Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от Д.Граховски »

bokser написа:А, пък като ти изтрска сом на тролинг, забравяш и за мухарка и за скобар... :lol: :lol: :lol:
Ще си дойдем на думата,макар и да съм вадил само от брега.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

И аз така мисля :D :D
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

bokser написа:А, пък като ти изтрска сом на тролинг, забравяш и за мухарка и за скобар... :lol: :lol: :lol:
хаха е вече отиваме на царя на рибите нема да спорим :D :D :D
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

Колеги не ходете на така прехваленото Кресненско дефиле.Хем може да Ви изяде някоя ПЕпелянчица за закуска, некоя усойница за обед, некои питон за следобедна закуска и некоя ламя за вечера хем няма толко риба колкото говорат хората.

А колкото до кой риболов е по хубав - всеки риболов е хубав, убедих се преди неколко време , че и риболова на скубита не е лош.Докато лова примерно е все едно за хора от праисторията.Гониш като луд мяла по гората стреляш като хамал по некоя сърничка и тва е батка никъф кеф от туи. Месото на свинята е все едно ям гума от трактор. Абе само в риболова е истината.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Пичове имам репортаж от днес-дойдоха прасетата -търсих ги и тоя път елита дойде и прогони 500-600 грамовите риби.....естествено хванах много по малко от вчера като бройка-но ще се уверите утре за какво говоря!Уникално! Снимките утре,че съм изморен -лека.....а уж щях да почивам днес:)))))
Ето снимките от преподаденият урок снощи:))) Рибите са изсипани ,за да се видят хубаво на чиста трева за 30 секунди!!!!!повечето риби са между кило и кило и 200,300!!!
Както бях обещал-снимам! Такива сто кила-двеста кила -утепахме ги, 50-100 риби съм ги чувал безбройно и като отида на реката с даденото лице се получава приклякане ;) Реката там където ловя е една идея преди баш бистрото-има лека зеленина по края където търся рибите, учудващо за сезона! Има и вода повече в сравнение с последните 3 години за сезона! Най важно е че е пооправила някои места за мен лично!Рибите в различните дни бяха активни по различно време,като например снощи замряха след 7 вечерта а кълвяха между 4 и 6 после чак в тъмно извадих още две телета! Няколко резонни късания без право на обжалване :))))
Прикачени файлове
image.jpg
image.jpg (158.21 KiB) Преглеждано 667 пъти
image.jpg
image.jpg (157.87 KiB) Преглеждано 668 пъти
image.jpg
image.jpg (149.94 KiB) Преглеждано 668 пъти
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
to10or
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от to10or »

Браво,колега Djoni ringo,искрено ти се кефя на репортажите,благородно ти завиждам за улова и ти
свалям шапка за уменията така яко да ги размазваш!Жалко,че тук при нас по Марица няма и помен даже от такива "дребосъци" по твоята скала,а да не говорим за някакъв елит :D .Ще се радвам да продължаваш в същия дух,за да мога поне оттук да плакна очите с твоите впечатляващи репортажи.Жив и здрав!
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Мерси, но отпуската свършва след някой ден и обратно в чужбина:)иначе както обещах репортажи и то доста добре за малкото време за почивка,имаше и няколко които не ги снимх,с по 10-12 нормални риби 300-400-500 грамови!абе Струма я знам доволно!

Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

metoo написа:При моста до село Зелен дол има толкова много скоби че не съм вищал от години, ама нещо не кълват. :D
Колега metoo, специални благодарности за инфото. :prayer: Вчера посетих района от обяд до към 17.00 часа. Водата беше бистра, действително има много скобари и са почти навсякаде - прегледах над километър. Наистина риболова е малко труден и мнението на колегите, с които разговарях в общи линии беше - "скобар има много, но сега не кълве". А че се храни е 100% сигурно, през цялото време се лъскаха, дори на три - четри метра пред мен и изобщо не се плашеха. Извадих няколко бройки, но след по-сериозно захранване, инак - стържат си водорасли по камъните и никакво внимание, все едно те няма. Предполагам взимат малко предпазливо, защото имах повече откачени, отколкото извадени риби. Излязоха и доста прилични мрени, по някое кефалче и доста тлъсти пръскачи :lol:. Относно риболова - директен 7м, влакно 14 на 12, кука №14, стръв бял червей, захранка моя си с добавени трохи и бял червей. На хляб не пробвах, предполагам ще кълве по-добре - от години ловя изключително на бял, доволен съм от резултата и не мисля и за в бъдеще да се възползвам от предимствата на трохата.

Основния недостатък на белия червей - според мен: :lol:

Изображение

Лъскаха се и по-големи, но излизаха само един калибър:

Изображение

Крайния резултат:

Изображение

Не излязаха трофейни бройки, но съм доволен от излета - стана ми приятно само при вида на количеството скобари на това място. Променило се е много от преди години, малко ми прилича на "лунен пейзаж" , но важното е че има риба.
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

Колеги вижте вчера с Метоо над Зелендослия мост какви умрели скубита намерихме.Бяха с наистина внушителни размери.
Изображение
А на Покровнишкия мост в един дебел бурзей им троших зъбите не кленовете - много клен много нещо и без маломерки, защото съм си направил големи мухи на 4-ки куки да отсяват детската градина.Хванах на 3 кг риба и това за начинаещ мухар си е добре според мен, имаше мегдан и за още едно-две кила риба защото клена е супер активен следобед там ама Агромах боклуците гадни замътиха реката яката и стана боза и клена спря.В петък мисля да ходя да се опитам да хвана некое скуби.Земал съм си бел червей и на троха ще пробвам , вчера един дядка с някаква въдица от комунистическо време беше разбил скобарите и неспираше да лови даже хвърляше улова на земята че кофата беше пълна и този ми показа как се праи трохата, дано успея че ми е мерак да направа един риболов на скуби.Снимки нямам щото ги прибрах кленовете което редко се случва и ги снимах на прочките и затва не мисля да ги качвам.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

tcekata написа:
metoo написа:При моста до село Зелен дол има толкова много скоби че не съм вищал от години, ама нещо не кълват. :D
Колега metoo, специални благодарности за инфото. :prayer: Вчера посетих района от обяд до към 17.00 часа. Водата беше бистра, действително има много скобари и са почти навсякаде - прегледах над километър. Наистина риболова е малко труден и мнението на колегите, с които разговарях в общи линии беше - "скобар има много, но сега не кълве". А че се храни е 100% сигурно, през цялото време се лъскаха, дори на три - четри метра пред мен и изобщо не се плашеха. Извадих няколко бройки, но след по-сериозно захранване, инак - стържат си водорасли по камъните и никакво внимание, все едно те няма. Предполагам взимат малко предпазливо, защото имах повече откачени, отколкото извадени риби. Излязоха и доста прилични мрени, по някое кефалче и доста тлъсти пръскачи :lol:. Относно риболова - директен 7м, влакно 14 на 12, кука №14, стръв бял червей, захранка моя си с добавени трохи и бял червей. На хляб не пробвах, предполагам ще кълве по-добре - от години ловя изключително на бял, доволен съм от резултата и не мисля и за в бъдеще да се възползвам от предимствата на трохата.

Изображение

Изображение

Крайния резултат:

Изображение

Не излязаха трофейни бройки, но съм доволен от излета - стана ми приятно само при вида на количеството скобари на това място. Променило се е много от преди години, малко ми прилича на "лунен пейзаж" , но важното е че има риба.
Добри са -аз мин седмица хванах много там но беха по дребни от тея и на хляб! Имам инфо че и на Бобошево се ловят на бели-това значи че има риба! Днес мисля да ги унищожа вечерта!

chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

tcekata написа:

Изображение

Изображение

Крайния резултат:

Изображение

Без манджа нема как да стане.Добър риболов си направил.Браво.А ако турнеш и трохица мое и да събереш тупалките.И директния също мисля е причина да немаш от големите все пак са малко по предпазливи и седат така че да не ги виждаш.Предишния ми риболов в района с тупаниците се получи така-скивах ги от висок бряг,заобикоих 50м слязох 15м над тях и само метах трохи и возех надолу към тях.Всички удари бяха 10-15м под мене.Иначе се качваше по някой по трохите, но ме виждаше и обратно.Дървим се като се сетим къв кеф.На следващия риболов духаше вятър по течението и се налагаше да ловя в краката си-лових предимно дребни.Успех!
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

DJONI RINGO написа: Имам инфо че и на Бобошево се ловят на бели-това значи че има риба! Днес мисля да ги унищожа вечерта!
Преди десетина дни направих два излета там, конкретно на варниците. Скобари има, вадих и такива по 1,2 - 1,5 кг. но единични бройки, излизат предимно такива:

Изображение

Добри са, но риболова на бял там е труден - много дребна риба, предимно мренки по 10 - 12 см. Взимаха почти на всяко хвърляне , пробвах и на 4 бели, при това в бързея и няма отърване. След някоя седмица може и да става за бял, щото гледам доста си ловят мренките целенасочено и прибират в торбите. А пък хляб се хвърля в такива количества, понякога направо "неграмотно" така да се каже, че скобара напълно спира да кълве.
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

chokoboy написа: Без манджа нема как да стане.Добър риболов си направил.Браво.А ако турнеш и трохица мое и да събереш тупалките.И директния също мисля е причина да немаш от големите все пак са малко по предпазливи и седат така че да не ги виждаш.Предишния ми риболов в района с тупаниците се получи така-скивах ги от висок бряг,заобикоих 50м слязох 15м над тях и само метах трохи и возех надолу към тях.Всички удари бяха 10-15м под мене.Иначе се качваше по някой по трохите, но ме виждаше и обратно.Дървим се като се сетим къв кеф.На следващия риболов духаше вятър по течението и се налагаше да ловя в краката си-лових предимно дребни.Успех!
"Тупалките" си бяха там през цялото време, на 3-4 метра пред мен и ако не ги бях съгледал, изобщо нямаше да вадя такъмите. Но както казваш са наплашени - не бягат, но и не кълват. Болото е добро решение, но съм си фен на директния и за сега не му изневерявам. :wink:
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

"Тупалките" си бяха там през цялото време, на 3-4 метра пред мен и ако не ги бях съгледал, изобщо нямаше да вадя такъмите. Но както казваш са наплашени - не бягат, но и не кълват. Болото е добро решение, но съм си фен на директния и за сега не му изневерявам. :wink:[/quote]
Въпрос на вкус.Аз имам осмак чисто нов два- пъти съм ловил с него /на гъол/ на реката хвърлих 10 пъти /хванах 2 скобарета/зимата като го купих кефа е голем,ама като знам че може да не ги достигам щото са мн.надолу или на вътре и ме лови съклет.А услията да ги подредиш пред тебе,не винаги се увенчават с успех.Важното е да си правиш кефа,а с какъв такъм все тая.Успехи желая!
Последно промяна от chokoboy на Сря Авг 21, 2013 1:14 pm, променено общо 1 път.
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

[quote="FlyFishing"]Колеги вижте вчера с Метоо над Зелендослия мост какви умрели скубита намерихме.Бяха с наистина внушителни размери.
Изображение
Много ли бяха или...Че мойте хора в неделя са батисали 10-тина при фотосесията.Затова спрех да снимам.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”