Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Re: Риболова около Русе
Сега се прибирам от разходка до Текето. масово се вадят бели рибета 10см .Ловят ги като сланчаци.И естествено никой не ги връща.Маа ..... им
Е няма да има риба.

Не тръгвай с голяма кошница за гъби
-
- вече хвърля и на тежко
Днес и аз направих сефтето за годината, като предпочетох да открия сезона на р.Янтра.
До обяд с колегата ми въртяхме какви ли не изкуственни примамки от бента на Долна студена до моста на Ценово, но за съжаление без нито един удар.
На обяд седнахме хапнахме и като почнахме уклеите гол след гол, но си искаше периодично захранката. Интересното беше, че имаше доста народ, коли с ВТ-регистрация едните ги питах бяха от Свищов и бяха уловили морунажчета на торен.
Като за сефте бива, а за почивката сред природата "безценно".
До обяд с колегата ми въртяхме какви ли не изкуственни примамки от бента на Долна студена до моста на Ценово, но за съжаление без нито един удар.
На обяд седнахме хапнахме и като почнахме уклеите гол след гол, но си искаше периодично захранката. Интересното беше, че имаше доста народ, коли с ВТ-регистрация едните ги питах бяха от Свищов и бяха уловили морунажчета на торен.
Като за сефте бива, а за почивката сред природата "безценно".
колеги ще ми обясните ли на лс какво ще става със чифлика плс ще съм ви много благодарен
Докладвам от Юпер:
Вход 5лв. на човек - мяташ колкото си искаш сопи. Искам да обърна внимание на тези които мислят да ходят, че в началото на черния път, който е 1.5 км. има 3 критични места - кал с вода и пропадания. Много бавно и внимателно трябва да се минат, но щом аз минах ...значи се минава. Има и храсти отстрани, които дерат колата. Относно другия път след отбивката от Сливо Поле има дупки и не може да се кара много бързо...
Риболова протече от 10 - 16ч. Аз хванах 34 бр. таранки, а моите приятели по 7-8, незнам защо така се получи, може би защото бях много нахъсан
Лових с 3 пръчки - 6м директен, фидер, и леко дъно. Стръв - бял червей основно. На торен бутаха някакви дребосъци дето не можеха да лапнат кука 14-ка. На дъното бях вдигнал едната кука над хранилката със стереопор, доста риби извадих на него. Фидера - с кошница 50гр. и кука 12-ка стръв 3 червея мартеница. Това е в общи линии. Много динамично се получи (поне за мен), начесах си крастата
Понякога се редуваха и 3-те ми пръчки една след друга да кълват, но беше 1-2 пъти само
Ето малко снимки за цвят:

Това е изглед вляво от нас:

Имах и дубъли

Вход 5лв. на човек - мяташ колкото си искаш сопи. Искам да обърна внимание на тези които мислят да ходят, че в началото на черния път, който е 1.5 км. има 3 критични места - кал с вода и пропадания. Много бавно и внимателно трябва да се минат, но щом аз минах ...значи се минава. Има и храсти отстрани, които дерат колата. Относно другия път след отбивката от Сливо Поле има дупки и не може да се кара много бързо...
Риболова протече от 10 - 16ч. Аз хванах 34 бр. таранки, а моите приятели по 7-8, незнам защо така се получи, може би защото бях много нахъсан

Лових с 3 пръчки - 6м директен, фидер, и леко дъно. Стръв - бял червей основно. На торен бутаха някакви дребосъци дето не можеха да лапнат кука 14-ка. На дъното бях вдигнал едната кука над хранилката със стереопор, доста риби извадих на него. Фидера - с кошница 50гр. и кука 12-ка стръв 3 червея мартеница. Това е в общи линии. Много динамично се получи (поне за мен), начесах си крастата

Това е изглед вляво от нас:

Имах и дубъли

-
- вече хвърля и на тежко
Браво за излета това исках да чуя. 

Чудесен репортаж

Здравейте колеги!
Вчера решихме да пробваме на яз. Бели лом. Тръгнахме малко по-късно от очакваното и към 9 бяхме там. С добри спомени от миналата година се запътихме към същото място откъм с. Крояч.
Първата гледка беше разочароваща...водата се е качила и е заляла доста от дърветата на брега. Това е ограничило местата за риболов, и със зор си намерихме място където да разпънем сергията
Та разпънахме но се оказва че даже и попчетата ги няма което много ни разочарова тъй като се бяхме надъхали да начешем костурите на рибе. За съжаление този план пропадна. Пробвахме с торен да излъжем некой костур...ама неще.
Пробвахме и червеноперката...и също нищо. Като цяло улова ни е нула, като кълването също е нула. Иначе времето беше добро...само лек бриз който "набръчкваше" водата. Интересното е че за първи път ни направиха проверка на риболовните билети от ИАРА. Останахме доволни че след толкова излети за 3 години най-накрая ни провериха.
И така поседяхме до към 14часа и решихме да посетим р. Лом на с.Писанец, та евентуално да отървем капото. И преместихме се...разпънахме се и отървахме капото с нещо като попче което замина обратно
Като цяло един хубав ден за почивка сред природата, но за съжаление без риба. Поне намокрихме такъмите преди да се развали времето
Вчера решихме да пробваме на яз. Бели лом. Тръгнахме малко по-късно от очакваното и към 9 бяхме там. С добри спомени от миналата година се запътихме към същото място откъм с. Крояч.
Първата гледка беше разочароваща...водата се е качила и е заляла доста от дърветата на брега. Това е ограничило местата за риболов, и със зор си намерихме място където да разпънем сергията

Та разпънахме но се оказва че даже и попчетата ги няма което много ни разочарова тъй като се бяхме надъхали да начешем костурите на рибе. За съжаление този план пропадна. Пробвахме с торен да излъжем некой костур...ама неще.
Пробвахме и червеноперката...и също нищо. Като цяло улова ни е нула, като кълването също е нула. Иначе времето беше добро...само лек бриз който "набръчкваше" водата. Интересното е че за първи път ни направиха проверка на риболовните билети от ИАРА. Останахме доволни че след толкова излети за 3 години най-накрая ни провериха.
И така поседяхме до към 14часа и решихме да посетим р. Лом на с.Писанец, та евентуално да отървем капото. И преместихме се...разпънахме се и отървахме капото с нещо като попче което замина обратно

Като цяло един хубав ден за почивка сред природата, но за съжаление без риба. Поне намокрихме такъмите преди да се развали времето

- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
А да попитам на Юпер може ли да се остане с препиване ???? Ако е възможно някой да ми даде телефон за връзка с пазача или собствениците 

-
- кандидат преподавател
До колкото знам можеше да се спи там.ribarq92 написа:А да попитам на Юпер може ли да се остане с препиване ???? Ако е възможно някой да ми даде телефон за връзка с пазача или собствениците
Мисля даже тези фургони са за това или са били за това.Те се смениха май собсвенниците трябва да се пита.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Верно си е преди фургоните бяха за спане,но аз неискам да спя в тяхivo75 написа:До колкото знам можеше да се спи там.ribarq92 написа:А да попитам на Юпер може ли да се остане с препиване ???? Ако е възможно някой да ми даде телефон за връзка с пазача или собствениците
Мисля даже тези фургони са за това или са били за това.Те се смениха май собсвенниците трябва да се пита.

Владо,миналата година за пръв път ходих на този язовир.Бях там два пъти с преспиване и двата пъти ме провериха по два пъти.Може пък да има светлина в тунела,и ние като помагаме кой както може току виж след двайсетина години се пооправят нещата.ShakE написа: Интересното е че за първи път ни направиха проверка на риболовните билети от ИАРА. Останахме доволни че след толкова излети за 3 години най-накрая ни провериха.
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
-
- сериозен играч
Нещо за Малък Преславец да сте чували?
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
На Юпер за преспиване става. Ориентирайте се към по-плиткия край с тръстиката. Някакви мангали бяха срещу нас и чувах някакви възгласи "АМУР АМУР АМУР" ама кво стана така и не разбрах, май си замина по живо по здраво. На царевица не пипна нищо по-качественно. Иначе е приятно за излет там сред природата, вземете си и повечеко пиене и така. 

-
- кандидат преподавател
Ктинчев миналите години не разрешаваха да се лови баш в трастиката.От страната на фургоните имаше едни върби и до там.Сега ако е разрешено може да се търси целенасочено амур или шаран но иначе е рядкост.
пп:На колегата жена му миналата година извади 3 кг.амур на директния .
пп:На колегата жена му миналата година извади 3 кг.амур на директния .
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ