Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- stonetales
- разбира нещата

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
ААААААААААААААААА:)
Инкубуса пак изби рибата със сложно избрани и още по-сложно подредени думи:)
КАк те мозък не заболя да ги зимисляш бре, Инку?:)
Годзе, некои още чукат по камньето, верно е, ама то и интауекта им си е останал те такоффффф
те на:)
Георге - наздраве за темата - то ако не си ти, нямаше и да я има отдавна:)
А току що заложих следващия казан и привечер ще докладвам за какво иде реч. Джибре - микс от всякакви плодове, очаквания - 10-11 литра на 55-56 градуса.
Люсс - Ахтоплци са излезли и май точно за паламуд. Миналото лято гледахме няколко алая - огромни - пък дега ще видим///:)
Инкубуса пак изби рибата със сложно избрани и още по-сложно подредени думи:)
КАк те мозък не заболя да ги зимисляш бре, Инку?:)
Годзе, некои още чукат по камньето, верно е, ама то и интауекта им си е останал те такоффффф
Георге - наздраве за темата - то ако не си ти, нямаше и да я има отдавна:)
А току що заложих следващия казан и привечер ще докладвам за какво иде реч. Джибре - микс от всякакви плодове, очаквания - 10-11 литра на 55-56 градуса.
Люсс - Ахтоплци са излезли и май точно за паламуд. Миналото лято гледахме няколко алая - огромни - пък дега ще видим///:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........
Е сега бях на пристанището.Тука не са излезли всички лодки,но има 15 поне в морето.Днес времето е по тихо до сега.На пристанището е пълно с закачки,скъсах си хубавото чепаре,и се отказвам.Имаше и колеги на бомбарда ама-само дребен чернокоп и то рядко.Тоя камъка,за какви алаи говори не може да вденем-така казват на скобара доколкото си спомням.Тоя Инкубоса пак ни хвана да ни прави психопортрети,сам си търси белята при артистите
Е примерно вчера,мойта банда заби на площада и обра наградата на публиката-резултата беше-всички доволни.После един играч на огън,се усети бързо и направи до тях игра с огъня-дръпна готовата публика и взе и той някой лев.
Имаше и групи от 6 държави на фолклорен фестивал-та конкуренцията е добра.
Камъка ако иска да дойде да ги гледа на живо
Айде мойта е лесна не работя нищо за вас не знам-микрофона е ваш.
Значи филма е без сценарий да знае още от сега,артистите и ролите се определят в движение,ама няма за никъде да бързаме.![]()
Имаше и групи от 6 държави на фолклорен фестивал-та конкуренцията е добра.
Камъка ако иска да дойде да ги гледа на живо
Айде мойта е лесна не работя нищо за вас не знам-микрофона е ваш.Риболовци.
Е аз отивам да си взема един душ в морето,черпим ви с тая снимка-най обикновенна

Риболовци.
- stonetales
- разбира нещата

Тоя, Люсиеннн, да пита, като не знае какво е алай:)
ДА пита местните рибари и те ще му кажат:)
Ако не пита - как да му кажат:)
А, Тоя, камъка де - нема да доде до Приморско, че са го налегнали Ракийопекания, гмуркания, туристоизтезания и закуско и вечеро-приготвяния:)
И между всичко това теребе да свари и да се напие, че снощи - след онзиденшния запой - беше само на доматка, сиренце и биричка:)
Жив да го ожалиш, човечеца:)
И - да не съм чул лоша дума по адрес на Инкубуса - той е моят Идол на звукоизказванията и мислоподрежданияата:)
Ицо - кефиш ме, нимисе връзвай, моля:)
ДА пита местните рибари и те ще му кажат:)
Ако не пита - как да му кажат:)
А, Тоя, камъка де - нема да доде до Приморско, че са го налегнали Ракийопекания, гмуркания, туристоизтезания и закуско и вечеро-приготвяния:)
И между всичко това теребе да свари и да се напие, че снощи - след онзиденшния запой - беше само на доматка, сиренце и биричка:)
Жив да го ожалиш, човечеца:)
И - да не съм чул лоша дума по адрес на Инкубуса - той е моят Идол на звукоизказванията и мислоподрежданияата:)
Ицо - кефиш ме, нимисе връзвай, моля:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........
- GODzillata
- и господ не е толокова добър

Мда.........стилът "Инку" ми напомня за Сан Антонио....Ице, да не плагиатстваш?
@Жоре, пусто да остане, не моА да фана риба и те т'ва си е, иначе досега да съм започнал контра-тема "Фани и изпържи".
...вярно, че в магазина има риба, ама пък не върви да я разкарвам до водоем, за да я снимам, все едно съм я хванал.
@Жоре, пусто да остане, не моА да фана риба и те т'ва си е, иначе досега да съм започнал контра-тема "Фани и изпържи".
...вярно, че в магазина има риба, ама пък не върви да я разкарвам до водоем, за да я снимам, все едно съм я хванал.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- stonetales
- разбира нещата

В арт-средите на туй му се вика "инсталация".
В състояние е да бъде обявено за изкуство - също като консервите на Уорхол.
Аз го ползвам просто за да си сваря ракия. До сега резултатите са 10л./50 градуса и продължава да тече на 38 към37 градуса.
Няма да стана арт икона, /а и нещо не ме влекат претенциозните раговори за първичността в екзистенциалното/, но ще си се гмуркам доколкото ми е кеф:)

В състояние е да бъде обявено за изкуство - също като консервите на Уорхол.
Аз го ползвам просто за да си сваря ракия. До сега резултатите са 10л./50 градуса и продължава да тече на 38 към37 градуса.
Няма да стана арт икона, /а и нещо не ме влекат претенциозните раговори за първичността в екзистенциалното/, но ще си се гмуркам доколкото ми е кеф:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........
- G.Petkov

Обаче, много е хубава снимката от Камъка на казанджийницата
!
С едни сенки, светлосенки и цветни съдове - направо се изкефих!
Явно, когато човек харесва това, което прави и го снима с голяма доза творческо вдъхновение.
Няма да се въздържа и пак ще се върна далеч назад в своето детство, когато дядо ми ме водеше на казана да вари ракия от сини сливи - мъжете, то нямаше на казана жени
, седяха на дървени пънове, есен, всички облечени в дебели дрехи просмукани с миризмата на тютюн/качак/, пот и една друга характерна миризма на хора от полето, приказваха тихо , но напоително и отпиваха с малки кратунки топлата и бистра течност изливаща се от чучурчето.
Дядо ми, леко отпуснат от многократните дегустации, ми позволяваше и аз да пробвам от кратунката, от което ми ставаше топло и уютно, развеселявах се и участвах, макар и по детски в занимавките около казана - в жаравата на огнището се печаха сланина, рядко месо, криви селски чушки, млечна царевица и др. дарове на природата
. А кратунки, висяха на пирони навсякъде наоколо
!
През есента там си беше центъра на селския живот.
От там ми остана и това предпочитание към натуралните продукти, вкл. и на естествената българска ракия от плодове
.
А баща ми, мир на праха му, си остана пълен въздържател, за разлика от дядо ми и мен
. Пиеше по 10 мл алкохол на 1-ви май и на Нова година.
Още един пример за единството и борбата на противоположностите !
Ама е голям кеф да си направиш питието от истински плодове с истински аромат и истински градуси.
Не искам да развалям настроението на колегите, ама са ми споменавали, че огромната част от твърдия алкохол, предлаган в страната е произведен от спирт добит от суроватка, отпадъчен продукт от млечната промишленост, преработван в огромни заводи в северна Европа, напр. в Дания .
Та така, наздраве на съ-авторите и в частност на автора на автентичната, южнобългарска, черноморска "рикия" от плодове - Камъка
!
С едни сенки, светлосенки и цветни съдове - направо се изкефих!
Явно, когато човек харесва това, което прави и го снима с голяма доза творческо вдъхновение.
Няма да се въздържа и пак ще се върна далеч назад в своето детство, когато дядо ми ме водеше на казана да вари ракия от сини сливи - мъжете, то нямаше на казана жени
Дядо ми, леко отпуснат от многократните дегустации, ми позволяваше и аз да пробвам от кратунката, от което ми ставаше топло и уютно, развеселявах се и участвах, макар и по детски в занимавките около казана - в жаравата на огнището се печаха сланина, рядко месо, криви селски чушки, млечна царевица и др. дарове на природата
През есента там си беше центъра на селския живот.
От там ми остана и това предпочитание към натуралните продукти, вкл. и на естествената българска ракия от плодове
А баща ми, мир на праха му, си остана пълен въздържател, за разлика от дядо ми и мен
Още един пример за единството и борбата на противоположностите !
Ама е голям кеф да си направиш питието от истински плодове с истински аромат и истински градуси.
Не искам да развалям настроението на колегите, ама са ми споменавали, че огромната част от твърдия алкохол, предлаган в страната е произведен от спирт добит от суроватка, отпадъчен продукт от млечната промишленост, преработван в огромни заводи в северна Европа, напр. в Дания .
Та така, наздраве на съ-авторите и в частност на автора на автентичната, южнобългарска, черноморска "рикия" от плодове - Камъка
- GODzillata

Навремето спонтанно ми дойде музата да пека рИкия от каисии, ама не бях махнал костилките и стана отврат горчиво.

- stonetales
- разбира нещата

Годзи:)
Всеки плод Поименно се обработва и ми минава през ръцете. Оставяш част от себе си във тях и после те ти го връщат - ракията става уникална, "наречена "за Теб и Твоите гости:)
Със всичко в живота би трябвало да е така........
Е - ако човек иска да пие конфекция от магазина, предназначена за продан, а не за клиенти - свободен е да го прави.
Когато нови клиенти при мен ми кажат - Много е вкусно!, аз им обяснявам, че Знам!, защото приготвям храната, така, както я приготвям за себе си:)
Старите не мо го казват - те просто идват отново и отново, а аз отново и отново приготвям храната Специално за тях:)
Пожелавам ви Така да живеете живота си:, Специално)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........
- GODzillata

Крррррррраско, ма при теб кът ол-инклузив ще да е, а?
Я, кажи сега, с к'во раниш госкето?.......мекицици за закуска, а после......рибена чорба, риба на скара и за десерт смокини, после за вечеря - к'во?
....дУматитУ на шопска салата, рИкия, миди и бира?
....или...? 
Я, кажи сега, с к'во раниш госкето?.......мекицици за закуска, а после......рибена чорба, риба на скара и за десерт смокини, после за вечеря - к'во?

- stonetales
- разбира нещата

Изключително домашна кухня, Кире - квот аз се сетя, Дими - жена ми предложи или квот гостите се досетят да попитат. Час-два предварително, пазарува се, приготвя се с кеф и така:) Обикновено ми се обаждат по телефона или минават предварително.
Имай пред вид, че на наша земя никой за никъде не бърза. От там идва и саморазпада и пълната почивка, без шумотевици и блъсканици. Никой не знае колко е часът - обикновенно.
Ала ти май си по масовите изяви - при нас ще ти е скучно. Осветлението на двора е почти недостатъчно и води към сближаване на компаниите.
Няма лукс, няма телевизия, няма басейни, няма климатици.
Само един Крррррррррррррраско и Цялото му внимание:)
Имай пред вид, че на наша земя никой за никъде не бърза. От там идва и саморазпада и пълната почивка, без шумотевици и блъсканици. Никой не знае колко е часът - обикновенно.
Ала ти май си по масовите изяви - при нас ще ти е скучно. Осветлението на двора е почти недостатъчно и води към сближаване на компаниите.
Няма лукс, няма телевизия, няма басейни, няма климатици.
Само един Крррррррррррррраско и Цялото му внимание:)
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........
-
tct
Крррррраско,де пусна мухЪта за таз Асеновградска мастичка,взех та га открих в КаФуланд.Отмахах три с един айран да го е.....а.
В момента си хортувам с зелени човЕчета от планетата на добрия дух на алкохола.Ша пробвам и пИщерската с айран "Родопчанка" за сравнение.Мнннно .......ма уплю с грИховнини абсУлютни прИдстави.
ИлИминтарен ма изкара и вече не съ кефя на прехода и са махам - демек няма въобще да пиша нищо,почвам да си култивирам по - висока степен на търпение,особенно към оня юрук,дет пияндурко ша ми вика шматарока 
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- G.Petkov

Камък,
!
И tct добави към пивкия аспект на темата,
!
Само да не ни излезе име, ама то сигурно вече са ни нарекли, така че да си пием, хапваме и всичко останало
!
И аз днес посетих по обедно време една кръчма, в която не знам защо, ама обичам да запивам от обяд, по-точно знам - защото после мога да поспя
,
Сигурен съм, че Камъка ще я познае, даже и жокер съм му сложил -

Обаче, кръчмата празна, хората се оплакаха, че заради кризата и забраната на тютюнопушенето нямат клиенти и наистина в петък по обяд бяха заети две !!! маси, там където преди година, две по обяд се чакаше сума ти време да се наядеш!
И готвят прилично и сипват по много, като за категорията си.
Айде и утре за риба, който хване да си знае - новия тезис е "Хвани и изпържи"
.
Към Коледа ще направим рекапитулация на "изпържванията"
!
Този нюанс ми беше убягнал вчера, ама днес го видях и много се засмяхstonetales написа:...И между всичко това теребе да свари и да се напие...
Жив да го ожалиш, човечеца:)...
И tct добави към пивкия аспект на темата,
Та като цяло настроението ми към момента е определено приповдигнатоtct написа:...Отмахах три с един айран да го е.....а.В момента си хортувам с зелени човЕчета от планетата на добрия дух на алкохола...
Само да не ни излезе име, ама то сигурно вече са ни нарекли, така че да си пием, хапваме и всичко останало
И аз днес посетих по обедно време една кръчма, в която не знам защо, ама обичам да запивам от обяд, по-точно знам - защото после мога да поспя
Сигурен съм, че Камъка ще я познае, даже и жокер съм му сложил -
Обаче, кръчмата празна, хората се оплакаха, че заради кризата и забраната на тютюнопушенето нямат клиенти и наистина в петък по обяд бяха заети две !!! маси, там където преди година, две по обяд се чакаше сума ти време да се наядеш!
И готвят прилично и сипват по много, като за категорията си.
Айде и утре за риба, който хване да си знае - новия тезис е "Хвани и изпържи"
Към Коледа ще направим рекапитулация на "изпържванията"
Е тия на сонара,са дребни риби-излъгах 100 бройки,и в момента се пържат за вечеря.
Айде със здраве,утре пак съм в морето да начешем крастата Риболовци.
- stonetales
- разбира нещата

Елементарно разкрил се, а Не елементарен:)
Война водите с Ицо, а ти, гол, на барикадата, с навирен амджък, с чифте пищове , гологърд, изтропосан - и чакаш като на разстрел. Бива ли???:)
Тцтц - чакам те на гости - не на форум:)
То - не че всички други не ги чакам за другарска почерпка:)
Бат Георге - напусТнах Софето и дори "Колаклиите" угасТнаха - сори - ала ми е тОлкова добре тук:)
Люсс - и днес тук само дребна циганка са хванали - ти май си даже по-добре с туй сафридче?:) А сега цялото Ахтопол - 11 лодки - са в морето.
Напомням - началото на октомври ми е рожден ден..........
Война водите с Ицо, а ти, гол, на барикадата, с навирен амджък, с чифте пищове , гологърд, изтропосан - и чакаш като на разстрел. Бива ли???:)
Тцтц - чакам те на гости - не на форум:)
То - не че всички други не ги чакам за другарска почерпка:)
Бат Георге - напусТнах Софето и дори "Колаклиите" угасТнаха - сори - ала ми е тОлкова добре тук:)
Люсс - и днес тук само дребна циганка са хванали - ти май си даже по-добре с туй сафридче?:) А сега цялото Ахтопол - 11 лодки - са в морето.
Напомням - началото на октомври ми е рожден ден..........
Оттича се по дрехите ни
звезден блясък..........
звезден блясък..........