Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>
Модератор: sapuna
Re: Асеновград-регион<реки,язовири,езера,блата>
Колеги да кажа аз яз.Сушица - от 5.00 до 15.00 пулен валат.Още около 9-10 излезе вятър.Мъчих се до 15.00,но така и не излезе нищи.Дали вятъра оказа влияние или рибата просто пасуваше незнам.
- mladenski76
- новобранец
Днес бях на Пранговския язовир, пристигнах късно някъде след 14.30ч до 17.00ч имаше идно две почуквания и си помислих че няма да е тука. Само, че от 17.00ч до 19.30ч резултата беше 7 шарана (м/у 1кг и 2кг) още 2 изтарвани само на брега, една изправена кука от един шопар и една каракуда, доволен съм пак ще отида.Lor3nc0 написа:На язовир Пранговски около с.Златовръх и с.Нови Извор , излиза много риба шаран по 1-2 кг. Хвърляш на бял червей на перо след 5 мин 1 шаран си хванал. Вчера бяхме за 3 часа 20 шарана но естествено всичките не ги зехме по големите само. Таксата е 5 лв и квото хванеш си плащаш. Пробвайте и вие много едра каракуда и шаран. Ще добавя и снимки като ги кача.
Благодаря Lor3nc0.
Няма никакви проблеми, но този дето си изтървал е било голямо щом викаш куката изправена било голямо, ако имаш някакви снимки ги сподели да видят и другите колеги.mladenski76 написа:Днес бях на Пранговския язовир, пристигнах късно някъде след 14.30ч до 17.00ч имаше идно две почуквания и си помислих че няма да е тука. Само, че от 17.00ч до 19.30ч резултата беше 7 шарана (м/у 1кг и 2кг) още 2 изтарвани само на брега, една изправена кука от един шопар и една каракуда, доволен съм пак ще отида.Lor3nc0 написа:На язовир Пранговски около с.Златовръх и с.Нови Извор , излиза много риба шаран по 1-2 кг. Хвърляш на бял червей на перо след 5 мин 1 шаран си хванал. Вчера бяхме за 3 часа 20 шарана но естествено всичките не ги зехме по големите само. Таксата е 5 лв и квото хванеш си плащаш. Пробвайте и вие много едра каракуда и шаран. Ще добавя и снимки като ги кача.
Благодаря Lor3nc0.

- mladenski76
- новобранец
Още щом минах Асеновград и реших да пусна навигацията на телефона да не се объркам някъде (понеже не бях ходил в този район) но уви бях се прекарал с изтощена батерия, телефона ми беше загаснал. И това не е най големия проблем със питане се добрах на язовира, но най ме беше яд че неможах да снимам малката си (8годишна дъщеричка която водих с мен, как вади шараните с кепа и как се кефи, тя наистина е запалена като баща си) със сигорност другата седмица ще съм от рано там и ще съм зареден със снимачна техника за снимки и видео. Надявам се да имам какво да кача тук.Lor3nc0 написа:Няма никакви проблеми, но този дето си изтървал е било голямо щом викаш куката изправена било голямо, ако имаш някакви снимки ги сподели да видят и другите колеги.mladenski76 написа:Днес бях на Пранговския язовир, пристигнах късно някъде след 14.30ч до 17.00ч имаше идно две почуквания и си помислих че няма да е тука. Само, че от 17.00ч до 19.30ч резултата беше 7 шарана (м/у 1кг и 2кг) още 2 изтарвани само на брега, една изправена кука от един шопар и една каракуда, доволен съм пак ще отида.Lor3nc0 написа:На язовир Пранговски около с.Златовръх и с.Нови Извор , излиза много риба шаран по 1-2 кг. Хвърляш на бял червей на перо след 5 мин 1 шаран си хванал. Вчера бяхме за 3 часа 20 шарана но естествено всичките не ги зехме по големите само. Таксата е 5 лв и квото хванеш си плащаш. Пробвайте и вие много едра каракуда и шаран. Ще добавя и снимки като ги кача.
Благодаря Lor3nc0.
Но при тази риба която има там просто няма начин да не стане. А и собственика е много готин, оказа се че ми е комшия в два съседни блока живеем в кв. Смирненски в Пловдив. Така че следващата седмица очаквайте включване (само дано не съм в събота извънредно на работа) но и така да е в неделята пак може.
Поздрави: Младен
ЕДИТ: Собственика каза че скоро е пуснал 300бройки м/у 4 и 6кг. може и някой от тях да е изправил куката (която м/у другото беше от предния ден приготвена за каракуда 12№).
-
- новобранец
Тъй като гледам, няма обособена тема за сушица реших да си изплача и аз мъката тук и да не се подвеждат повече хора да ходят там. Така търсихме си язовир с малко дръвчета и природа да идем да хапнем и пиинем и да направим един излет, тъй като има не всички бяха рибари трябваше да има подходяшто место. Така след малко търсене се реших за сушица тъй като има горичка и место за излет. Утивайки на язовира бях потресен от таксата 10 лв на пръчка, каквото хванеш си е за теб. Викам щом е 10 лв значи има мн риба няма начин и си платих само за една пръчка да пробвам ако се налага да пусна втора пак може да си доплатя. Така намерихме местото хврълихме въдиците няма никакъв удар един час, сменям стръвта царевица, червей, пружина дори нищо. Поразходих се да разпитам колегите как дали не съм аз единсвения който не хванал и дали не пропускам нещо. Имаше хора с по 6 въдици и валат. никой нищо не беше хванал. Над вечер валата беше сигурен и за мен и собсвеника минава да види какво е положението и ни попита дали сме хванали. Почна да разправя как пуснал един тон шаран между 1 и 1.5 кг (кеото според мен е около 700 рибета което за размерите на този язовир е нищо). Почна да ме лъже как един хванал 10 шарана по на долу ест не му вярвах тъй като бях да разгледам и да поразпитам. Предполагам прединия арендатор си е зел цялата риба и този се мъчи с 700 рибета да ссъбира по 10 лв такса на пръчка. Незнам за вас но бях длъжен да споделя това и мисля да не стъпя пак там 

- live_game999999999
- новобранец
Добре си направил като си го посетил да си направиш релакс и природа, ама като нема риби ,си е пълно разочарование ....още малко и таз забрана ще отминеdanailnedqlkov написа:Тъй като гледам, няма обособена тема за сушица реших да си изплача и аз мъката тук и да не се подвеждат повече хора да ходят там. Така търсихме си язовир с малко дръвчета и природа да идем да хапнем и пиинем и да направим един излет, тъй като има не всички бяха рибари трябваше да има подходяшто место. Така след малко търсене се реших за сушица тъй като има горичка и место за излет. Утивайки на язовира бях потресен от таксата 10 лв на пръчка, каквото хванеш си е за теб. Викам щом е 10 лв значи има мн риба няма начин и си платих само за една пръчка да пробвам ако се налага да пусна втора пак може да си доплатя. Така намерихме местото хврълихме въдиците няма никакъв удар един час, сменям стръвта царевица, червей, пружина дори нищо. Поразходих се да разпитам колегите как дали не съм аз единсвения който не хванал и дали не пропускам нещо. Имаше хора с по 6 въдици и валат. никой нищо не беше хванал. Над вечер валата беше сигурен и за мен и собсвеника минава да види какво е положението и ни попита дали сме хванали. Почна да разправя как пуснал един тон шаран между 1 и 1.5 кг (кеото според мен е около 700 рибета което за размерите на този язовир е нищо). Почна да ме лъже как един хванал 10 шарана по на долу ест не му вярвах тъй като бях да разгледам и да поразпитам. Предполагам прединия арендатор си е зел цялата риба и този се мъчи с 700 рибета да ссъбира по 10 лв такса на пръчка. Незнам за вас но бях длъжен да споделя това и мисля да не стъпя пак там

хвани, пусни, дари живот,......... и те така
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Абе не мога да коментирам колко риба има в язовира, но имаdanailnedqlkov написа:Тъй като гледам, няма обособена тема за сушица реших да си изплача и аз мъката тук и да не се подвеждат повече хора да ходят там. Така търсихме си язовир с малко дръвчета и природа да идем да хапнем и пиинем и да направим един излет, тъй като има не всички бяха рибари трябваше да има подходяшто место. Така след малко търсене се реших за сушица тъй като има горичка и место за излет. Утивайки на язовира бях потресен от таксата 10 лв на пръчка, каквото хванеш си е за теб. Викам щом е 10 лв значи има мн риба няма начин и си платих само за една пръчка да пробвам ако се налага да пусна втора пак може да си доплатя. Така намерихме местото хврълихме въдиците няма никакъв удар един час, сменям стръвта царевица, червей, пружина дори нищо. Поразходих се да разпитам колегите как дали не съм аз единсвения който не хванал и дали не пропускам нещо. Имаше хора с по 6 въдици и валат. никой нищо не беше хванал. Над вечер валата беше сигурен и за мен и собсвеника минава да види какво е положението и ни попита дали сме хванали. Почна да разправя как пуснал един тон шаран между 1 и 1.5 кг (кеото според мен е около 700 рибета което за размерите на този язовир е нищо). Почна да ме лъже как един хванал 10 шарана по на долу ест не му вярвах тъй като бях да разгледам и да поразпитам. Предполагам прединия арендатор си е зел цялата риба и този се мъчи с 700 рибета да ссъбира по 10 лв такса на пръчка. Незнам за вас но бях длъжен да споделя това и мисля да не стъпя пак там

Просто арендатора се осети и забрани най дашните места от към Тополово страната, кадето шаро се е групирал за меден месец.

Абе и до мен ако има някойя пишна мацка и на мен спира да ми се яде.

Ако ние хората имахме само един месец на разположение за размножаване "такава диета ша падни"

Инак първата седмица си беше голяма сеч имаше клеги с по-над 100 кила риба.

Така че не си правете изводи колко риба има един водоем по време на размножителния период.

Не е правелно.

Здравейте,дали някой има прясна инфорация за Леново,утре мисля да отида?
-
- сериозен играч
Непримерно да пишеш как е положението!minipizza написа:Здравейте,дали някой има прясна инфорация за Леново,утре мисля да отида?

-
- вече хвърля и на тежко
minipizza написа:Здравейте,дали някой има прясна инфорация за Леново,утре мисля да отида?
Положението е обичайното: рибата е в плиткото (под риба разбирай каракуда), ако имаш голямото желание за безброй каракуди там ги търси. На дълбокото все едно си хвърлил във ваната, стръв: всичко което може да се яде

Asenovgrad Fishing Team © ® Member of Asenova krepost fishing club © ®
благодаря за инфото
mladenski76
Неска пак бяхме с един приятел, но за кратко време, 19.30 бяхме на язовира стояхме 30/40 мин.. хванахме 5 броя шарко и един изтарван но си направихме кефа с колегата!
Неска пак бяхме с един приятел, но за кратко време, 19.30 бяхме на язовира стояхме 30/40 мин.. хванахме 5 броя шарко и един изтарван но си направихме кефа с колегата!

- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Батка са батьоти ша ти покажи как се прави за да ти повярват сички.Lor3nc0 написа:mladenski76

Предполагам че пак правиш лекинка рекламка на Пранговския язовир та да ти помогна и аз.

Бойната група в състав моя милост,Зако,Кузмича и за жалост незапомних името на колоегата с него.
След гранд рекламата на Лорецо и сие наточихме куки да трепим Станимашки и Фелибешки рекорди на Пранговския гьол.
Аз бях с бойното шаранджийско боло.
Кузмича преправил ластика на щеката на 1,6 готов за гиганти.
Зако с новия мач сефте му истипосахме ваглер та го гледаше като теле в зеле- куй ту нещо.

И другия колега наточил фидерите за здрав бой.
Четери рибара с различни техники.
Ей го де гьола

Ейго де Зако зачудил се аджеба защо върха на мача трябва да лежи в водата

Ей го и Кузмича прави сефтето на един огромен шаран

Те тука сефтето на новия мач направи и Зако абе на майстор каквото и да му дадеш в рацете риба вади-Дънаджия,тролингджия- няма лабаво пераджия.
Тъкмо работата потръгна и се случи това

Обади се "онзи на който не трябва да споменаваме името"
И си бихме камшика кой от каде е

НО

Скъпите ни колеги който лансираха водоемчето бяха пропуснали много неща да кажат относно риболова на водоема, е освен че има гигантски шарани и че собсвтвника е много пекан.
Та така на водоема дънен риболов или фидеров е почти невъзможен.

Целия е обрасъл в треви закачки и леща-риболовната зона е има няма 30-40 метра на ляво на дясно ако си хвърлил си загинал геройски

За риболова какво да кажа- От сутринта до 12 часа незнаехме какво е то шаран и има ли го в водоема.

Излизаха основно каракудки с размер

До размер

Чак следобяд след 13 часа работата потръгна от към риба.
Рибата си сакаше червей но от каракудата нямаше утървне на номер 8 кука слагах по 10 бели за да имам шанс но пак каракудата беше с предимство, да одбележа че следобяд каракудите бяха с прелични размери поне.
Резултата за целия ден ни беше две кофи каракуда има няма 12-13 кила риба и около 40-50 шаранчета с размери от 200г до 800г.
Десетина влизаха в графата мерни и само един около килото и половина уловен на царевичка от моя милост.
Но от гигантите нямаше ни вест ни кост за който бяхме информирани че ги има.
Хората са казали ръка да пипни око да види.
Кузмича има повиче снимки който ще пусни в темата пък и мастара ще си кажи и той мнението по въпроса.
Водоемчето външно е много приятно и заредено с много риба дажи и червенка имаха повичето риби по едрите, но същевремно е много проклето от 20 години ходя там за риба дажи и когато беше изоставен и мога да кажа само едно кълве само следобяда през другото време слънчак и костинурки това е.
Снимка на целия улов няма понеже на хвана потопа, купих си 4 шарана, пробата е направена рибата не мириши но е безвкусна.

Нашия дребосък отиде по направление 40-извора

П.П. Така че пичове давайта малко по актуално инфо и достоверно ако можи а и със снимки ощи по добре ще да е.
Особенно когато става въпрос за необсъждани дестинаций до сега да се имат предвид особенностите на риболова там.
С здрави и без лоши чувства

-
- ще става разбирач
Те така се дава информация- точна и безпристрасна. Браво! 

- Don4o_62
- учете се от него
Браво бе Асене,от един гьол стана цял пътепис
,имаш дарба за разказ и преразказ.Не знам ако идеш на Кърджали колко време ще четем
.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти