Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

САФРИД 2011
Модератори: emo vasilev, alekst
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: САФРИД 2011
Прав си Венито - хващаше се.
Тогава вместо пръчки,имаше чираци.
Ама и риба си имаше де,ама и гледам не чувате какво ви говорят старите.
Някои се задрапаха с РИФ 58 - професионален рибар от дълги години.
Дето даваше ценно инфо - ама нали е стар.......
А най много информация се черпи от професионалнире рибари,
че каквото има на мрежите - това ни е насоката и какво да търсим на куките.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Че то ако има сафрид, като едно време... Venito 80 , аз не с 1.80м. и без пръчка на волта ще ти го извадя
Времената са други вече и не става въпрос само колко ти струва пръчката ( има си и евтини който са ок) , а колко ще ти е удобно да ловиш с нея
Къса пръчка може да бъде по-скъпа и от дълга нали.. това не определя цената . Просто вместо да спорим вземайте съвети докато някой дава 

КИРО написа:Прав си Венито - хващаше се.
Спор няма - опита си е опит!!!чалъми, особенности, хитринкиMARLIN написа:Че то ако има сафрид, като едно време... Venito 80 , аз не с 1.80м. и без пръчка на волта ще ти го извадяВремената са други вече и не става въпрос само колко ти струва пръчката ( има си и евтини който са ок) , а колко ще ти е удобно да ловиш с нея
Къса пръчка може да бъде по-скъпа и от дълга нали.. това не определя цената . Просто вместо да спорим вземайте съвети докато някой дава

Ако искате да ви чуват - не ги пращайте направо на плажът. Морето е на всички.
Няма място за съмнение - качествените такъми правят риболовът по ефективен и приятен.
Обаче има хора които току що са решили да се пробват в тоя спорт. Те и представа си нямат какво им трябва. Други пък не могат да си позволят скъпи такъми по ред причини. Трети са там инцидентно и я отидат за риба още веднъж я не.
Факт е че ако човек ще посещава морето често е по разумно да отдели някой лев за качество , щото евтиното накрая винаги излиза по скъпо. Ама прати го човекът да цели хавлията и после му обяснявай какво и как - ефектът - 0.
Помагайки на околните помагаш и на себеси.
Понеже сезонът тръгва сериозно, пак да помоля - пазете чисто и бъдете толерантни. Така ще ни е по приятно на всички.
НАСЛУКА!
Няма място за съмнение - качествените такъми правят риболовът по ефективен и приятен.
Обаче има хора които току що са решили да се пробват в тоя спорт. Те и представа си нямат какво им трябва. Други пък не могат да си позволят скъпи такъми по ред причини. Трети са там инцидентно и я отидат за риба още веднъж я не.
Факт е че ако човек ще посещава морето често е по разумно да отдели някой лев за качество , щото евтиното накрая винаги излиза по скъпо. Ама прати го човекът да цели хавлията и после му обяснявай какво и как - ефектът - 0.
Помагайки на околните помагаш и на себеси.
Понеже сезонът тръгва сериозно, пак да помоля - пазете чисто и бъдете толерантни. Така ще ни е по приятно на всички.
НАСЛУКА!

С най-добри чувства и пожелания за добър ден към всезнаещите и всеможещите и към тепърва учещите се .....и малко повече толерантност и търпение от всеможещите и една молба към бързо дразнещите се ,ако има някаква възможност емотикони като тоя

Лек ден колеги

Kuku тук е форум и никой, никого не задължава кой, какво да прави. Просто споделяме и някой по-опитни дават съвети . Който иска да ги чува... Всеки сам си преценява в крайна сметка какво да прави . Аз не съм ходил на училище по морски риболов, както и вие предполагам
, учил съм се сам и малко от бащя си под аспарухов мост да хвърлям ловя, по-късно на вълнолома после на Зл. пясъци и т.н, а не невиждам нищо СРАМНО ако НЕ МОЖЕШ да хвърляш надалече чепаре или бомбарда ( там където искаш да падне ) да отидеш и на плажа или там където няма мн.хора и да целиш морето, ако пък искаш да станеш специалист , както каза някой може и някъква мишена . Морето е на всички така си е ,но се получва тъпа ситоация да отидеш примерно на вълнолома в ЧАС ПИК и да оплиташ хората около теб. Когато не пречиш на никой, няма кой да те пита що си тук или там... Нали .. Аз, избягвам места, където има мн.хора понеже става истински хаус не риболов. Летят чепарета, бомбарди псуват се и т.н и винаги има кой да те ядоса ..... Да с другото съм съгласен да пазим морето, а и природата чиста.
Хайде да идва тозй сафрид , че да не се нервим пред компютрите 

едва ли някой на който сам не му идва на акъла да работи с по-удобна въдица би взел чуждо мнениеMARLIN написа:Че то ако има сафрид, като едно време... Venito 80 , аз не с 1.80м. и без пръчка на волта ще ти го извадяВремената са други вече и не става въпрос само колко ти струва пръчката ( има си и евтини който са ок) , а колко ще ти е удобно да ловиш с нея

Кире благодаря ти че ме причисляваш към най-младите,е не съм и от най-старите!аз бях един от хората които защитиха РИФ58,защото аз моето инфо го взимам основно от хора като него.и то от хора които са част от морето а не псевдоучители гледащи с насмешка на останалите.морето не започва от нас и не е само варненски залив.наслука на всичкиКИРО написа:Прав си Венито - хващаше се.
не искам да обидя никого и моля никой да не го приема лично!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Добре,ай стига сме си ги мерили вече.
Днес пред Галата са извадили прилично сафрид,
така че не стойте пред клавишите.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

Змарид е Пешо ,на колегите които са спорили им кажи да си гледат работата. 

КИРО написа:Добре,ай стига сме си ги мерили вече.

Ей това е приказка ,дано сега се поутолят страстите........
................Споко бе хора вятъра обърна ще върне рибата за още малко ..........

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
такава риба за пръв път виждам и чувам.много е интересна с това петно посредата
Качествени чепарета Borkata