Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Re: Има ли гъбари?
До тук bgbul е прав - гъби няма,
Дано се окаже прав и в прогнозата си за септември
!
Погледнах стари снимки и установих, че точно по това време през м.г. направих два последователни и дашни излета!
И въпреки всички негативни прогнози, се качих до Стара планина,

Жега - много, гората хубава, даже на високото имаше и някаква влага от летните дъждове от началото на седмицата,

Ама гъби няма, даже и намек за тях няма
, само къпини
,

Та ще чакаме септември
!
Дано се окаже прав и в прогнозата си за септември

Погледнах стари снимки и установих, че точно по това време през м.г. направих два последователни и дашни излета!
И въпреки всички негативни прогнози, се качих до Стара планина,
Жега - много, гората хубава, даже на високото имаше и някаква влага от летните дъждове от началото на седмицата,
Ама гъби няма, даже и намек за тях няма

Та ще чакаме септември

-
- ще става разбирач
Аааа Жоро - НЕ! Много далече е Септември. Аз другата седмица съм отпуска и съм планувал да въртя яко по "моите места" около извора на р.Канина в Западните Родопи. В средата на Юли инаше само дребен пачикрак, а сега след спорадичните валежи в района много се надявам да имам някакъв успех...G.Petkov написа:Та ще чакаме септември!
- G.Petkov
И, има-няма, да напишеш, какво е станало,
Че виж каква пасивност настъпи в темата
!
Че виж каква пасивност настъпи в темата

-
- новобранец
Е, аз днес бръкнах в запасите със сушени манатарки и направих едни меко казано страхотни макарони с манатарки и доматен сос 
Тоест бера гъби, ама от шкафа:)

Тоест бера гъби, ама от шкафа:)
Коластра и Зелена енергия на АкваСорс (AquaSource)
- G.Petkov
Някой, нещо, някъде, а
!
Ама да не е от шкафа, че и аз имам там
Питам само за повдигане на ентусиазм-ъ
!
Чух за обилен валеж след Пловдив към Ст.Загора ?

Ама да не е от шкафа, че и аз имам там

Питам само за повдигане на ентусиазм-ъ

Чух за обилен валеж след Пловдив към Ст.Загора ?
-
- кандидат преподавател
Нямам нужда от твоето предложение-за разлика от Китай,ние тук в планината, сме малко не жълти ора,не ползваме iPhone 4S,кат ме мързи да пиша,достатъчно е да си отворя прозореца на третия етаж /институцията ни е на баир!,и като се изокам с пълна сила към РДВР-то,всичко се разбира и се изпълнява на момента.
А жълтата нация просто не я признавам -много е ,тва е определено грешка на мултипликацията 

Това да го пусне човек в тема за гъби показва някакво отклонение.......,xiee написа:http://x.vu/276141
iPhone 4S: по-добра производителност, по-евтина цена, един и същ дизайн.
но има модератори които са си с акъла.
-
- кандидат преподавател
Изобщо няма да те пропусна тебе,ама за онождането ще ти пратя чадър -в смисъл международните власти по мои писмени указания ,ще ти го вкарат отзад затворен,ама после ще го изкарат отворен-да видиш ,в темата за гъбарите,как се сере гигантска гъба 

Тази година С гъбите до тук.- Отиваме за риба .
- чпс
- ще става разбирач
Това е направо откритие !bgbul написа: ... Макар, че червейчетата са белтъчини и са полезни. Те се образуват в гъбите ( а не са от мухи примерно) и за това в чужбина не ги смятат за лошо нещо. ...
Всяка (ядлива) гъба - със свой вид гъбено червейче ...
Да ме прощава колегата bgbul, но това откритие си е направо за Нобелова награда !!
Простено да ти е, колега !чпс написа:Това е направо откритие !bgbul написа: ... Макар, че червейчетата са белтъчини и са полезни. Те се образуват в гъбите ( а не са от мухи примерно) и за това в чужбина не ги смятат за лошо нещо. ...
Всяка (ядлива) гъба - със свой вид гъбено червейче ...
Да ме прощава колегата bgbul, но това откритие си е направо за Нобелова награда !!
-
- ще става разбирач
Жоре, ето ме, върнах сеG.Petkov написа:И, има-няма, да напишеш, какво е станало,
Че виж каква пасивност настъпи в темата!

Четири дни до събота включително изкарахме в Западните Родопи, на 15 км от с.Ковачевица, без никакъв нет и с много, ама много рядък GSM. Последните две неща допълват прекрасната природа наоколо и по тази причина обичам да ходя на това място...
Не се цепете сега -

Гората наоколо е предимно смърчова и ела, като наистина е доста сухо навсякъде. За сметка на гъбите едва смогвахме да си наберем пресен чай

В четвъртък се изсипа и приличен двучасов дъжд. Сигурен съм, че вече дава резултат - само ходене иска!!!
П.С. Направих си и експеримент - в Сряда на една такава леко тайна полянка край реката открих доста пачи крак, ама много дребен. Реших да не го бутам и да мина в Събота да видя какво става. Е на тръгване за вкъщи минах - въпреки че бе край вода и въпреки падналия дъжд гъбите почти не бяха мръднали - явно е вярно това, че ако ги хване сушата по време на разтежа и спира развитието .... За сметка на това почти до пачия крак "хванах" една чисто нова перфектна манатарка в млада възраст

П.С. 2. Гъбите по принцип бягат бързо, ма аз ги хващам отдалече

- G.Petkov
Еее,
Браво на s4etovod,
Обеща и изпълни,
Дано дойде и при нас някоя гъбка,
Днес си прегледах стари снимки от архива - та да видя някоя гъба
!
Браво на s4etovod,
Обеща и изпълни,
Дано дойде и при нас някоя гъбка,
Днес си прегледах стари снимки от архива - та да видя някоя гъба

-
- новобранец
Не е честно:)
Защо така Родопите са привилигировани откъм гъби(и не само),
а тук около София - нищо?!?!?
Защо така Родопите са привилигировани откъм гъби(и не само),
а тук около София - нищо?!?!?
Коластра и Зелена енергия на АкваСорс (AquaSource)
-
- научил се да хвърля
След десетдневен престой из Родопите, основно около Доспат и всички знайни дашни места - резултата е плачевен. Нито една гъба от никакъв вид, нито една къпина или боровинка, нито една ягода. Сушата е опостушила всичко що се е подало над земята.
Последните 20тина години по същите тези места и време, нямаше обиране на гъбите, ягодите и къпините. Суша братя, и в душата суша като слушах денонощно как пеят резачките и при всяко падане на огромен бор ми се къртеше сърцето. Не гъби, ами и тревата ще изчезне.
Последните 20тина години по същите тези места и време, нямаше обиране на гъбите, ягодите и къпините. Суша братя, и в душата суша като слушах денонощно как пеят резачките и при всяко падане на огромен бор ми се къртеше сърцето. Не гъби, ами и тревата ще изчезне.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е
virbela
ич през у.. мен ми не е
virbela