Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от DJONI RINGO »

chokoboy написа:
DJONI RINGO написа:3 човека за 3 дни 100 риби-не е чак толкова фрапантно-по 10-11 риби на калпак за цял ден;)Важно е че са ги пуснали! Исках да кажа че точно там на това ОБЩЕСТВЕНО местенце тръгнат ли рибите се ловят от много хора,и не са проблем десет риби на човек,само бандите на фидерите вадят бая-в час съм много и за това си позволявам да говоря!Иначе дали е така или не -научните спорове ги разрешавам естествено на реката:)
Местенцето не беше обществено до скоро.Това ми е трета година да хода там и предишните две немаше кой да те заплюе.Немаше следи по брега от захранки ,угарки,кутий от стръв.Беше девствено.А и не всеки ден е велик ден и там се въртят капота.Миналия четвъртък скръб въпреки многото храна и настояване за цял ден 10 удара и то на бял не искаше трохата,за жалост извадени само три.Пробах какво ли не 8 хлеба на трохи и 4 пакета манджа,300гр бял.Като метнеш топка мандарина и рибите възират,а на мястото на хъмфи имаше пичове дето метаха хляб с камъни ужас.Никой не хвана повече от три броя до 17.30ч.А и не всички пускат по миналата седмица две кофи заминаха за Кюстендил,преди това 50бр. за Перник има си идиоти не е като да нема.
Как така камъни? Би ли бил така добър да ми обясниш?Кн регистрация има от 4-5 града още !Най добре е реката да е само за столична регистрация,те не взимат риби и са най добрите !
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Как така камъни? Би ли бил така добър да ми обясниш?Кн регистрация има от 4-5 града още !Най добре е реката да е само за столична регистрация,те не взимат риби и са най добрите ![/quote]
Много се стегаш.Аз съм от Перник,както казах идиоти има навсякъде предостатъчно.А невервам да не си виждал как в топка хляб се слага камък и се получава топка с големината на портокал,грейпфрут и се мааа на 40см вода сметай кво се случва със риболова! :finga:
Аватар
monzata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от monzata »

а кому е нужно това , и какъв е замисъла ! да кажат че мятат захранка пък всъщност да гонат рибата преди да си тръгнат ?
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

monzata написа:а кому е нужно това , и какъв е замисъла ! да кажат че мятат захранка пък всъщност да гонат рибата преди да си тръгнат ?
Явно не одите по благоевграско.Ползва се редовно да падат на дъното тежки топки хляб.Не преди да си тръгнат,а за да ловят.И незнам тея пичове дали не беха Перничани всъщност,но това не е важно.Идеята беше че се скапва риболова по тоя начин.Особено на 40см вода.Рибите се виждаха и при две топки мандарини тежка храна възираха.Пробах топки само от трохи те се леки не клюпчат.Пробах само стрелба на бял нищо случайни епизодични риби.Мисълта ми беше да не се омаловажават чуждите успехи 100 риби на двамадуши за три дни прави 17 риби средно на ден на човек.А който може да хваща 17 скобара на ден три дни по ред нема как да е случайно.Требва да ги разбира.Излиза че рибите са трудни само по кюстендилско па по Благоевград кой не мета той не вади.Не е колегиално и не е верно това твърдение.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Идеята на камъка в хляба е да задържи хляба на едно място в по-силно течение,а не да метнеш топката пред теб па тя да отиде при ортаците у дефилето.Ама в плитка вода няма никакъв смисъл.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

!!!!! Аз пък преди да тръгна от България хванах 15-16 само от 6 до тъмно два часа и малко! И да по Благоевград има повече риби и е по лесно-Поне при мен е така!Няма значение! Кой как може да лови!Как ти звучи също 103 кила скобари хванати от 3 души за 15 часов риболов?
Последно промяна от DJONI RINGO на Вто Сеп 10, 2013 2:06 pm, променено общо 1 път.

chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

Например вчера две аверчета,след 3 дни къмпинг,освободиха над 100 риби(мерени над 70 кила!)направо изтребление ако си недобросъвестен :wink:[/quote]
Цитат
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Моя грешка! Но ако искаш може да направиме два риболова заедно-един по Кн и един по Бг-ще видиме резултата къде са хванати повече риби и къде и кое:)

chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

DJONI RINGO написа:Колегата Хъмфи каза 3 души за 3 дни към 100 риби!!!!! Аз пък преди да тръгна от България хванах 15-16 само от 6 до тъмно два часа и малко! И да по Благоевград има повече риби и е по лесно-Поне при мен е така!Няма значение! Кой как може да лови!
Ей аз не казвам че не си хванал.И по-принцип съм съгласен че рибата по Кюстендил е по малко.Но за да хванеш 16 требва да има много повече.Тая година има много риба навсякъде факт.И аз на бамби правих много силен риболов и съм гледал как се вадат стотици риби там зимата дневно така че риби има.В момента на вира на който лови хъмфи има не повече от 150 риби гаранция.
chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

DJONI RINGO написа:Моя грешка! Но ако искаш може да направиме два риболова заедно-един по Кн и един по Бг-ще видиме резултата къде са хванати повече риби и къде и кое:)
А за това винаги, по кюстендилско редко ходя и ще ми бъде от полза да понауча това онова.Немам време за разузнаване,а разузнавачите джиткат само по Благоев.Вече са открили ново спокойно местенце с доста рибки даже забиха по 20-тина бройки.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Аз не омаловажавам! Просто казвам че такива риби 15-16 за Благоевградско са нещо нормално,особенно сега защото имам инфо че се ловят яко! По Благоевград когато кълве се ливят по над 30 броя ! Докато по Кюстендил 15-16 вече е добър риболов,естествено някои ловят и по повече :)друг е въпроса че по Благоевград последните две години беше тежко положение, ловихме ги много но бяха на малко места и борбата беше трудна! Имал съм и към петдесетте по Благоевград!Я едно риболовче някога ;)

chokoboy
фен клуб-скобар

Мнение от chokoboy »

DJONI RINGO написа:Аз не омаловажавам! Просто казвам че такива риби 15-16 за Благоевградско са нещо нормално,особенно сега защото имам инфо че се ловят яко! По Благоевград когато кълве се ливят по над 30 броя ! Докато по Кюстендил 15-16 вече е добър риболов,естествено някои ловят и по повече :)друг е въпроса че по Благоевград последните две години беше тежко положение, ловихме ги много но бяха на малко места и борбата беше трудна! Имал съм и към петдесетте по Благоевград!Я едно риболовче някога ;)
Както казах винаги!!!А по земен почти не останаха.Аз затова съм по Благоев не ми се експериментира предпочитам да знам че пред мене има риби пък дали ще хвана ....
Аватар
ivos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivos »

Знам за хора който са пренасяли скобари до Перник и са ги пускали в реката, аз също съм навит за такова разселване дали в Перник или в Земен няма значени, защото да хванеш скобар в Земенско сега е цяло събитие, а преди годни излизаще по някой, но явно ги изловиха. Аз съм на мнение, че рибата трябва да се пуска докато популацията се възстанови, ако на някой пък много му се яде скобар да си вземе една две по-едри риби, а другите да ги пуска обратно, но както се пееше в една песен "а дано, ама надали"
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Пролетта кат изсипах 15 кила скобари пред едни дядовци,40 минути мрънкаха колко кайма са щели да направят и колко ракия и комшии щяло да има...
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

По Земен имаше уникални места и скобар по 2 кила! Свърши тая там, но може да живне ако е речено!

Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”