САФРИД 2011

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: САФРИД 2011

Мнение от КИРО »

Прав си Венито - хващаше се.
Тогава вместо пръчки,имаше чираци.
Ама и риба си имаше де,ама и гледам не чувате какво ви говорят старите.
Някои се задрапаха с РИФ 58 - професионален рибар от дълги години.
Дето даваше ценно инфо - ама нали е стар.......
А най много информация се черпи от професионалнире рибари,
че каквото има на мрежите - това ни е насоката и какво да търсим на куките.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Че то ако има сафрид, като едно време... Venito 80 , аз не с 1.80м. и без пръчка на волта ще ти го извадя :D Времената са други вече и не става въпрос само колко ти струва пръчката ( има си и евтини който са ок) , а колко ще ти е удобно да ловиш с нея :wink: Къса пръчка може да бъде по-скъпа и от дълга нали.. това не определя цената . Просто вместо да спорим вземайте съвети докато някой дава :!:
nov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nov »

КИРО написа:Прав си Венито - хващаше се.
MARLIN написа:Че то ако има сафрид, като едно време... Venito 80 , аз не с 1.80м. и без пръчка на волта ще ти го извадя :D Времената са други вече и не става въпрос само колко ти струва пръчката ( има си и евтини който са ок) , а колко ще ти е удобно да ловиш с нея :wink: Къса пръчка може да бъде по-скъпа и от дълга нали.. това не определя цената . Просто вместо да спорим вземайте съвети докато някой дава :!:
Спор няма - опита си е опит!!!чалъми, особенности, хитринки :wink: На който не му се слуша - негова си работа! Едва ли ще спечели нещо повече!? Само ще загуби :wink:
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Ако искате да ви чуват - не ги пращайте направо на плажът. Морето е на всички.
Няма място за съмнение - качествените такъми правят риболовът по ефективен и приятен.
Обаче има хора които току що са решили да се пробват в тоя спорт. Те и представа си нямат какво им трябва. Други пък не могат да си позволят скъпи такъми по ред причини. Трети са там инцидентно и я отидат за риба още веднъж я не.
Факт е че ако човек ще посещава морето често е по разумно да отдели някой лев за качество , щото евтиното накрая винаги излиза по скъпо. Ама прати го човекът да цели хавлията и после му обяснявай какво и как - ефектът - 0.
Помагайки на околните помагаш и на себеси.
Понеже сезонът тръгва сериозно, пак да помоля - пазете чисто и бъдете толерантни. Така ще ни е по приятно на всички.
НАСЛУКА!
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

:D Eб..........хти сафридената тема къде се заформи :lol: рибата изчезна за седмица и доста изнервени хора виждам във форума.Споко бе хора вятъра обърна ще върне рибата за още малко и заргана скоро ще почне да се обажда добрия стар поп почти винаги е на разположение има си доста теми където можете да си мерите........ и да се доказвате кой е по-по -най .
С най-добри чувства и пожелания за добър ден към всезнаещите и всеможещите и към тепърва учещите се .....и малко повече толерантност и търпение от всеможещите и една молба към бързо дразнещите се ,ако има някаква възможност емотикони като тоя :butthead: и тоя :finga: да се използват в по-малко случаи за да не се нараняват чувствата на целокупного форумджийского брата ,използвани от всеможещите когато се ядосат на незнаещите когато не правят нещо както всеможещите са казали (което е равно на закон)и размятани наляво и надясно (емотиконите)което от друга страна не е приятно на простосмъртните рибари (визирам себе си)недокоснати от Нептун с дарбата и изкуството да се лови риба,обаче обичайки риболова като хоби и изпитвайки съшата наслада когато е в морето(даже и да няма риба )и неизнервяйки се до такава степен ,че да показва на съфорумците си и слагайки ги под един знаменател с това :butthead: .
Лек ден колеги :D усмихвайте се по-често ,целунете си децата погалете си домашния любимец ,погледнете се в огледалото ,вижте се какви пичове сте усмихнете се и излезте навън където вятъра вече е утихнал и си представете какъв готин летен ден ви очаква :D .
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

Kuku тук е форум и никой, никого не задължава кой, какво да прави. Просто споделяме и някой по-опитни дават съвети . Който иска да ги чува... Всеки сам си преценява в крайна сметка какво да прави . Аз не съм ходил на училище по морски риболов, както и вие предполагам :D , учил съм се сам и малко от бащя си под аспарухов мост да хвърлям ловя, по-късно на вълнолома после на Зл. пясъци и т.н, а не невиждам нищо СРАМНО ако НЕ МОЖЕШ да хвърляш надалече чепаре или бомбарда ( там където искаш да падне ) да отидеш и на плажа или там където няма мн.хора и да целиш морето, ако пък искаш да станеш специалист , както каза някой може и някъква мишена . Морето е на всички така си е ,но се получва тъпа ситоация да отидеш примерно на вълнолома в ЧАС ПИК и да оплиташ хората около теб. Когато не пречиш на никой, няма кой да те пита що си тук или там... Нали .. Аз, избягвам места, където има мн.хора понеже става истински хаус не риболов. Летят чепарета, бомбарди псуват се и т.н и винаги има кой да те ядоса ..... Да с другото съм съгласен да пазим морето, а и природата чиста. :!: Хайде да идва тозй сафрид , че да не се нервим пред компютрите :D
venito80
новобранец
новобранец

Мнение от venito80 »

MARLIN написа:Че то ако има сафрид, като едно време... Venito 80 , аз не с 1.80м. и без пръчка на волта ще ти го извадя :D Времената са други вече и не става въпрос само колко ти струва пръчката ( има си и евтини който са ок) , а колко ще ти е удобно да ловиш с нея :wink: Къса пръчка може да бъде по-скъпа и от дълга нали.. това не определя цената . Просто вместо да спорим вземайте съвети докато някой дава :!:
едва ли някой на който сам не му идва на акъла да работи с по-удобна въдица би взел чуждо мнение :D !но аз благодаря за съветите и ще почерпя от твоето знание!шегувам се,нещо не сме се разбрали първия път(между другото,още има хора които работят на волта,и вадят)пак повече от всички нас :D
venito80
новобранец
новобранец

Мнение от venito80 »

КИРО написа:Прав си Венито - хващаше се.
Кире благодаря ти че ме причисляваш към най-младите,е не съм и от най-старите!аз бях един от хората които защитиха РИФ58,защото аз моето инфо го взимам основно от хора като него.и то от хора които са част от морето а не псевдоучители гледащи с насмешка на останалите.морето не започва от нас и не е само варненски залив.наслука на всички
venito80
новобранец
новобранец

Мнение от venito80 »

не искам да обидя никого и моля никой да не го приема лично!
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Добре,ай стига сме си ги мерили вече.
Днес пред Галата са извадили прилично сафрид,
така че не стойте пред клавишите. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

:D Днес със загорката и брат му направихме един риболов на славянка от 09:00 до 14:00 резултата е 1кг. граца,хамсия и др. риби.А до мен един човек изкара риба каквато не съм виждал до сега и той каза че била змарит но пък други колеги там се възпротевиха на това и кзаха че била друга ама незнаели каква е.Наслука на всички :D :D :drinkers: :drinkers:
Изображение Изображение
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

Змарид е Пешо ,на колегите които са спорили им кажи да си гледат работата. :D
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

КИРО написа:Добре,ай стига сме си ги мерили вече.
Днес пред Галата са извадили прилично сафрид,
така че не стойте пред клавишите. :wink:
:D

Ей това е приказка ,дано сега се поутолят страстите........
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

................Споко бе хора вятъра обърна ще върне рибата за още малко ..........

:D :drinkers: :D
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

такава риба за пръв път виждам и чувам.много е интересна с това петно посредата
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Заключено