Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Видове кльонкове
Модератор: bobopeli
Re: Видове кльонкове
...
Последно промяна от Diman на Вто Авг 25, 2009 4:53 am, променено общо 1 път.
В този ред на мисли ще попитам Калинукс,защо неговия кльонк има извивка!.Може да го направи абсолютно прав и само да нагласи ъгъла на петата.После подкрепям напълно разсъжденията на Краси.За мен това е измислен кльонк и всеки един новобранец може да започне да работи и хваща с него големи сомове.Правили са го даже момчета от провинцията.Diman написа:Точно тази извивка съм се чудил за какво е направена. Според мен по-скоро пречи, отколкото помага.kalinux написа: а кривката на ножа (гърбицата напред) някой ако ми обясни за какво му е...

В поста си изкритикувах само Калин за което му се извинявам.Трябва да мисли за това което той прави.А наистина е направил нещо ново,интересно,различно с отлична работа не само на визия,но и във вода.Поздравления.
...
Последно промяна от Diman на Вто Авг 25, 2009 4:53 am, променено общо 1 път.
Има извивка, но е максимално назад. Има и абсолютно прави (особено тоя дето всички го харесаха от раз), но пак са максимално назад разположени ножовете. И докато аз знам защо така трябва да бъдат, не съм сигурен дали другите знаят защо така ги правят. Не искам да критикувам ничий кльонк. Просто търся истината. Нали всички се стремим да направим "съвършения" кльонк. А без разбиране и без знания нищо не става.Teleto написа:В този ред на мисли ще попитам Калинукс,защо неговия кльонк има извивка!.Може да го направи абсолютно прав и само да нагласи ъгъла на петата.
Но новите петички никой няма да види поне до началото на следващия сезон. А до тогава вероятно ще има други нови петички.

От Въча по-хубав няма.
-
- сериозен играч
Те такова живуотно ниемаTeleto написа:За мен това е измислен кльонк и всеки един новобранец може да започне да работи и хваща с него големи сомове.Правили са го даже момчета от провинцията.![]()
.

Човек се ражда само с име и то дарено!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
Живее в илюзия от мечти сред близки хора,
умира сам в реалноста !
Оставя добрите си дела за да го помнят,
отнася лошите със себе си отвъд !!!!!
- barutchiata ©
- Администратор
Ето как ги правят руснаците
За мен е по важно какъв е звука и лесно ли се чука със кльонка, от колкото как изглежда.Обикновено красивите кльонкове ловят аджамии

Съгласен съм с Барута.А това как стигаш от точка А до точка Б,според мен е без значение.Може да е прав,есобразен,гръмотевичен или ..........както искате го наречете.
Това е моя последен кльонк.С тапичка направена от Калинукс.

Ето и други мои такива.

Този змийския в ръката ми лови подобни риби.

чукни тук

Това е моя последен кльонк.С тапичка направена от Калинукс.

Ето и други мои такива.

Този змийския в ръката ми лови подобни риби.

чукни тук

Емо, това за приказката от точка А до точка Б за ножа, може би не е съвсем вярна. Верно е, че петата е основната за звука, но има значение и как стига ножа до петата, така че да не пречи.
Баруте, опитвал ли по тоя чертеж кльонк да правиш:

Е аз съм се опитвал. Това е на същия принцип:

Само че се чудиш как да го държиш
В единия случай с петата напред едвам вади някакво тънко звукче. Във втория случай си мокър до рамото, нищо че тропа.
Така че не им вярвай много на руснаците.
Същото мога да кажа и за втория кльонк - класическата форма на Антонов. Те и самите руснаци не си го харесват, въпреки че сигурно всеки втори е такъв. При толкова напред изнесен нож и такъв ъгъл на петата се получава едно загребване на водата и пляскане че не е истина. Лопат като луди. Не казвам че не работят. Просто са прекалено хамалски.
Баруте, опитвал ли по тоя чертеж кльонк да правиш:

Е аз съм се опитвал. Това е на същия принцип:

Само че се чудиш как да го държиш

Същото мога да кажа и за втория кльонк - класическата форма на Антонов. Те и самите руснаци не си го харесват, въпреки че сигурно всеки втори е такъв. При толкова напред изнесен нож и такъв ъгъл на петата се получава едно загребване на водата и пляскане че не е истина. Лопат като луди. Не казвам че не работят. Просто са прекалено хамалски.
От Въча по-хубав няма.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Прав си Калинукс,но аз съм си хамалче и не ми пречи!
Може ли да си поръчам кльонк с надпис Троли,некак си ревнувам?
Изместил си центърът на ножа спрямо петата,което е гениална идея!
Посоката обаче,не трябва ли да е наляво от центърът,така звукът ще избяга на дясно от лодката!
Или нещо си фантазирам? 

Троли, къде видя че съм изместил ножа. Нещо не ти разбрах за ляво/дясно. Ако гледаш последната снимка, просто забрави за нея - всичко е объркано при този кльонк. Дадох го като лош пример.
От Въча по-хубав няма.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Визирах кльонкът на който пише Телето-Емо83!
Изглежда,че ножът не е центриран в петата!
Ако е зрителна измама,то не пречи да пробваш да направиш кльонк,на който ножът да е с няколко милиметра в ляво или дясно от центъра!
Дали ще вади звук?
Понеже ловя от твърда лодка,ми прави впечатление следното:когато кльонкът мине близо до лодката,тя се тресе много-яко от вибрацията и обратно!
Получава се ефектът на ехото!
Не знам,дали се пренася това ехо във водата? 

Ти представяш ли си верно да ми е изместена петата.Лелеееее светна ме.
Аз се чудя,защо като буам все от към Пацката идват сомовете.После да не мога да кажа,че и аз съм хванал.
Калинукс,колко ще ми щитнеш тоя дето за нищо не става.Мързи ме да си правя нож.Много трици летят из хола.На него ще му лепна една от новите петички (твойте).Да те дразня,като ги лефкам.Много ми върви,като ми дадеш нещо.Знаеш нали
От нищо-нещо бачкам.

Калинукс,колко ще ми щитнеш тоя дето за нищо не става.Мързи ме да си правя нож.Много трици летят из хола.На него ще му лепна една от новите петички (твойте).Да те дразня,като ги лефкам.Много ми върви,като ми дадеш нещо.Знаеш нали

Troli, имаш в предвид изместване на ножа странично а не по посока на движението му?
И какво целиш с това - няколко милиметра петата по-близо до лодката? Това че дрънка твърдата лодка, когато кльонкаш по-близо до нея, единствено значи че чуваш какво отива в дълбините, а не че усилваш звука.

От Въча по-хубав няма.
- barutchiata ©
- Администратор
kalinux написа:Троли, къде видя че съм изместил ножа. Нещо не ти разбрах за ляво/дясно. Ако гледаш последната снимка, просто забрави за нея - всичко е объркано при този кльонк. Дадох го като лош пример.
Верно лош пример, няма нищо общо със чертежа!

Защо бре, Баруте, точно си е по идея на руския. Или по-точно по идея на дунавските. Петата е обърната по нашите разбирания - задния край е надолу, вместо обичайно приетото нагоре. Това че е изпъкнал моя а на чертежа вдлъбнат не променя нещата.
От Въча по-хубав няма.