МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
kendo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от kendo »

Хубава слука си имал, поздравления! :)
Вчера се разходихме към Симеоновград за хищници, но наловихме доста дребна мирна риба и един хубав распер на блесна, удари буквално в краката. За цял ден имаше само едно подгонване на мустакатия, на дънните нищо не пипна. Отново речните електричари си шетат необезпокоявани... каква риба да остане там.
Аксел - прекосяваш селото, спускаш се по един чакълест път към прелеза, минаваш през него и оттам тръгва хубав черен път покрай помпите, води точно към бента. Успех! :)
Аватар
kesh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kesh »

Честито на колегата Fishh за хубавата слука, поздравления!
Как искаме да има риба като тая река постоянно се граби от нея. То това не е неизчерпаем източник. Ето го къде е деденцето отсреща.
Изображение
Какво да му направя? Лошото е че там където ходя отсрещния бряг даже не знам кое село е близо, че да подам сигнал.. Сталево ли е, Ябълково ли, не знам. Хвърлих 3-4 камъка, пред него, той ме изгледа, нищо не си казахме и аз се махнах. Нарочно ходех далеч от Чирпан по забутаните места, да няма бракониери, ама на отсрещния бряг като има файда :D
Хванах само едно 25 см кефалче
Изображение
По мои наблюдения тази година се повтарят нещата от миналата. До средата на юли ги побърквам кефалите на спининг. Нямам излет с под 10 броя, стигали са до 23 мерни кефала! И после пада нивото и не знам къде отива тая риба, ама повече от 1-2 на излет нямам. Почвам да се замислям дали не е по-удачно да се търсят на мухи при това ниско ниво? Има ли мухари по Марица, някой да сподели опит? Наслука на всички упорити маришки рибари :)
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel81 »

хъмм.. днеска доста обикалях след пловдив с блеснарката . . . резултата е ЗЛЕЕЕ 1:1 .. една кефалюга към 500 грама и една хубава блесна фера ..
късмет работа . .
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Тука за мухите, да се включи колегата КалинПетров :D
Аз също си мисля, че като отивам със спининга по Марица далеч от обичайните ловни места браковци няма да има ама тцъ. Щом Събота на Любимец не чукна ни една рибка за 4 часа надвечер и местните ми се жалваха за електрификацията..., а след Д-град удари да искаш :rolleyes: Неделята всеки спинингист си хвана минимум по 1 риба ;) , но малцина "будали" като мен, си пуснаха улова обратно :mrgreen:
Аз като пиша, че се гребе, като за златен медал, никои не ми вярва. То се гребе, но до едно време.
После за какво да си взимаш нови такъми и примамки, като няма добри риби, които да ти направят кефа?

Една графика за нивото на Марица при Свиленград от Мрежата ;)

Изображение
Изображение
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

аз съм доволен от улова на муха средни кефали по 20 25 см вчера и едно расперче ударих към 500гр!като за начинаещ в този риболов се преставям доста добре!просто в този момент на сезона не гледам да търся товарния влак а се забавлявам с мухарката!
Изображение
Reel Tuning
A4O24
новобранец
новобранец

Мнение от A4O24 »

Ей тоя одеве към 2кг.,и още едно много малко на същия воблер...
Ей тоя одеве към 2кг.,и още едно много малко на същия воблер...
Copy of 05082013130.jpg (122.74 KiB) Преглеждано 1445 пъти
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

@JettroniX

Тая графика нещо не е много вярна или аз не помня,ама покраи тия дъждове се напълни доста реката да не кажа както през зимата и беше към средата на юли месец,а от графиката се вижда,че тогава спада.И последните дни вярно задържа ниво ама предната седмица пак беше непостоянно с покачване и спадене около 30-40см,всеки ден съм по реката и не вярвам тука покраи Симеоновград да се покачва а покраи Пловдив или някъде другаде да спада нивото.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

3-ма човека пишем, че е ниско нивото тия дни, а ти пак някъде блееш :lol:
Както виждаш, ако върнеш назад 1 страница поста на колегата A4O24 е от 31 Юли :)
A4O24 написа:Водата е ниска,имаше и колеги на плувка вадеха по някое кефалче,за територията на града става въпрос.
kesh написа:.....И после пада нивото и не знам къде отива тая риба, ама повече от 1-2 на излет нямам. Почвам да се замислям дали не е по-удачно да се търсят на мухи при това ниско ниво?.....
Сигурно НИМХ Департамент Хидрология мерят грешно или попитай тук => http://plovdiv.meteo.bg/hydrostations.php къде са им измервателните станции и как мерят.
Ако минаваш тия дни моста на Димитровград (Старозагорско шосе) или този на Пловдив (на околовръстното) загледай се колко е плитко :idea:
След Д-град има участъци, къде дълги и големи вирове си ги кръстосваш спокойно - до под кръста ;) Сега вече става рай не само за енергото ;) , а и за мрежарите :idea:
Там на Симеоновград сигурно имате дълбоки вирове каквито видях на Любимец и не се усеща чувствително разликата ;)
Ако ли пак не вярваш, то отиди и утре на реката в участъците, за които пишем :lol:
Както и да е.....

Калине, браво :D Знаех си, че си скрит талант! :smt038
Изображение
slavipetrov
новобранец
новобранец

Мнение от slavipetrov »

в събота бях на реката в града зад гребния канал и за цял ден от 06:00 часа до 20:00 часа успях да излъжа само около 10тина мрянки... един дъртак по едно време излезна някъде от отсрещния бряг с един парашут само ме дразнеше... около мен нямаше някой друг камък че да го замеря :X
НАСЛУКА КОЛЕГИ ! :)
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Да дълбоки ca 2.5-6 метра места има местата добри ама риби няма :lol: ,дано тръгне вече риболова :drinkers:
Аватар
enduro51
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от enduro51 »

и при мен дребосъци от кило до 3 кила чичовците ги нема нещо миналата седмицо около свиленград две хубави риби 31кг и 12 кг са изкарани по инфо от местни при нас в любимец само зарибител реката е с супер ниско ниво нощно време се чуват скоци на влакове по плиткажите и кумалтиите ама не щ еда лапне а някой ако идва насам и види сара да снима мястото :drinkers: аз ги оправям :drinkers: ее калин знае
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Атанас Катцарски »

Някой да се похвали със шарковци покрай Пловдив?
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

enduro51 написа:и при мен дребосъци от кило до 3 кила чичовците ги нема нещо миналата седмицо около свиленград две хубави риби 31кг и 12 кг са изкарани по инфо от местни при нас в любимец само зарибител реката е с супер ниско ниво нощно време се чуват скоци на влакове по плиткажите и кумалтиите ама не щ еда лапне а някой ако идва насам и види сара да снима мястото :drinkers: аз ги оправям :drinkers: ее калин знае
:lol: знам знам
Изображение
Reel Tuning
angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel81 »

Днес като хванах от зад гребния канал срещу Алати ... до втичалото на гребния под жепе моста ... навсякъде де що имаше място мятах блеснарката като за последно и .. нямаше и да почукне даже нещо .... разходих се доволно. Можете ли да ми покажете някой друг стандартен воблер за кефалюга и за сом ... гооре долу да знам кви да си купя (за кефал знам че си гони на червенко и зеленко мешано), че сам яко в играта напоследък.
Загледах и братята варвари под моста се мъчеха ловяха си рибки и жабета за стръв, ама и тях не ги огря нещо ..
късмет работа . .
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Можете ли да ми покажете някой друг стандартен воблер за кефалюга и за сом ... гооре долу да знам кви да си купя (за кефал знам че си гони на червенко и зеленко мешано), че сам яко в играта напоследък.[/quote]

Изпробвана универсалнa e за кефал и распер http://www.voblershop.com/1857/Mepps.Aglia.Long.Cast/" onclick="window.open(this.href);return false; .. http://www.voblershop.com/1678/Ugly.Duckling.2-5.S/" onclick="window.open(this.href);return false; също и Meps XD N-3

за сом незнам още точно на какво върви,не че го има много :lol: ама от приказки с рибари Салмо Хорнет е добър воблер,аз също имам едно малко на http://www.voblershop.com/2030/Storm.Wiggle.Wart/" onclick="window.open(this.href);return false; 5sm 11gr
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”