Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
krasi81

Re: Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ

Мнение от krasi81 »

Значи ще се опитам да ти обесня къде се намира Краставицата така наричаме блока в който и около който се помещават голяма част от рибарските магазини в Бургас.Като влезеш в Бургас си държиш пътя на юг.На голямото кръстовище преди да се качиш на моста и Била ти се пада срещу теб в дясно на сфетофара завиваш на ляво и караш на горе на следващия сфетофар който е на 150-200м също завиваш на ляво и ще излезеш до Новия Свободен Унивирситет на сфетофара продължаваш на право на 50-60м има сфетофар с големи легнали полицай на пътя заради Училището в ляво продължаваш на горе и на следващия сфетофар има голямо крастовище блока се вижда в дясно успоредно на пътя(Голям и доста дълъг блок в формата на вълна)

p.sнадявам се да съм ти бил полезен
Venci62
новобранец
новобранец

Мнение от Venci62 »

^ Много благодаря за подробното обяснение!
Ще го посетим това място - да уважим бургаските търговци !
Още един път - благодарско !
vanka12
новобранец
новобранец

Мнение от vanka12 »

здравейте, тръгвам за приморско но не познавам района някой може ли да ми каже места за риболов с бомбарда ?
krasi81

Мнение от krasi81 »

vanka12 написа:здравейте, тръгвам за приморско но не познавам района някой може ли да ми каже места за риболов с бомбарда ?
Перла резиденцията ето една снимка да ти стане по ясно
Изображение
може да ловиш на този кей или на резиденцията има вълнолом с фар вижда се на снимката отсреща

p.s.Бившата резиденция Перла е бялата сграда на снимката наслука и като се върнеш да пуснеш едно репортажче :D
vanka12
новобранец
новобранец

Мнение от vanka12 »

krasi81 написа:
vanka12 написа:здравейте, тръгвам за приморско но не познавам района някой може ли да ми каже места за риболов с бомбарда ?
Перла резиденцията ето една снимка да ти стане по ясно
Изображение
може да ловиш на този кей или на резиденцията има вълнолом с фар вижда се на снимката отсреща

p.s.Бившата резиденция Перла е бялата сграда на снимката наслука и като се върнеш да пуснеш едно репортажче :D
много благодаря за инфото .ако хжана нещо 6те кача снимки задължително
s4etovod
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s4etovod »

Колеги, най-накрая ще огрее Поморийското слъмце и моя задник :butthead: и в тяа връзка искам да попитам излиза ли нещо в района Поморие-Равда-Несебър или да го ударя само на хапка пийка :drinkers: ама нещо много време това цяла седмица без да топна плувката ако няма рибри :?: Иначе чушката смятам да я топкам редовно :lol:
amatev1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Заминавам за Несебър - помощ

Мнение от amatev1 »

Обещанието си е обещание, затоваааа ....
1 ден ставане в 5:00 обиколих всички възможни кейове, пристанища, яхт клубове и въобще всяко удобно място за риболов, но освен лапините друго не ще.
Иначе се наблюдават десетки пасажи с платеринки, които все още не са достоен противник за улов.
2 ден ставане отново в 5:00 с цел да уловя някоя добра платерина, покрай малките, хвърлях до 8:30 на кейовете на новата алея в Несебър, пасажи отново десетки, този път придружени от хамсийки.

Ето и последния и най-интересният ми излет, той се състоя днес.
С приспиване в едно бунгало, станахме днес в 6:00, решени да морим попчетата навътре в морето. Беше ми първи излет с лодка в морето. Влязохме с лодката около 6:30, всичко беше наред ( преди това си хванахме скариди ), попчетата тръгнаха, покрай тях и драконите ( за първи път ловя такива риби, но имаше и 30 см огромни дракони, които ми се сториха доста охранени ). Сонара показваше 26 м дълбочина.
Та след втория час клатушкане, Морската болест реши да ме навести. Ужасно чувство, сякаш стомаха ми се преобръща ! За радост бързо отмина и продължихме с попчетата ( и драконите ). Не знам дали сте виждали подобно нещо, но капитана на лодката, както откачаше поредния дракон се убоде по палеца, помислих си - "Край на риболова, сега ще му се подуе ръката и трябва да обръщаме", а беше едва 8:30. На нашия човек обаче нищо му няма, ни най-малко подуване или нещо такова !
В 11:30 вече наистина ме удари яко морската болест, почнах да повръщам, всичко ми се повдигна. И без това скаридите свършиха, започнахме да прибираме. Освен на скариди ловихме още на рапани и кренвирши, но без особен резултат.
В 12:00 отново на кея и връщане в Бургас. Така мина първият ми излет с лодка в морето, начесох крастата доволно, напълнихме кофата с попчета и довечера ще пържим. Наслука колеги !
"Преплувах залива с труд, хванах пръта и както си бях до гърди напънах, рибата подръпна, аз въодушевен напънах още малко и праааас, Гарболиното на две."
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

Не обичам след въпрос на колега и аз да пиша въпрос но...
Та колеги след няколко дни заминавам за Обзор и тъй като незнам нищо за морския риболов, ще задам няколко въпроса, които ме вълнуват. А те са, как практикувате спининг на морето? /от брега/. Има ли добри места около Обзор? Какви блесни, воблери и т.н. се ползват и трябва ли да се оборудвам с някакво по-специално влакно за солена вода аз съм с плетеняк/ Абе бая въпроси но като няма кой да попитам. :oops:
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Re: Заминавам за Несебър - помощ

Мнение от mimi750830 »

Трябвало е да пробваш вечер,следобяд гонят иларииките и платерините старите несебърски в :wink: ълци.
На къса плувка,в репея...
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Мисля че с плетеняка няма да имаш проблеми.
Ама и аз се изказвам неподготвен,защото до сега не съм го ползвал.
И не знам дали има морски и сладководен.
Но,не знам с блесни и вонлери сега дали ще имаш успехи - мараджалък е.
т.е.,няма за сега такива риби според мен,но пробвай,късмета може да те споходи - да не ти чупя ентусиазма де.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

Мерси колега Киро. Аз така и ще мина през Варна и ще си понакупя някоя друга примамка за морски... Ще ме ориентирети ли нещо, защото инъче ще си избирам по красота...
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Абе нека се обадят и други,че с такива примамки не работя -
не ми се иска в девета глуха да те набутам.
Познавам само блесна Алба,с нея за чернокоп или някой лефер може да ти излезе късмета.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Не че аз ползвам... :lol: но:

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/i ... ath=42_163

от това, което съм слушал, вземи си сребриста, бяла и евентуално синкава. По дребни тройки няма да са излишни. Може да пробваш и някой сребрист попер.
Danchobor
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Danchobor »

Здравейте колеги идния петък събота и неделя ще посетя Варна да си прибера домочадието та си мислех малко да распусна с въдицата но градът ми е непознат а и околностите даите предложение а студената бира е от мен Кире знам че и ти си близко лодката здрава ли е пусна ли я вече. За стръв и такъмче горе -долу знам ама не познавам района . Пичове да сте живи и здрави и вие и семеиствата ви .
izida
новобранец
новобранец

Мнение от izida »

Привет Колеги! Тръгвам за Св. Влас и се интересувам къде може да се лови риба в района от кей или вълнолом? И най-вече на каква стръв?
Публикувай отговор

Обратно към “Внимание!”