Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболова около Русе

Мнение от MiTKo_Fisher »

Сега се прибирам от разходка до Текето. масово се вадят бели рибета 10см .Ловят ги като сланчаци.И естествено никой не ги връща.Маа ..... им :axe: Е няма да има риба.
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
nicki4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicki4 »

Днес и аз направих сефтето за годината, като предпочетох да открия сезона на р.Янтра.
До обяд с колегата ми въртяхме какви ли не изкуственни примамки от бента на Долна студена до моста на Ценово, но за съжаление без нито един удар.
На обяд седнахме хапнахме и като почнахме уклеите гол след гол, но си искаше периодично захранката. Интересното беше, че имаше доста народ, коли с ВТ-регистрация едните ги питах бяха от Свищов и бяха уловили морунажчета на торен.
Като за сефте бива, а за почивката сред природата "безценно".
snop
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от snop »

колеги ще ми обясните ли на лс какво ще става със чифлика плс ще съм ви много благодарен
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Докладвам от Юпер:
Вход 5лв. на човек - мяташ колкото си искаш сопи. Искам да обърна внимание на тези които мислят да ходят, че в началото на черния път, който е 1.5 км. има 3 критични места - кал с вода и пропадания. Много бавно и внимателно трябва да се минат, но щом аз минах ...значи се минава. Има и храсти отстрани, които дерат колата. Относно другия път след отбивката от Сливо Поле има дупки и не може да се кара много бързо...
Риболова протече от 10 - 16ч. Аз хванах 34 бр. таранки, а моите приятели по 7-8, незнам защо така се получи, може би защото бях много нахъсан :)
Лових с 3 пръчки - 6м директен, фидер, и леко дъно. Стръв - бял червей основно. На торен бутаха някакви дребосъци дето не можеха да лапнат кука 14-ка. На дъното бях вдигнал едната кука над хранилката със стереопор, доста риби извадих на него. Фидера - с кошница 50гр. и кука 12-ка стръв 3 червея мартеница. Това е в общи линии. Много динамично се получи (поне за мен), начесах си крастата :) Понякога се редуваха и 3-те ми пръчки една след друга да кълват, но беше 1-2 пъти само :) Ето малко снимки за цвят:

Изображение

Това е изглед вляво от нас:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Имах и дубъли :)

Изображение

Изображение

Изображение
mmirchev71
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mmirchev71 »

Браво за излета това исках да чуя. :D
ORadev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ORadev »

Чудесен репортаж :prayer: :smt023
Аватар
ShakE
новобранец
новобранец

Мнение от ShakE »

Здравейте колеги!

Вчера решихме да пробваме на яз. Бели лом. Тръгнахме малко по-късно от очакваното и към 9 бяхме там. С добри спомени от миналата година се запътихме към същото място откъм с. Крояч.
Първата гледка беше разочароваща...водата се е качила и е заляла доста от дърветата на брега. Това е ограничило местата за риболов, и със зор си намерихме място където да разпънем сергията :P
Та разпънахме но се оказва че даже и попчетата ги няма което много ни разочарова тъй като се бяхме надъхали да начешем костурите на рибе. За съжаление този план пропадна. Пробвахме с торен да излъжем некой костур...ама неще.
Пробвахме и червеноперката...и също нищо. Като цяло улова ни е нула, като кълването също е нула. Иначе времето беше добро...само лек бриз който "набръчкваше" водата. Интересното е че за първи път ни направиха проверка на риболовните билети от ИАРА. Останахме доволни че след толкова излети за 3 години най-накрая ни провериха.
И така поседяхме до към 14часа и решихме да посетим р. Лом на с.Писанец, та евентуално да отървем капото. И преместихме се...разпънахме се и отървахме капото с нещо като попче което замина обратно :)
Като цяло един хубав ден за почивка сред природата, но за съжаление без риба. Поне намокрихме такъмите преди да се развали времето :roll:
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Еее браво браво :)
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
ribarq92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarq92 »

А да попитам на Юпер може ли да се остане с препиване ???? Ако е възможно някой да ми даде телефон за връзка с пазача или собствениците :wink:
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

ribarq92 написа:А да попитам на Юпер може ли да се остане с препиване ???? Ако е възможно някой да ми даде телефон за връзка с пазача или собствениците :wink:
До колкото знам можеше да се спи там.
Мисля даже тези фургони са за това или са били за това.Те се смениха май собсвенниците трябва да се пита.
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
ribarq92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarq92 »

ivo75 написа:
ribarq92 написа:А да попитам на Юпер може ли да се остане с препиване ???? Ако е възможно някой да ми даде телефон за връзка с пазача или собствениците :wink:
До колкото знам можеше да се спи там.
Мисля даже тези фургони са за това или са били за това.Те се смениха май собсвенниците трябва да се пита.
Верно си е преди фургоните бяха за спане,но аз неискам да спя в тях :D А за собствениците незнам дали са се сменили,но пазача с сигурност :mrgreen:
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

ShakE написа: Интересното е че за първи път ни направиха проверка на риболовните билети от ИАРА. Останахме доволни че след толкова излети за 3 години най-накрая ни провериха.
Владо,миналата година за пръв път ходих на този язовир.Бях там два пъти с преспиване и двата пъти ме провериха по два пъти.Може пък да има светлина в тунела,и ние като помагаме кой както може току виж след двайсетина години се пооправят нещата.
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Нещо за Малък Преславец да сте чували?
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

На Юпер за преспиване става. Ориентирайте се към по-плиткия край с тръстиката. Някакви мангали бяха срещу нас и чувах някакви възгласи "АМУР АМУР АМУР" ама кво стана така и не разбрах, май си замина по живо по здраво. На царевица не пипна нищо по-качественно. Иначе е приятно за излет там сред природата, вземете си и повечеко пиене и така. :D
ivo75
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от ivo75 »

Ктинчев миналите години не разрешаваха да се лови баш в трастиката.От страната на фургоните имаше едни върби и до там.Сега ако е разрешено може да се търси целенасочено амур или шаран но иначе е рядкост.

пп:На колегата жена му миналата година извади 3 кг.амур на директния .
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”