно грозни, но мисля, че това се разбра от всички преди поне 10 страници. Защо трябва да се върна сумати страници назад, че да видя въобще за какво иде реч?! Като нов потребител съм крайно объркан какво се случва във въпросната тема. А нали уж имаше правило: Изказвайте адекватни и ясно обосновани мнения, пряко свързани с темата! ?
От друга страна изкарването на мненията и цитати на колегата INCUBUS, мир на праха му, в тази тема ми се вижда крайно неуместно.
Поздрави, и Весела Коледа на всички! Колегата(колеги сме по повече от 1 дейност) къца-кълве според мен трябва да поизчисти темата и ще чакаме новия асортимент догодина! ;)
Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

rockeagle35 написа: Наистина ли за добрия улов е толкова важно дали производителя плаща ДДС и дали ще можете да се обърнете към съответните органи, ако, видиш ли, някое дете глътнало воблера(?!!!)?
Здравей колега, щом някой иска да прави търговийка ще трябва да си плаща масрафа , както го правят всички нормални търговци в тая държава, все пак има закони с които трябва да се съобразяваме , аз пари на търгаши не давам.
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”