Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

САФРИД - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- научил се да хвърля
Re: САФРИД - 2009г
BorisK написа:Тя,Есента дойде преди 3-4-5 дни а риба има от 100 години така,че съвсем не е вярно това.Тепърва ще почва да дава сериозно
От вашата уста -в божиите уши - така казва народа!КИРО написа: И аз така си мисля,само да падне още малко температурата на водата.Поне 18 градуса.
увата е част от хранителната верига и добре е , че я има в изобилие...живота в морето е почнал да се въстановява и ако не стане някой куцуз ще има все повече и повече ...в подкрепа на моите твърдения , мога да дам както личните си наблюдения под и над водата , така и наблюденията на колегите въдичари и харпунисти 

- Моряка
- кандидат преподавател
Точно така е от няколко години увата все повече се увеличава като количество около бреговете.А преди това бе рядко явление и затова доста питат какво е УваБулти написа:увата е част от хранителната верига и добре е , че я има в изобилие...живота в морето е почнал да се въстановява и ако не стане някой куцуз ще има все повече и повече ...в подкрепа на моите твърдения , мога да дам както личните си наблюдения под и над водата , така и наблюденията на колегите въдичари и харпунисти

А сега де? 

Не мога да разбера защо моите градски колеги се скатават. Никой нищо не се хвали, снощи видях пълни багажници със сафрид и чернокоп. Даже ме съжалиха мен работещия и ми дадоха 2 кила доста едър чернокоп. След Созопол надолу, морето е кал от риба. Само дето сиромаха кога ли му е вървяло, утре пак се разваля времето.
-
- учете се от него
Лодките вземат, но как ли е от брега никой не казва
Сина на колегата разделили по 2-2,5 кг. на човек на Маслен нос на скалите под поделението
, имало много лодки в морето, но какво са направили 

Сина на колегата разделили по 2-2,5 кг. на човек на Маслен нос на скалите под поделението

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Ванко при Вас майче се обажда сафридът, но край Варна /от брега/ вече му забравихме физиономията. Моткат се някакви чернокопчета /но и те не се хващат/ и само я разгонват/ако я има/ допълнително. В заливът има опънати мрежи сигурно с километри/по думите на лодкарите/ как да доиде до брега? Лошооо.strijok написа:Лодките вземат, но как ли е от брега никой не казва![]()

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Сигурно е така, защото аз вчера случайно се отзовах в Созопол и раниния следобед вече бяхме вътре с лодка..резултата-много едър сафрид но еденични бройки, слабичкоdach написа: След Созопол надолу, морето е кал от риба...

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
Взимат обаче с лодките вчера на Коракя не е имало нищо може сега почивните дни ,като се развали времето да избие и на брега.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Излизане ми се очертава едва в неделя - понеделник.
Не съм говорил с колегите,ако има нещо интересно ще ви кажа.
Не съм говорил с колегите,ако има нещо интересно ще ви кажа.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- новобранец
На 01.октомври десетина лодки , "преорахме" Варненски залив .
Изключително слабо представяне на морските обитатели, спрямо нас!
- devesil4o
- научил се да хвърля
Недобре!Стефан Няголов написа:На 01.октомври десетина лодки , "преорахме" Варненски залив .

Утре и аз отивам ,дано само да не къпим чепаретата

Мечката се мие ,чисти
във потоците сребристи
има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка
във потоците сребристи
има ли за тебе пречка
да постъпваш като мечка
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Сафридът нещо се позагуби, напоследък хващам не повече от 15-20 бройки за 2-3 часа вечер, след 21:00ч., но пък се появи чернокопа и го почвам от началото на седмицата.От брега се лови на стръв - малка рибка граца, запазих си едно кило заради чернокопа, дано успея да го излъжа с умряла рибка. Ще го търся на дълбочина 4 м, на плувка - при спокойна вода 1.5гр,кука № 5 и дължина на повода 3м.
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
/Мизнер/
- MAESTROTO
- ще става разбирач
Вчера влязохме към 11 часа с лодка на около 2 км срешу Златни пясъци,резултат- 4 дребни сафрида и един хубав чернокоп . Различни чепарета бяха постоянно във водата,пуснах и една въдица на метър от дъното със стръв дребен сафрид.Пробвахме на скарида и варена мида за попчета-едно излезе и повече не чукна.
Към 16 ч. излезе северен вятър и вълна и излязохме.
Днес май пак ще пробваме.
Към 16 ч. излезе северен вятър и вълна и излязохме.
Днес май пак ще пробваме.
Кефа цена няма!
-
- учете се от него
Вчера пред Агалина и по късно пред Германката доволно чернокоп и сафрид йедър
Днес вятър вълна, но обходихме вчерашните ловни полета обаче слабичко
до към 13,00 ч. - пред острова до Созопол ...цяла касетка с едър сафридец 

Днес вятър вълна, но обходихме вчерашните ловни полета обаче слабичко

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
-
- новобранец
в неделя пред болата около 4 кг сафрид и един чернокоп даста едър ,но много дъжд и малко вална или меко казано се понамокрихме и то доста роболувахме от 11 до 15 часа и после времето стана кофти и излязохме ИСКАМ ДА КАЖА НА КОЛЕГИТЕ КОИТО ОСТАНАХА ДО КАСНО СЛЕДОБЕДА МОРЕТО ОБИЧА СМЕЛИТЕ НО НЕ,ОБИЧА БЕЗОДГОВОРНИТЕ умната колеги много от вас си мислят че е майтап работата,но при по големи вални е трудно излизането от Болата не рискувайте заради няколко кила риба