Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Накъде около Плевен?
Модератор: sapuna
- Bigmarlin
- сериозен играч
Re: Накъде около Плевен?
Като заваля дъжд,та цяла неделя...
Решихме днес да се пробваме, двама възрастни и един малчо,ама наистина малчо,много запален риболовец, на Горен Дъбник
Застанахме на дигата,че не ни се рискуваше по калищаците

Малчо зачеса на директен едни тлъсти баби,които учудващо добре си кълвяха,а пък ние се пробвахме на силикон ,но нищо Прибихме се да вадим водорасли от дъното,пък се надявах да е чисто...

Метнах и една пръчка без тежест за шаро,като разчитах,че самозасечката ще се получи от камъните ,но до там......
След час и половина-два, брулене на безмилостен северен вятър,от който се вледняваха ръцете,решихме да вдигаме чукалата.
На което малчо сърдито каза-не искам да си тръгваме

Решихме днес да се пробваме, двама възрастни и един малчо,ама наистина малчо,много запален риболовец, на Горен Дъбник
Застанахме на дигата,че не ни се рискуваше по калищаците

Малчо зачеса на директен едни тлъсти баби,които учудващо добре си кълвяха,а пък ние се пробвахме на силикон ,но нищо Прибихме се да вадим водорасли от дъното,пък се надявах да е чисто...

Метнах и една пръчка без тежест за шаро,като разчитах,че самозасечката ще се получи от камъните ,но до там......

След час и половина-два, брулене на безмилостен северен вятър,от който се вледняваха ръцете,решихме да вдигаме чукалата.
На което малчо сърдито каза-не искам да си тръгваме

За няколко часа риболов по река Вит
- Прикачени файлове
-
- Screenshot_2015-10-13-18-22-46.png (1.49 MiB) Преглеждано 1288 пъти
-
- 20151013_162812.jpg (4.17 MiB) Преглеждано 1288 пъти
- Bigmarlin
- сериозен играч
Супер кленчоци 

-
- новобранец
Някой де е ходил скоро към язовира в Бохот да каже какво е положението ? Благодаря предварително !
- Bigmarlin
- сериозен играч
На Печеняка ли имаш предвид
И мене ме интересува, че е близо ,но пътя помна ,че беше много лош По едно време беше платен,трее да питам у общината 

-
- новобранец
Нямам представа и аз и не съм ходил от години
-
- новобранец
Чудя се за утре дали на Бохот, дали някъде по Вита, но незнам едно място , някой ако има някаква представа да сподели
))

- Bigmarlin
- сериозен играч
По Вита можеш да пробваш под моста на Ясен Чух ,че хващат скобарчета и кленчета Под циментовия също има хубави места Вече за Крушовица и Фадовец е друго кино,там местата са кът 

-
- новобранец
таранка върви ли по вита, някой има ли представа
- Bigmarlin
- сериозен играч
Прясно инфо нямам,но си спомням преди доста години,на Вита под Циментовия,на отстрещният бряг,малко преди моста на Опанец,на Русенският път,на варено жито,много дърти джапанки вървяха Като се има предвид ,че таранката е доста устойчива риба няма причина да няма
Избираш сравнително тихо място близо до брега ,дори и да не е много дълбоко Но е важно да има трева до брега,шавар Захранваш хубаво с житото непосредствено пред тревата и замяташ там Хубаво е да имаш по дълъг и здрав кеп едно ,че има и доста големи таранки и през тревата ще е зор бакалъм ваденето,друго ,че и шарко може да те навести
А и повода с една идея по дебел от обичайното
Тази тактика съм я пробвал основно през лятото,в този сезон не знам,зависи колко е бистра водата
и как е течението Във тази връзка е добре да имаш в себе си и дебел торен глист,че тара обича и мръвка
Избираш сравнително тихо място близо до брега ,дори и да не е много дълбоко Но е важно да има трева до брега,шавар Захранваш хубаво с житото непосредствено пред тревата и замяташ там Хубаво е да имаш по дълъг и здрав кеп едно ,че има и доста големи таранки и през тревата ще е зор бакалъм ваденето,друго ,че и шарко може да те навести

Тази тактика съм я пробвал основно през лятото,в този сезон не знам,зависи колко е бистра водата

-
- фен клуб-скобар
Не знам обаче в долното течение на Вит от няколко дена, реката тотално замря..до скоро се ловеше по някоя платика,морунажче и скобар, но сега и уклей не пипа! Чудно!
- Bigmarlin
- сериозен играч
Всъщност,сега се сещам ,че прескачам малко постове,за Печеняка,на Боот,има още един път,мисля ,че ако не е валяло,става. Горе долу излиза около отбивката за Липите,на Ловешкият път
Кленчетия по вита
- Прикачени файлове
-
- Screenshot_2015-10-18-18-47-25.png (2.99 MiB) Преглеждано 1067 пъти
-
- Screenshot_2015-10-18-18-47-53.png (2.95 MiB) Преглеждано 1067 пъти
- Skellington
- вече хвърля и на тежко
В Четвъртък имам път към Севлиево,(от София) та с малко отбивки мога да мина през Искър(около Карлуково) или Вит при Торос/Дерманци - има ли смисъл да го правя, ако някой знае какво се случва по гореспоменатите места би било добре, да знам дали да се правя на изследовател или да си карам към Росица 

- Menkata
- фен клуб-скобар
Вчера от прибиране от Плевен в долното течение на Вит за 1 час преди да завали хубави тарани.Риби от 300 до 700 гр стреляне на бяло червейче.

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.