Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Накъде около Плевен?
Модератор: sapuna
- Bigmarlin
- сериозен играч
Re: Накъде около Плевен?
да ,потвърждавам за неделя за Горни дъбник,голямото количество водорасли се дължеше според мен на силният западен вятър.Направо влакната ставаха като флагчета на кораби с водорасли.Индикация за кълване почти невъзможна.Няколко пръчки за смадок нанесени с лодка-никакъв удар.На единствената пръчка на царевица,пак с лодка на голяма дистанция,към 07.30 сутринта,звънеца падна в калта-платика ,около 1,5 кг. До 11.00 друго нямаше.
- kluna_
- научил се да хвърля
Днес се прибрах от двудневен тур на Г.Дъбник резултата е капо.
Бях в Телишкия ръкав - много водорасли и никва риба
нито на рибе нито на фидер
Телишкия язовир е разрешен от стената до прелеза за Дерманци само през деня ама не знам какво се лови Ако някой знае да каже че обмислям ходене натам
Бях в Телишкия ръкав - много водорасли и никва риба
нито на рибе нито на фидер
Телишкия язовир е разрешен от стената до прелеза за Дерманци само през деня ама не знам какво се лови Ако някой знае да каже че обмислям ходене натам
- Bigmarlin
- сериозен играч
Някой да е пробвал скоро на Писаровски ръкав.Че в тоя сезон си мисля ,че ще е добре там.Ако има някое по чисто от водорасли място.Преди 1-2 г ,на хранилка ,с 1 пръчка ,на куките пуканки,дърти джапанки-таранки и платика.И шарко съм го виждал да се къпе.
- Bigmarlin
- сериозен играч
От снощи,на Горни Дъбник на малката дига ,на тръбите между 17 -20 ч.Както винаги духаше яката.
В Плевен са сцепи да вали до обяд, а пътя на дигата сух сухеничък-явно заради вятъра.
Две пръчки за бяла риба на рибе-одъвкани от раци Един колега до нас същият случай-ша трее повдигач.
Яза пред дигата приличаше на Балтийско море-вълни.Направи ми впечатление ,че някои колеги хвърляха от зор в разлива зад дигата и хващаха епизодични прилични рибки на плувка-основно платики.
На плувка на кокален с директен 3 м хванахме няколко прилични костура и дребни платички в обратното течение на тръбите на 1,5 -2 м от брега.Голям кеф-доста упорито се бореха-костурите.
На плувка на малко рибе, костури по малки от тези на директния-
Опитах с плиткогазещ воблер,но нямаше удар,надявах се за бяла.Един колега беше набарал костурите на въртележка,но не бяха много едри. Два пъти ни провериха за карти -
.
Мои познати са били на Траповете ,но така и не разбрах какво са направили.
Между другото бяхме се засилили на платено,минахме през Градина профилактично -ужаст. Саргасово море.Жалко за язчето.
После ези тура между платения на Ясен и Горен дъбник - надделя дивото зове.
Хвана ме яд ,че получих невярна информация за Вит,че бил мътен.Висок да,но ставаше.
А за Телиш разбрах ,че са пуснали десният бряг -естествено ,то левият бряг е по добър-няма да пуснат него я.
В Плевен са сцепи да вали до обяд, а пътя на дигата сух сухеничък-явно заради вятъра.
Две пръчки за бяла риба на рибе-одъвкани от раци Един колега до нас същият случай-ша трее повдигач.
Яза пред дигата приличаше на Балтийско море-вълни.Направи ми впечатление ,че някои колеги хвърляха от зор в разлива зад дигата и хващаха епизодични прилични рибки на плувка-основно платики.
На плувка на кокален с директен 3 м хванахме няколко прилични костура и дребни платички в обратното течение на тръбите на 1,5 -2 м от брега.Голям кеф-доста упорито се бореха-костурите.
На плувка на малко рибе, костури по малки от тези на директния-

Мои познати са били на Траповете ,но така и не разбрах какво са направили.
Между другото бяхме се засилили на платено,минахме през Градина профилактично -ужаст. Саргасово море.Жалко за язчето.
После ези тура между платения на Ясен и Горен дъбник - надделя дивото зове.
Хвана ме яд ,че получих невярна информация за Вит,че бил мътен.Висок да,но ставаше.
А за Телиш разбрах ,че са пуснали десният бряг -естествено ,то левият бряг е по добър-няма да пуснат него я.
Последно промяна от Bigmarlin на Пон Юни 29, 2015 1:21 pm, променено общо 3 пъти.
- Bigmarlin
- сериозен играч
[quote="kluna_"]
Телишкия язовир е разрешен от стената до прелеза за Дерманци
Прелеза за Девенци.
Телишкия язовир е разрешен от стената до прелеза за Дерманци
Прелеза за Девенци.
Като отиде някой,ще се ориентира къде е разрешено по купищата боклуци,с които вече е осеян брега.Направо не истина какво може да се случи само за десет дни. 

Остави само стъпки
Какви са условията и какво кълве?
- Bigmarlin
- сериозен играч
Като научим нещо по конкретно,ще пишем.Знам само ,че там където е разрешено, на повечето места, е плитко край брега.
Само с билет се ходи.Нощният риболов и риболова с лодка ,в тч и нанасяне, са забранени- по разкази на очевидци.
Само с билет се ходи.Нощният риболов и риболова с лодка ,в тч и нанасяне, са забранени- по разкази на очевидци.
колеги кажете каде може да се направи приличен риболов на спининг
- Bigmarlin
- сериозен играч
На стр.170 на темата най отгоре е един от отговорите на въпроса ти.
А иначе на р Вит,Искър,Осъм,Дунав и т.н.
Има доста актуални теми във форума в момента.
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 4&start=15" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
и също
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=88431" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
и тн
А иначе на р Вит,Искър,Осъм,Дунав и т.н.
Има доста актуални теми във форума в момента.
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 4&start=15" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
и също
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=88431" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
и тн
Колеги,някакво прясно инфо за Дъбника някой може ли да даде?
Нукой ли не ходи на тоз Дъбник!Дайте някакво инфо,молим!
-
- фен клуб-скобар
Колеги предложете някой язовир около Плевен, Дъбника го знаем, кажете някой където мога да си направя кефа.
Може ли малко инфо за язовирчето на изхода от Плевен, посока Русе. Не знам как се наричаше местноста. Има голям басейн. Излиза ли нещо там ? Спомням си, че имаше такса някаква, но не е проблем. Уместен ли е шаранджийския риболов там ? Бях питал тогава ама нещо не ме впечатлиха с отговор.Иначе е много красиво.
-
- научил се да хвърля
Някой беше питал за "Дъбник". Ето едно излетче без особена подготовка..

Краен резултат:

ПП Сори за качеството, но с телефона е така

Краен резултат:

ПП Сори за качеството, но с телефона е така

Повторението е майка на знанието,и баща на затъпяването...