Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Пак за Гърция
Модератори: emo vasilev, alekst
- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
Re: Пак за Гърция
За първи път виждам толкова много лаврак хванат на пристанището в Кавала на бял червей!
Браво!
Браво!
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
Момчета,
По това време дали ще излиза нещо на Кавала ?
По това време дали ще излиза нещо на Кавала ?
- DOCTORA
- вече хвърля и на тежко
На Порто Лагос на входа на лагуната дава лаврак на воблери.
BORN TO FISH, FORCED TO WORK!
На Кавала слабо,Лаврака май не е там,купих воблери на Дуел от Воблершоп,само надежди,мисля че на пролет ще е по резултатно,за Порто Лаго нямам инфо,само от форума.
Малко прясна информация от Атина.Това ми е улова от миналата седмица.Практикувам само спининг.Рибките са уловени с воблери-кристал миноу , попер на Рапала , и зарган на литъл джак.

За някаква сериозна борба и дума не може да става.Например лаврака който е три кила го хванах на попер и излезе почти като парцал.За луцоса /вид баракуда/ същата история само дето на брега се мята повече отколкото във водата.Спатите като захапят воблера увисват и започват да плуват назад.Изобщо слаба съпротива.За информация ще ви кажа,че риболувам с влакно 0,20.Има,разбира се, и доста борбени риби като лицата и лефера например,но тази година още не съм хващал.Важен момент е избора на воблер.Поради факта,че са доста зъбати /включително и жената/ избирам по дълги (12-15см) воблери за да не захапват влакното.Метален повод не използвам защото разваля играта на воблера.За цветовете се придържам към по-естествените за морето сребристо,синьо и розово.
Не знам дали му е тука мястото да споделя,но в Атина риболувам от 7 години.Рядко се връщам без риба.Проблемът ми е,че обикалям сам като гйотферен и ще се радвам много ако си намеря компания сред вас.
Не знам дали му е тука мястото да споделя,но в Атина риболувам от 7 години.Рядко се връщам без риба.Проблемът ми е,че обикалям сам като гйотферен и ще се радвам много ако си намеря компания сред вас.
-
- разбира нещата
Супер рибоци
Еееееееееееееех, ако имаше такива и по нашето море........Евала за добрите снимки
,особено озъбената -чак да те хване шубето ако това те захапе 

Тази озъбената се казва спата и е жива напаст тук.Поради не особено добрите и вкусови качества Гърците не я харесват много-много.Върви на големи стада и обикновено се лови на пристанищата.За една нощ съм хващал 40-50 парчета,който разбира се си пускам обратно.Гони и кълве на всичко което се движи във водата.Активна е само нощем,денем се изтегля на по-големи дълбочини.
Искам и да допълня,че риби като лаврака и лефера които тук са доста ценни трофеи ги има и в Черно море.Със спининг тук се лови и паламуд.Не ми е ясно обаче защо риболова с воблер се практикува толкова слабо по нашето море след като имаме тези риби в доста по голямо количество.
Искам и да допълня,че риби като лаврака и лефера които тук са доста ценни трофеи ги има и в Черно море.Със спининг тук се лови и паламуд.Не ми е ясно обаче защо риболова с воблер се практикува толкова слабо по нашето море след като имаме тези риби в доста по голямо количество.
Просто са по-малко такива риби, отколкото в Гърция и се смятат едва ли не за удара на годината ако изкараш лефер или лаврак. Но иначе да, воблерите са си интересна занимавка и аз също се поразболях на тази тема, та сега си събирам колекцийка като за нашето море.
Дано тази година успея да пльосна един такъв пацуланко като твоя, но родно производство във форума.
Браво за рибите,тука от брега да хванеш нещо такова....В най-добрия случай някой карагцьоз да боднеш.
Дано тази година успея да пльосна един такъв пацуланко като твоя, но родно производство във форума.
Браво за рибите,тука от брега да хванеш нещо такова....В най-добрия случай някой карагцьоз да боднеш.

Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
..........Преди малко закусвах и то обилно ..обаче тоя лаврак да знаете само как си го представям със всичките му там салтанати......мм див лаврак над кило и половина .Херо завиждам ти е....ти кефа да вадиш такива риби и то от брега .Пускай от време на време по някоя снимка от излетите си.Поздрави и лек ден на всички .Почти ми се изясни какво ще вечерям Сряда е все пак
.

Човеко рибите са ти жестоки!Много обичам спининговия риболов заради контакта с рибата и да си призная от днес започна да ме човърка да се насладя на риболов у комшиите.Макар ,че съм от морето много ме издразни и като се постопли времето ще одаря една черта но ще съм ти благодарен да дадеш координати за риболов.
Страхотен улов,и то от брега.Супер.Правя си попълнението откъм воблери(понеже моите ги попилях нейде),и газ...