Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от metoo »

Само два, но ми казаха че и нагоре е имало скобари, май са били на тровени.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Миналата седмица като лових кефали след Мурсалево,забелязах че удара и от по-едър клен е плах,лек и нещо не е както трябва.След удара рибата моментално се обръща с корема на горе и чака изваждане.Май наистина е натровена.Докато над Бобошево си е наред всичко.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Браво колеги, в тази тема не са се появявали такива снимки от доста време. Продължавайте все така пък такива като мен, дето не ходим ще плакнем окото.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

FlyFishing написа: много клен много нещо и без маломерки, защото съм си направил големи мухи на 4-ки куки да отсяват детската градина.Снимки нямам щото ги прибрах кленовете което редко се случва и ги снимах на прочките и затва не мисля да ги качвам.
Колега, това е истината - някой път по Струма направо полудява на огромни мушища с размери на майски бръмбар. Пробвай да си направиш черна "джапанка" с оранжев корем, по моите наблюдения работи много добре. Доста колеги мухари биха се поколебали да сложат толкова голяма примамка. Приятелски съвет - връщай кефалите обратно, и без това не ставата за ядене, поне да има за ловене. Поздрави и наслука!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Абе за ядене има Лавраци и Ципури,па и свинско,връщайте всичко.

П.С. Айде па кат се върна от морето ще направим един риболов,напипал съм едно място за Djoni Ringo със скобарчоци.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

Колеги цяло лято почти не съм прибрал риба само снимам и релиийз ама тука едни не ми верват, че съм фанал толко а снимки съм показал и викат тва е фотошоп, та прибрах един път улова да видат кфо що.Иначе месото на рибите от струма е абслолютен гадоряк - нестава!Това ми беше последното прибиране на риби!

А за утре съм направил на още по голями куки бръмбари - на 4-ки ама не обикновенни мухарски ами шаранджийки Камасан.Според мен едрия кефалюга не обръща съществено внимание на дребните насекоми.Той предпочита с колкото се може по малко енерджи да изяде повече храна, поне аз така го разбирам.Същото важи и за щуката.

Та скоро ми предстой риболов на скобар (ще се пробвам де незнам дали ще стане риболов).Направил съм си такъма както следва: Основно 0.18, повод 0.16, кукичка 14 и плувка 1.5 грама.Как мислите.За стръв Бял и хляб.Днеска ме научиха на троха как се лови.А четох, преди мен колегата беше написал че е захранвал с трохи.Как става?
Аватар
Вецев
новобранец
новобранец

Мнение от Вецев »

Браво за скобарите колеги аз мисля утре да отида да ги пробвам на скобарите искам да попитам как да забъркам захранка и какво да слагам в нея..?
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

Бат Стан написа:
FlyFishing написа: много клен много нещо и без маломерки, защото съм си направил големи мухи на 4-ки куки да отсяват детската градина.Снимки нямам щото ги прибрах кленовете което редко се случва и ги снимах на прочките и затва не мисля да ги качвам.
Колега, това е истината - някой път по Струма направо полудява на огромни мушища с размери на майски бръмбар. Пробвай да си направиш черна "джапанка" с оранжев корем, по моите наблюдения работи много добре. Доста колеги мухари биха се поколебали да сложат толкова голяма примамка. Приятелски съвет - връщай кефалите обратно, и без това не ставата за ядене, поне да има за ловене. Поздрави и наслука!
Колега правя си ги с черна микропореста гума за торакс , а за корем използвам ярък зелен дъбинг и оранжев чинил ама честно да ти кажа предпочитам дъбинга защото е много по изкрящ.Понякога използвам и зелен ченил ама той като се намокри и много изтъмнява.Единствения недостатък на големите куки е че са много скъпи (требва да си намера некой склад в Столицата с крадени такъми от чужбина, там със сигурност ще са по евтини).
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Отидох към 5 в района на Бобошево и ги навъртях е тея рибки на троха!
Прикачени файлове
image.jpg
image.jpg (137.79 KiB) Преглеждано 717 пъти
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
tcekata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tcekata »

FlyFishing написа:
Та скоро ми предстой риболов на скобар (ще се пробвам де незнам дали ще стане риболов).Направил съм си такъма както следва: Основно 0.18, повод 0.16, кукичка 14 и плувка 1.5 грама.Как мислите.За стръв Бял и хляб.Днеска ме научиха на троха как се лови.А четох, преди мен колегата беше написал че е захранвал с трохи.Как става?
Ако ловиш с директен телескоп, доста си се подсигурил с дебелината на влакната според мен. Миналата седмица племенника ми извади без проблем 1,6 килограмов скобар с повод 0.10 мм /реална дебелина/ и директна седмица Фокус Финеса, която е сравнително твърда пръчка. Вярно, мястото бе със слабо течение, но пък с голяма дълбочина - 1,5/2 метра. Поне ф16/ф14 - би било достатъчно и при най-екстремни случаи /бърза вода и големи скобари/. Аз лично ловя с повод макс ф0,125 , но с пресни и качествени влакна и задължително с кеп. При бистра и тиха вода тънките влакна определено дават предимство, а и адреналина е на макс. :smt023

Изображение

Изображение
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Фокус Финеса обаче не е твърда пръчка а даже е лигава! Точната пръчка за скобарски риболов има си фабрично жило,сополива е и поема ударите на рибите под водата поради мекотата си ! Позволявам си да го кажа защото имам тъкмо две 8 метрови и една 7 :)зелените и лилавата! Да не спамя повече! Колегата с влакната аз ловя с хубаво 0,10 за повод което струва само 3 лева за 50 метра -оня ден ги порезах има снимки риби от кило до кило 300 безпроблемно с такъв повод! Ако ловиш с болонеза може и да си позволиш 0.16 основно тъй като замяташ въртиш и т.н да речеме че се захабява по бързо и задължително малък повод 0.10 ,0,12-в случай че са големи и смели вечер;)!ако си с директен 0.14 основно на 0,10-любимата ми комбинация-естествено подбирай хубаво влакната!

chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Та скоро ми предстой риболов на скобар (ще се пробвам де незнам дали ще стане риболов).Направил съм си такъма както следва: Основно 0.18, повод 0.16, кукичка 14 и плувка 1.5 грама.Как мислите.За стръв Бял и хляб.Днеска ме научиха на троха как се лови.А четох, преди мен колегата беше написал че е захранвал с трохи.Как става?[/color][/quote]
За влакното ти казаха колегите 0.10 0.12 повод.Авансчето охлабено и слушкаш песни.А манджата купешка + галета +трохи.Трохите се продават готови,но аз си прекарвам през ситото 2-3 хлеба и готово.И отделно в главата на кепа разкисвам хляб и го изтисквам хубаво,слагам го в друга кофа и го разтривам да стане на каша и така се мята,ама доста по нагоре от мястото на ловене че потъва бавно.Рибата реагира различно понекога само кашата го побърква,друг път си иска стегнати топки манджа.Затова винаги съм подготвен и с двата варианта + 400,500гр бял.
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

Колега ще се вслушам в съвета ти :) А кое е най-доброто време за риболов на скуби - сутрин или вечер.
Иначе днес клена изобщо не скачаше на мухите.На същите места където го разбих ония ден сега беше много зле, единствено се закачаха чат пат по някоя маломерка и после агромах, като замътиха и риболова спря напълно.Пробвах какви ли не мухи 4ки 10-ки , 8-ци оси бръмбари ама нищо.Ама то така е в риболова не се лови рибата всеки ден всичко си е до късмет.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Аз ги ловя най добре след 3 ,имал съм много редки случаи от 7 до 11 сутрин хващам 17-18 броя и до вечерта после нищо:)

chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Аз хода за риба по принцип от разсъмване до към 17.30ч.При скобите всеки път е различно.Понекога почват с първо хвърляне друг път час два мааш залудо.Друг път са на серий два-три пауза.Общо взето при целодневно настояване нема начин да не ги свъртиш в некакъв момент.Най-важо е свъртиш ли ги да не спираш да храниш постоянно.Набият ли си камшика после е по трудно,аз така съм си развалял супер риболов кълванета гол за гол,ама по-нагоре от мене вадеха по-едри и викам чекай и аз.И горе нищо ,после и там където ги бех събрал дедов.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”