Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Чернокоп и лефер 2013
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Чернокоп и лефер 2013
В 7.нещо бях на позиция, до 10.30, разпределена почти равномерно.
За стръвта на кажа. Като няма откъде, от закрития пазар. Ама там много номера са научили. Преди няколко дни си купих от един мъж, втората клетка вдясно от вътрешния вход (най-пресен ми се видя, на пипане трърд) а като почнах после да го режа-пихтия и корема му се пробива като го стиснеш. На другия ден пак там, пипам го - твърд, и ме гледа с едни големи бистри очи-вика вземи меее. Но пича бърка надълбоко в касетката, взима едно кило, после връща половината и сипва в торбата. Преди да му я платя я поразрових - почти всичкия мек и като го стиснеш червата ми изкачат. Викам това дет ми го даваш (и което извади от дъното на касетката) няма нищо общо с това дето е отгоре. Е, като ревна тоя, целия пазар се събра, че и после колегите му солидарни, не ми дават. Вчера си взех от външните щандове (срещи входа на закрития рибен пазар), предпоследния, казвам на жената "имаш ли немит", да, и наистина беше супер. Аааа, и тия вътре като им кажеш "немит" и се правят на ... ни чул, ни видял.
За стръвта на кажа. Като няма откъде, от закрития пазар. Ама там много номера са научили. Преди няколко дни си купих от един мъж, втората клетка вдясно от вътрешния вход (най-пресен ми се видя, на пипане трърд) а като почнах после да го режа-пихтия и корема му се пробива като го стиснеш. На другия ден пак там, пипам го - твърд, и ме гледа с едни големи бистри очи-вика вземи меее. Но пича бърка надълбоко в касетката, взима едно кило, после връща половината и сипва в торбата. Преди да му я платя я поразрових - почти всичкия мек и като го стиснеш червата ми изкачат. Викам това дет ми го даваш (и което извади от дъното на касетката) няма нищо общо с това дето е отгоре. Е, като ревна тоя, целия пазар се събра, че и после колегите му солидарни, не ми дават. Вчера си взех от външните щандове (срещи входа на закрития рибен пазар), предпоследния, казвам на жената "имаш ли немит", да, и наистина беше супер. Аааа, и тия вътре като им кажеш "немит" и се правят на ... ни чул, ни видял.
По принцип от закрития пазар,като влезеш в срещуположния ляв ъгъл в края двата щанда ( най често получават риба по обед и следобед) като тази информация не е гаранция че ще има де, но тази година купувам основно от там.
Миналата година почти винаги вземахме от човека който те е оправил, но този сезон се омаскари нещо и аз два пъти хвърлях риба ,даже се псувахме единия път и му вдигнах червен картон.Хем той знае че вземаме риба винаги за ем само
Миналата година почти винаги вземахме от човека който те е оправил, но този сезон се омаскари нещо и аз два пъти хвърлях риба ,даже се псувахме единия път и му вдигнах червен картон.Хем той знае че вземаме риба винаги за ем само
Щуреца пуска фитили за бургаския порт, та запали и мойта гора. Снощи останах на източното пристанище на нощен. Чернокопа яко гонеше дребосъка и често се чуваше как скачат на повръхността. Разпънах директния с 4 м бой, затиснах го с една греда и го оставих. После разпънах 4 м прътле с макара с 2,20 м повод и щото по-лек-държах него в ръце.Да ама черньо удари първо на директния и докато оставя единия и хвана другия прът, той хвана гората. Това упражнение се повтори още веднъж и тогава вече хванах директния да го дебна на къс пас. И тука куриоза. Държа опънато и чакам, плувката потъва, удар на върха не усещам, но засичам и вадя...нищо, а бидема отрязан. Звера ми преряза две куки+ шлауха над тях. Адренализиран слагам нов бидем и го задебвам, а към четворката поглеждам отвреме на време. В един момент гледам тапата на четворката ми се губи. Аре хвърлям единия, хващам другия, засичам, то добре че се бе самозасякла рибата, та я извадих. Добра риба към педя. После още час дремане, но удари нямаше.
-
- вече хвърля и на тежко
Последния опит беше преди два дена в Несебър 3-ма човека и никой друг на кея без запис, както казвате много плахо пипане обаче зъбатко ли беше така и не разбрахме......
- shturetc
- ще става разбирач
Aма и твойта гора много лесно пламвакарид написа:Щуреца пуска фитили за бургаския порт, та запали и мойта гора.

Тази есен не е миналогодишния урожай на чернокопи и трябва да се радваме и на малкото!Ежедневни отличници по черноморието ни са само лодкарите пред Емине.
XegouX ,това "много плахо пипане обаче зъбатко ли беше така и не разбрахме" може би (и най-вероятно) е платерина,при положение,че сте били на филе за ем и сте рибарствали през светлата част на денонощието в Несебър?!
И в бургаския порт през деня всякакви кефалови се гаврят постоянно с емовете,когато са филета и шайби.Тестът ми в подобни ситуации е:цяла риба на куката,независимо жива или споминала се,и ...плахото пипане престава(ако игриви платерини са се навъртали около стръвта)....или следва удар,ако зъбатият е във водата.
-
- сериозен играч
Aма и твойта гора много лесно пламва
НЪл ти казах,че щИ обадя на лични,ако работата стане поне да напълниш наполовина ....
Щурец,пак има наши и ваши...
и що на лични ??? 

Щурец,пак има наши и ваши...

- shturetc
- ще става разбирач
Тъй е в живота, Живко--ти влизаш през портала на пристанището,ний с Карид си чупим краката и главите по тетраподите--дека е справедливостта
Инак,ако шИ мЪ упрекнеш баш мен в стаяване на информация-пепел ти на устата
,казвам си (почти) всичко --просто във форума ще напиша:"Идвайте,дава чернокоп(сафрид,попче или друга риба)",а на Карид ще му напиша:"Идвай БЪРЗО,дава чернокоп(сафрид,попче или друга риба)".Не ревнувай от малката разлика 

Инак,ако шИ мЪ упрекнеш баш мен в стаяване на информация-пепел ти на устата

-
- сериозен играч
Изтече ми пропуска за пристанището
и ще катеря тетраподите с вас
Само да има риба...

Само да има риба...

-
- вече хвърля и на тежко
shturetc плахото пипане си беше от 19:00 до 23:00 и знам как се гаврят илариите.....
rap66 написа:
Но рибите за единични, та в тоя смисъл колкото по-малко плувки на единица площ по-добре.
Нещо не мога да те разбера,хем искаш по малко хора "на единица площ" хем пишеш и постваш снимки тук

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Снощи - нищо!
Някой друг?

- 1000n
- разбира нещата
По тази логика аз пък не разбирам смисъла от форума тогава.dobria1 написа:rap66 написа:
Но рибите за единични, та в тоя смисъл колкото по-малко плувки на единица площ по-добре.
Нещо не мога да те разбера,хем искаш по малко хора "на единица площ" хем пишеш и постваш снимки тукте хората да не са балъци (горе на плочите сигурно снощи е било пълен панИИИИИр ) ама пусто его не издържа треба да се похвали(след година две ще отмине )

За какво ни е рибарски форум, ако не обменяме информация!?

Колегата rap66 е написал "колкото по-малко плувки на единица площ", а не е писал "по-малко хора"!
То верно, че истинските хора вече станаха застрашен от изчезване вид, но както и да е!
Защо да не се похвали човека, бе, Митко!?
Ти като че ли не се хвалиш(дори и с потребителското си име във форума)!
Лесно е да хванеш риба, когато има много!
Трудното е да няма много риба и въпреки това да успееш да уловиш!
Трудното е истински значимо, а лесното - не!
Човекът е избрал трудния вариант - казва ни как и кога е уловил рибата, за да е честна надпреварата и да няма после такива, които биха му казали, например, "имал си късмет, че е имало риба и затова си хванал". По този начин rap66 ни дава шанс на всички други риболовци, ако сме наистина добри и упорити рибари да хванем и ние нашата риба.
За всеки непредубеден потребител на форума rap66 постъпва мъжки, честно и почтено, такива хора получават и добри отзиви от повечето потребители на един рибарски форум (разбира се изключение правят завистливи, егоцентрични и алчни за слава и почести йезуити, искащи само и единствено те да обират лавровите венци от аплаузи и ако не получат жизнено важните за тях хвалепствия, започват сами да се хвалят та дори с потребителските си имена)!
Колега rap66 имаш моите поздравления за написаното и публикуваното от теб!
Не обръщай внимание на жалки самовлюбени и завистливи особи, то на тях това поведелие им е перманентен рецидив!
Наслука на всички! В морето има достатъчно риба, за всеки рибар-ентусиаст, остава само да я хванем!

Милене,какво има да делите с Митака че на всяко негово мнение/в случая право/,все намираш какво да напишеш,и то в твоят неповторим стил.пп нищо лично.
ООО ти се появи най после,беше ми домъчняло
ще ги карам поред че да не изтърва нещо
аз ли нещо не мога да схвана думи те ти,тез плувки сами ли ще са
И последно ще споделя да няма подобни обиди че по чиста случайност може пък някой ден да се наложи да ми ги казваш очи в очи и не знам дали тогава ще имаш същата смелост
п.п.Янко не му обръщай Фнимание ние така си се джафкаме от няколко години,нека ходи на зеленото фарче и да си пише в тефтерчето на коя поред кука (с какъв ф.к. била направена) фанал поредния миджит или трицона
ще ги карам поред че да не изтърва нещо
1000n написа:Колегата rap66 е написал "колкото по-малко плувки на единица площ", а не е писал "по-малко хора"!

Това име са ми го избрали доста преди да съществува този форум а тук съм се регистрирал 2009 5-6г. след създаването му1000n написа:Ти като че ли не се хвалиш(дори и с потребителското си име във форума)!
Отдавна съм спрял да се хваля "приятелю"1000n написа:и ако не получат жизнено важните за тях хвалепствия, започват сами да се хвалят та дори с потребителските си имена)!
[/quote]1000n написа:(разбира се изключение правят завистливи, егоцентрични и алчни за слава и почести йезуити, искащи само и единствено те да обират лавровите венци !
И последно ще споделя да няма подобни обиди че по чиста случайност може пък някой ден да се наложи да ми ги казваш очи в очи и не знам дали тогава ще имаш същата смелост
п.п.Янко не му обръщай Фнимание ние така си се джафкаме от няколко години,нека ходи на зеленото фарче и да си пише в тефтерчето на коя поред кука (с какъв ф.к. била направена) фанал поредния миджит или трицона

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Снощи на вълнолома 6 риби.Това от 19.00 до 22.00ч.После до 2.00ч. нищо.Който е започнал от по рано, най вероятно има по добри резултати. Аз като отивах колегите си вадеха по някоя риба.Предполагам, че снощи на Ной е била истината ама както винаги да не очакваме инфо пък било то и без координати