Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

кефалови 2014
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- научил се да хвърля
Re: кефалови 2014
Под железния мост между лодките, на метър-два дълбочина, редовно обикалят големи кефали и платерини. Пробвах на плувка-не атакуват червея! Хвърлих хлебчето от хот-дога и стана страшно- за 4-5 минути го разкъсаха! Пробвах на топче хляб- не лапат?Да предложите колеги други чалъми?!
Може да пробваш на белена скарида, троха (коричка от хляб),или на прясна черна мида,като белената скарида е за предпочитане.kuka70 написа:Под железния мост между лодките, на метър-два дълбочина, редовно обикалят големи кефали и платерини. Пробвах на плувка-не атакуват червея! Хвърлих хлебчето от хот-дога и стана страшно- за 4-5 минути го разкъсаха! Пробвах на топче хляб- не лапат?Да предложите колеги други чалъми?!
P.S.
Вчера на Първа буна от 15.00 до 20,30 на плувка 18 барбуни среден размер.Кефалови няма ,един колега взе една боклуджанка .
Имаше и двама колеги харпунджии които споделиха че дъното от втора буна до вълнолома е застлано с 5-8цм тиня , може би това да е причината за липсата на кефалови във Варненския залив.
Последно промяна от ZULLU на Пет Юли 04, 2014 11:23 am, променено общо 1 път.
- dim-dim
- научил се да хвърля
Плуваща или бавно потапяща бомбарда като условието е да хвърляш на 15-20м след пасажа за де не се подплаши и бавно да минеш през рибите. Също хубаво е да се отдръпнеш на зад или да приклекнеш за да не те виждат рибите (щам ти ги виждаш и те те виждат)
Другия вариант е просто кука с коричка хляб, без плувки или тежести просто замяташ колкото можеш 4-5-6м. и окачваш течението да свърши своето.
Другия вариант е просто кука с коричка хляб, без плувки или тежести просто замяташ колкото можеш 4-5-6м. и окачваш течението да свърши своето.
колега ,там рибата почва да взема стръвра когато почне да се здрачава.kuka70 написа:Под железния мост между лодките, на метър-два дълбочина, редовно обикалят големи кефали и платерини. Пробвах на плувка-не атакуват червея! Хвърлих хлебчето от хот-дога и стана страшно- за 4-5 минути го разкъсаха! Пробвах на топче хляб- не лапат?Да предложите колеги други чалъми?!
-
- новобранец
Днес от 16:00 до 19:30 на Кранево абсолютно капо. Странното е, че имах поне дестина
кълванета на дъно които изтървах. Или рибките са били дребосъци и куките ми(Sasame 6)
са им дошли големи, или проблема е в задвъдичното устройство. На бомбарда само един
удар.
Поздрави
кълванета на дъно които изтървах. Или рибките са били дребосъци и куките ми(Sasame 6)
са им дошли големи, или проблема е в задвъдичното устройство. На бомбарда само един
удар.
Поздрави
- ribarshe
- ще става разбирач
Май големички са дошли кукитеdarakchiev_77 написа:Днес от 16:00 до 19:30 на Кранево абсолютно капо. Странното е, че имах поне дестина
удар.
Поздрави

Вчера на зеления фар са били капо, само на чупката е излязла някоя риба.Наслука на всички

- Ribar
- ще става разбирач
И днес капо на зеления фар Варна от 10 до 15:30ч. Ни плувка, ни дъно. Имаше колега, който пробва бомбарда - нищо.
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
- ribarshe
- ще става разбирач
И аз отидох на Зеления фар / къде другаде да отида / , от 15 до към 17 и нещо две бързи риби отначало и нищо друго до края. Здраве да е 

-
- разбира нещата
Започна "мъртвия сезон"-само по 2-3 бързи риби рано сутрин и/или късно вечер! Това до 15-20 август.
Редки изключения на новия канал или след някой бурен ден.Това от многогодишни наблюдения.
За езерото не се отнася, но аз там не стъпвам.
Дано да не съм прав!
Редки изключения на новия канал или след някой бурен ден.Това от многогодишни наблюдения.
За езерото не се отнася, но аз там не стъпвам.
Дано да не съм прав!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
- dim-dim
- научил се да хвърля
Може би си напълно прав. Днес на трета буна аз поне бях капо ако не броим барбуните. Иначе се изкараха няколко риби но много рядко. Останаха ми червей и днес цял ден се чудя къде да отида утре сутринта но инфо. за риба не получих от никъде. Може би и трябва малко вятър на рибата за да се раздвижи защото определено се вижда нейното присъствие но с това море като тепсия не е работа.
Ами точно тогава е работа за бомбардата,като виждаш къде са пасажите когато морето е тава.
- dim-dim
- научил се да хвърля
Пробвах ме но без резултат. Рибата гони или по скоро си играе с оловото на дънната въдица когато я вадиш но не пипа на бомбарда!?
- dim-dim
- научил се да хвърля
Днес беше много топло, почти без никакъв вятър, морето гладко без вълни но когато отказва да се храни е трудно. От начало пробвах на далечна дистанция на дъно 60-70м. после на 15-30м накрая и на бомбарда но без резултат. Барбуните ги взех на далечната дистанция на дъно, това е хубавото поне че те са едри 

- dim-dim
- научил се да хвърля
Днес от страната на Аспарухово срещу петрол до велоалеята само една едра барбуна около 150-200гр. (никога не бях виждал камо ли хващал чак толкова голяма) и 7 малки попчета. Иначе видях 4-5 извадени риби като само едната беше едра боже би от 500гр. на горе, поне от разстояние.Времето беше облачно и ветровито но нямаше течение в канала (използвам сплеснати лова) Поне после след риболова минахме и ударихме по две бири с порция цаца за утешение
На връщане имаше лека катастрофа на аспарухов мост още в началото и задръстването започваше още от центъра на аспарухово, а на моста двама полицай стоят до катастрофиралите коли и даже не обръщаха внимание на получилата се тапа при качване на моста и колите който идваха от магистралата.

На връщане имаше лека катастрофа на аспарухов мост още в началото и задръстването започваше още от центъра на аспарухово, а на моста двама полицай стоят до катастрофиралите коли и даже не обръщаха внимание на получилата се тапа при качване на моста и колите който идваха от магистралата.

И по тъмноianimar написа:колега ,там рибата почва да взема стръвра когато почне да се здрачава.kuka70 написа:Под железния мост между лодките, на метър-два дълбочина, редовно обикалят големи кефали и платерини. Пробвах на плувка-не атакуват червея! Хвърлих хлебчето от хот-дога и стана страшно- за 4-5 минути го разкъсаха! Пробвах на топче хляб- не лапат?Да предложите колеги други чалъми?!