Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЛЕФЕР И ЧЕРНОКОП - 2009г
Снощи на вълнолома от 21.00- 02.00 пълно капо.Лових с директен и рибата въобще я нямаше.Бях на тъмното след лампите.По нататък около желязната стълба хващаха по някой и друг чернокоп на плувка на вътре.Като си тръгвах имаше останали 5-6 колеги,които все още дърпаха някоя и друга риба.Явно се върти само там на по-дълбокото,където не са насипвали камънаци.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
В залива има поне 15км разпънати мрежи.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Малее,то 15 км. си е доста.Явно няма да я бъде и тази вечер.Днес след работа мислех да отида пак, обаче ще мисля за някакъв друг вариант.
- Jack Daniels
- разбира нещата
те хубаво разпъват, ама няма ли кой да събираКИРО написа:В залива има поне 15км разпънати мрежи.

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
-
- научил се да хвърля
Добре.И аз днеска ги гледах "Мрежарите"Те са ни колеги,дори някой от тях ,може би хранят семество с този риболов,но не може ли да има някъкав регламент за това.Днес пуснах голямо чипаре,добре ще прежаля едно ,но ако са две или три ,какво правим.Едното ми излиза солено,да не говорим за ....Много лесно ми е да пусна дебелото въже с тежката котва и ....но не е колегиално.Вие какво мислите?Jack Daniels написа:КИРО написа:В залива има поне 15км разпънати мрежи.
- КИРО
- Обратна връзка:
Не мога да им се сърдя.
Имат си разрешителните за стопански риболов.
А и те, на тези няколко дена в годината разчитат,да си оправят сметките и бюджета.
Аз си излизам за кефа от присъствието в морето.
Е,ако даде вземам.
Това ми е дето се вика
релакса.
Имат си разрешителните за стопански риболов.
А и те, на тези няколко дена в годината разчитат,да си оправят сметките и бюджета.
Аз си излизам за кефа от присъствието в морето.
Е,ако даде вземам.
Това ми е дето се вика
релакса.

- ribarshe
- ще става разбирач
Добре казаноКИРО написа:Аз си излизам за кефа от присъствието в морето.
Е,ако даде вземам.
Това ми е дето се вика
релакса.

Долу с подвижно олово, вирбел и флуорокарбон максимум 0.25 - 40-50 см (плетени и проволки не поглежда,акто и влакна над 0.25)Наистина прегризва доста, но за сметка на това доста често налита.
колега аз пък работя САМО с проволка и резултата няма разлика от другите рибари
колега аз пък работя САМО с проволка и резултата няма разлика от другите рибари
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Нещо не мога да ви разбера....gromost написа:Добре.И аз днеска ги гледах "Мрежарите"Те са ни колеги,дори някой от тях ,може би хранят семество с този риболов,но не може ли да има някъкав регламент за това.Днес пуснах голямо чипаре,добре ще прежаля едно , но .....Вие какво мислите?

- КИРО
- Обратна връзка:
Абе те една върху друга се оплакват че ги пускали.Никой не се съобразява.
Ами сутринта ги вдига от единия край,и веднага ги пуска от другата страна на лодката
Ами сутринта ги вдига от единия край,и веднага ги пуска от другата страна на лодката
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
някой да е хващал скоро добри чернокопи на чепаре ОТ БРЕГА?питам,защото не съм виждал някой да пише за подобно нещо тази година.
Качествени чепарета Borkata

-
- новобранец
ами те тарикатите всички в морето ела само да видиш колко лодки има тука пред н. КалиакраBorisK написа:някой да е хващал скоро добри чернокопи на чепаре ОТ БРЕГА?питам,защото не съм виждал някой да пише за подобно нещо тази година.
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
да де да
ама аз питах за тези които не са тарикати все още като мене и късат по 10-15 чепарета от брега ,щото нямат лодка 

Качествени чепарета Borkata

-
- новобранец
Искам да попитам с каква скорост на лодката трябва да се влачат леферените чипарета? Извинявам се ако темата не е за тук. Благодаря ви предварително.
-
- научил се да хвърля
salmo написа:ламуденото чепаре малко по късно около 8часа. Може някой да си е оставил дънните но те са пуснати близо до брега ...в камъка , така че не пречат на чепарджиите. Трябва все пак да има някакъв синхрон с тях (мрежарите) , а предполагам , че повечето от тях също обикалят през деня с г
Салмо,едно време рибарите бяха хора с малко пари и големи души и се съобразяваха с тези неща.Имаше неписан кодекс.Лошото е,че днес много са бракониерите,които нищо не зачитат.КИРО написа:Ами сутринта ги вдига от единия край,и веднага ги пуска от другата страна на лодката