Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от GODzillata »

cronos39 написа:....ама преди 15 години.Сега може и да се е изменило.
Определено се е изменило откъм нямане на риба! :)
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
TerzievG
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от TerzievG »

Mirotg1 написа:Благодаря за отговорите!Сега трябва да измисля как да го откарам до водата без да припадна :lol:
Екстра си с тази царевица. :mrgreen: Прехвърли я в туба от минерална вода но не затягай капачката плътно,ако не ти е интензивен риболова ще ти стигне до края на сезона. :drinkers:
Младенов_78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Младенов_78 »

TerzievG написа:
Mirotg1 написа:Благодаря за отговорите!Сега трябва да измисля как да го откарам до водата без да припадна :lol:
Екстра си с тази царевица. :mrgreen: Прехвърли я в туба от минерална вода но не затягай капачката плътно,ако не ти е интензивен риболова ще ти стигне до края на сезона. :drinkers:
Напротив тя тая царевица е поела достатъчно течност,завивай си капачката на тубата яко защото ако изпуска и малко пак ще ти усмърди колата.Тубите са супер здрави и няма да се спука спокойно :idea:
Колекционирам лампови радиоприемници
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Колеги как е по Вадините някой ходил ли е скоро там излиза ли нещо и на какво примерно и някое монтажче на което излиза мерси предварително :)
Риболова е хоби.Наслука :)
Аватар
LnX
новобранец
новобранец

Мнение от LnX »

До колкото разбрах на Горни Вадин е имало слука в началото на седмицата и от тогава - нищо. Аз сега се връщам от Байкал с едно класическо капо. Мястото беше заето от сряда, ние пристигнахме в петък.
ispoline
новобранец
новобранец

Мнение от ispoline »

Здравейте,
Вече два пъти ходих на р.Дунав и по-точно до пясъчната кариера в село Пожарево. Лових между кариерата и помпената на спининг , а втория път взех и една плувка. На спининга едно малко расперче (местните му викат "храспер") , което не се брои, на плувката само попчета :(
Първия път като ходих 4-5 август имаше голяма активност на распер или кефал не можех да го определя . Замятах какви ли не примамки неще и неще , само веднъж имах подгонване на Ружно паче 3см една прилична риба го следваше но като доближи брега и ме видя не посмя да атакува , а избяга.
Искам да попитам някой,ако има информация за него район къде и какво мога да ловя , на какви примамки да търся рибата , ще му бъда благодарен.
Един от местните рибари ми каза след помпената станция имало хубави места , но нямах време да отида до там. Обикновенно отивам към 9 и 30 (доста късно) , и оставам за два -три часа максимум.
Благодаря
Аватар
StanG
новобранец
новобранец

Мнение от StanG »

Колеги, в петък се върнах от 6-дневен излет на беседката м/у Ботево и Симеоново, на 100 метра вляво към Симеоново, под дърветата.Хвърлихме един бидон накисната царевица, половината сварена...сигурно към 70 кила.Хранехме сутрин и следобяд на около 25-30 метра от брега на дълбочина 2,5-3,5м.Минахме със сонара-дъното беше перфектно гладко и равномерно, течението умерено, а водорасли имаше само първите 10-ина метра....абе убиец.Докато не започна да пада нивото на реката в понеделник.Ейййй от Видин съм и никога през живота си не бях виждал такова спадане.За два дни около 10 метра хоризонтал.Направо ни еб@ майката.И резултата е плачевен - една мряна към кило на царевица и едно щукле две педи на попче.А първите два дни на сонара редовно си излизаха риби на петното.Нагоре по Връв ходихме да разучим и там нямаше риби.Срещу остров Богдан и на самия остров също имаше колеги - и те без резултат.А не искам да споменавам как ни тормозиха отсреща румънците с един агрегат и сватбарска музика денонощно.
И те така!
А за тея, дето се чудят стават ли шарански такъми за дунава-стават.За пръв път опитах и няма никакъв проблем.Даже по едно време махнах 160-ките и сложих плоски 80гр. и пак няма грижи, стига да не се закачи някое мега водорасло на конеца.
24636
24635
delgrigorov
новобранец
новобранец

Мнение от delgrigorov »

Здравейте колеги, реших да посетя Дунав по време на отпуската, но тъй като нямам абсолютно никакъв опит с реката, бих искал да попитам дали има места за риболов на плувка край Свищов- +/- 10 км, благодаря ви.
мастЪра_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от мастЪра_ »

Излизат скобарчета точно до ферибота, отдясно на понтона. Също и веднага в дясно от бетонния път на "Петрол".
Рибетата са около педя и като гледам живарниците, не са в големи количества, ама г/д бива.

Това е в рамките на града от мене.
ivanvladov93
новобранец
новобранец

Мнение от ivanvladov93 »

Някакъв съвет за хубави места за шаран и амур в Силистренска област !
delgrigorov
новобранец
новобранец

Мнение от delgrigorov »

мастЪра_ написа:Излизат скобарчета точно до ферибота, отдясно на понтона. Също и веднага в дясно от бетонния път на "Петрол".
Рибетата са около педя и като гледам живарниците, не са в големи количества, ама г/д бива.

Това е в рамките на града от мене.
Благодаря :)
ispoline
новобранец
новобранец

Мнение от ispoline »

Никой ли няма информация за района около Пожарево ? :shock:
flat
новобранец
новобранец

Мнение от flat »

може ли да ми кажете места около Русе
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

flat написа:може ли да ми кажете места около Русе
Насочи се към район, който не е около Русе.
Изображение
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

kasabinho написа:
flat написа:може ли да ми кажете места около Русе
Насочи се към район, който не е около Русе.
Че на Русе какво му има. Аз съм доволен последните няколко дни - на фидер си излизат добри риби :)
Колега flat виж в темата за Риболова около Русе. Има много изписано
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”