Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Re: Инфо за р. Струма!
Ще си дойдем на думата,макар и да съм вадил само от брега.bokser написа:А, пък като ти изтрска сом на тролинг, забравяш и за мухарка и за скобар...![]()
![]()
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
-
- разбира нещата
И аз така мисля

- prodigy666
- разбира нещата
хаха е вече отиваме на царя на рибите нема да споримbokser написа:А, пък като ти изтрска сом на тролинг, забравяш и за мухарка и за скобар...![]()
![]()

- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
Колеги не ходете на така прехваленото Кресненско дефиле.Хем може да Ви изяде някоя ПЕпелянчица за закуска, некоя усойница за обед, некои питон за следобедна закуска и некоя ламя за вечера хем няма толко риба колкото говорат хората.
А колкото до кой риболов е по хубав - всеки риболов е хубав, убедих се преди неколко време , че и риболова на скубита не е лош.Докато лова примерно е все едно за хора от праисторията.Гониш като луд мяла по гората стреляш като хамал по некоя сърничка и тва е батка никъф кеф от туи. Месото на свинята е все едно ям гума от трактор. Абе само в риболова е истината.
А колкото до кой риболов е по хубав - всеки риболов е хубав, убедих се преди неколко време , че и риболова на скубита не е лош.Докато лова примерно е все едно за хора от праисторията.Гониш като луд мяла по гората стреляш като хамал по некоя сърничка и тва е батка никъф кеф от туи. Месото на свинята е все едно ям гума от трактор. Абе само в риболова е истината.
-
- фен клуб-скобар
Пичове имам репортаж от днес-дойдоха прасетата -търсих ги и тоя път елита дойде и прогони 500-600 грамовите риби.....естествено хванах много по малко от вчера като бройка-но ще се уверите утре за какво говоря!Уникално! Снимките утре,че съм изморен -лека.....а уж щях да почивам днес:)))))
Ето снимките от преподаденият урок снощи:))) Рибите са изсипани ,за да се видят хубаво на чиста трева за 30 секунди!!!!!повечето риби са между кило и кило и 200,300!!!
Както бях обещал-снимам! Такива сто кила-двеста кила -утепахме ги, 50-100 риби съм ги чувал безбройно и като отида на реката с даденото лице се получава приклякане
Реката там където ловя е една идея преди баш бистрото-има лека зеленина по края където търся рибите, учудващо за сезона! Има и вода повече в сравнение с последните 3 години за сезона! Най важно е че е пооправила някои места за мен лично!Рибите в различните дни бяха активни по различно време,като например снощи замряха след 7 вечерта а кълвяха между 4 и 6 после чак в тъмно извадих още две телета! Няколко резонни късания без право на обжалване
)))
Ето снимките от преподаденият урок снощи:))) Рибите са изсипани ,за да се видят хубаво на чиста трева за 30 секунди!!!!!повечето риби са между кило и кило и 200,300!!!
Както бях обещал-снимам! Такива сто кила-двеста кила -утепахме ги, 50-100 риби съм ги чувал безбройно и като отида на реката с даденото лице се получава приклякане

- Прикачени файлове
-
- image.jpg (158.21 KiB) Преглеждано 667 пъти
-
- image.jpg (157.87 KiB) Преглеждано 668 пъти
-
- image.jpg (149.94 KiB) Преглеждано 668 пъти
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- вече хвърля и на тежко
Браво,колега Djoni ringo,искрено ти се кефя на репортажите,благородно ти завиждам за улова и ти
свалям шапка за уменията така яко да ги размазваш!Жалко,че тук при нас по Марица няма и помен даже от такива "дребосъци" по твоята скала,а да не говорим за някакъв елит
.Ще се радвам да продължаваш в същия дух,за да мога поне оттук да плакна очите с твоите впечатляващи репортажи.Жив и здрав!
свалям шапка за уменията така яко да ги размазваш!Жалко,че тук при нас по Марица няма и помен даже от такива "дребосъци" по твоята скала,а да не говорим за някакъв елит

-
- фен клуб-скобар
Мерси, но отпуската свършва след някой ден и обратно в чужбина:)иначе както обещах репортажи и то доста добре за малкото време за почивка,имаше и няколко които не ги снимх,с по 10-12 нормални риби 300-400-500 грамови!абе Струма я знам доволно!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Колега metoo, специални благодарности за инфото.metoo написа:При моста до село Зелен дол има толкова много скоби че не съм вищал от години, ама нещо не кълват.

Основния недостатък на белия червей - според мен:

Лъскаха се и по-големи, но излизаха само един калибър:

Крайния резултат:

Не излязаха трофейни бройки, но съм доволен от излета - стана ми приятно само при вида на количеството скобари на това място. Променило се е много от преди години, малко ми прилича на "лунен пейзаж" , но важното е че има риба.
- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
Колеги вижте вчера с Метоо над Зелендослия мост какви умрели скубита намерихме.Бяха с наистина внушителни размери.

А на Покровнишкия мост в един дебел бурзей им троших зъбите не кленовете - много клен много нещо и без маломерки, защото съм си направил големи мухи на 4-ки куки да отсяват детската градина.Хванах на 3 кг риба и това за начинаещ мухар си е добре според мен, имаше мегдан и за още едно-две кила риба защото клена е супер активен следобед там ама Агромах боклуците гадни замътиха реката яката и стана боза и клена спря.В петък мисля да ходя да се опитам да хвана некое скуби.Земал съм си бел червей и на троха ще пробвам , вчера един дядка с някаква въдица от комунистическо време беше разбил скобарите и неспираше да лови даже хвърляше улова на земята че кофата беше пълна и този ми показа как се праи трохата, дано успея че ми е мерак да направа един риболов на скуби.Снимки нямам щото ги прибрах кленовете което редко се случва и ги снимах на прочките и затва не мисля да ги качвам.

А на Покровнишкия мост в един дебел бурзей им троших зъбите не кленовете - много клен много нещо и без маломерки, защото съм си направил големи мухи на 4-ки куки да отсяват детската градина.Хванах на 3 кг риба и това за начинаещ мухар си е добре според мен, имаше мегдан и за още едно-две кила риба защото клена е супер активен следобед там ама Агромах боклуците гадни замътиха реката яката и стана боза и клена спря.В петък мисля да ходя да се опитам да хвана некое скуби.Земал съм си бел червей и на троха ще пробвам , вчера един дядка с някаква въдица от комунистическо време беше разбил скобарите и неспираше да лови даже хвърляше улова на земята че кофата беше пълна и този ми показа как се праи трохата, дано успея че ми е мерак да направа един риболов на скуби.Снимки нямам щото ги прибрах кленовете което редко се случва и ги снимах на прочките и затва не мисля да ги качвам.
-
- фен клуб-скобар
Добри са -аз мин седмица хванах много там но беха по дребни от тея и на хляб! Имам инфо че и на Бобошево се ловят на бели-това значи че има риба! Днес мисля да ги унищожа вечерта!tcekata написа:Колега metoo, специални благодарности за инфото.metoo написа:При моста до село Зелен дол има толкова много скоби че не съм вищал от години, ама нещо не кълват.Вчера посетих района от обяд до към 17.00 часа. Водата беше бистра, действително има много скобари и са почти навсякаде - прегледах над километър. Наистина риболова е малко труден и мнението на колегите, с които разговарях в общи линии беше - "скобар има много, но сега не кълве". А че се храни е 100% сигурно, през цялото време се лъскаха, дори на три - четри метра пред мен и изобщо не се плашеха. Извадих няколко бройки, но след по-сериозно захранване, инак - стържат си водорасли по камъните и никакво внимание, все едно те няма. Предполагам взимат малко предпазливо, защото имах повече откачени, отколкото извадени риби. Излязоха и доста прилични мрени, по някое кефалче и доста тлъсти пръскачи
. Относно риболова - директен 7м, влакно 14 на 12, кука №14, стръв бял червей, захранка моя си с добавени трохи и бял червей. На хляб не пробвах, предполагам ще кълве по-добре - от години ловя изключително на бял, доволен съм от резултата и не мисля и за в бъдеще да се възползвам от предимствата на трохата.
Основния недостатък на белия червей - според мен:![]()
![]()
Крайния резултат:
Не излязаха трофейни бройки, но съм доволен от излета - стана ми приятно само при вида на количеството скобари на това място. Променило се е много от преди години, малко ми прилича на "лунен пейзаж" , но важното е че има риба.
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Без манджа нема как да стане.Добър риболов си направил.Браво.А ако турнеш и трохица мое и да събереш тупалките.И директния също мисля е причина да немаш от големите все пак са малко по предпазливи и седат така че да не ги виждаш.Предишния ми риболов в района с тупаниците се получи така-скивах ги от висок бряг,заобикоих 50м слязох 15м над тях и само метах трохи и возех надолу към тях.Всички удари бяха 10-15м под мене.Иначе се качваше по някой по трохите, но ме виждаше и обратно.Дървим се като се сетим къв кеф.На следващия риболов духаше вятър по течението и се налагаше да ловя в краката си-лових предимно дребни.Успех!tcekata написа:Колега metoo, специални благодарности за инфото.metoo написа:При моста до село Зелен дол има толкова много скоби че не съм вищал от години, ама нещо не кълват.Вчера посетих района от обяд до към 17.00 часа. Водата беше бистра, действително има много скобари и са почти навсякаде - прегледах над километър. Наистина риболова е малко труден и мнението на колегите, с които разговарях в общи линии беше - "скобар има много, но сега не кълве". А че се храни е 100% сигурно, през цялото време се лъскаха, дори на три - четри метра пред мен и изобщо не се плашеха. Извадих няколко бройки, но след по-сериозно захранване, инак - стържат си водорасли по камъните и никакво внимание, все едно те няма. Предполагам взимат малко предпазливо, защото имах повече откачени, отколкото извадени риби. Излязоха и доста прилични мрени, по някое кефалче и доста тлъсти пръскачи
. Относно риболова - директен 7м, влакно 14 на 12, кука №14, стръв бял червей, захранка моя си с добавени трохи и бял червей. На хляб не пробвах, предполагам ще кълве по-добре - от години ловя изключително на бял, доволен съм от резултата и не мисля и за в бъдеще да се възползвам от предимствата на трохата.
Основния недостатък на белия червей - според мен:![]()
![]()
Крайния резултат:
- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Преди десетина дни направих два излета там, конкретно на варниците. Скобари има, вадих и такива по 1,2 - 1,5 кг. но единични бройки, излизат предимно такива:DJONI RINGO написа: Имам инфо че и на Бобошево се ловят на бели-това значи че има риба! Днес мисля да ги унищожа вечерта!

Добри са, но риболова на бял там е труден - много дребна риба, предимно мренки по 10 - 12 см. Взимаха почти на всяко хвърляне , пробвах и на 4 бели, при това в бързея и няма отърване. След някоя седмица може и да става за бял, щото гледам доста си ловят мренките целенасочено и прибират в торбите. А пък хляб се хвърля в такива количества, понякога направо "неграмотно" така да се каже, че скобара напълно спира да кълве.
- tcekata
- вече хвърля и на тежко
"Тупалките" си бяха там през цялото време, на 3-4 метра пред мен и ако не ги бях съгледал, изобщо нямаше да вадя такъмите. Но както казваш са наплашени - не бягат, но и не кълват. Болото е добро решение, но съм си фен на директния и за сега не му изневерявам.chokoboy написа: Без манджа нема как да стане.Добър риболов си направил.Браво.А ако турнеш и трохица мое и да събереш тупалките.И директния също мисля е причина да немаш от големите все пак са малко по предпазливи и седат така че да не ги виждаш.Предишния ми риболов в района с тупаниците се получи така-скивах ги от висок бряг,заобикоих 50м слязох 15м над тях и само метах трохи и возех надолу към тях.Всички удари бяха 10-15м под мене.Иначе се качваше по някой по трохите, но ме виждаше и обратно.Дървим се като се сетим къв кеф.На следващия риболов духаше вятър по течението и се налагаше да ловя в краката си-лових предимно дребни.Успех!

"Тупалките" си бяха там през цялото време, на 3-4 метра пред мен и ако не ги бях съгледал, изобщо нямаше да вадя такъмите. Но както казваш са наплашени - не бягат, но и не кълват. Болото е добро решение, но съм си фен на директния и за сега не му изневерявам.
[/quote]
Въпрос на вкус.Аз имам осмак чисто нов два- пъти съм ловил с него /на гъол/ на реката хвърлих 10 пъти /хванах 2 скобарета/зимата като го купих кефа е голем,ама като знам че може да не ги достигам щото са мн.надолу или на вътре и ме лови съклет.А услията да ги подредиш пред тебе,не винаги се увенчават с успех.Важното е да си правиш кефа,а с какъв такъм все тая.Успехи желая!

Въпрос на вкус.Аз имам осмак чисто нов два- пъти съм ловил с него /на гъол/ на реката хвърлих 10 пъти /хванах 2 скобарета/зимата като го купих кефа е голем,ама като знам че може да не ги достигам щото са мн.надолу или на вътре и ме лови съклет.А услията да ги подредиш пред тебе,не винаги се увенчават с успех.Важното е да си правиш кефа,а с какъв такъм все тая.Успехи желая!
Последно промяна от chokoboy на Сря Авг 21, 2013 1:14 pm, променено общо 1 път.
[quote="FlyFishing"]Колеги вижте вчера с Метоо над Зелендослия мост какви умрели скубита намерихме.Бяха с наистина внушителни размери.

Много ли бяха или...Че мойте хора в неделя са батисали 10-тина при фотосесията.Затова спрех да снимам.

Много ли бяха или...Че мойте хора в неделя са батисали 10-тина при фотосесията.Затова спрех да снимам.