РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Valentin_vn__
новобранец
новобранец

Re: РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)

Мнение от Valentin_vn__ »

neznam dali e spomenato (marzeshe me da cheta) :D no i na popovo prase ima dob1r efekt

.........................................

Това,че те мързи да четеш темата колега не ме вълнува!
Намери време да прочетеш правилата на форума!!!
sapuna
оги27
новобранец
новобранец

Мнение от оги27 »

В момента дава добре във В. Търновски регион. Росица, Антра, р. Джулюнишка, ама ти е много далеч. Излиза предимно на сив червей много специфшчна стръв или на мънисто - златисто. За предпочитане на дълбочина до 2 ч.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Тц!ДаваШе!Сега само Росица е подходяща за риболов-днес обикалях на ред! :wink:

И колеги,темата не е "информация за водоемите"! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
оги27
новобранец
новобранец

Мнение от оги27 »

На 04.03.2009 кацам за една седмица в Джулюница. Естествено реката е на 6 м. от вилата ми. Може и да са 5. Ще имамте актуално инфо още на 6-ти. Но съм сигурен ще кефала ще го разбия. В конферентна връзка съм са местните авери. Инфото е добро. Естествено и р. Росица ще я посетя.

Извинявай колега. Не съм обърнал внимание на темата "инфо за водоемите". Просто трудно се ориентирам в темите и си мислех, че може да е полезно. Но в крайна сметка мисля, че всяка река си има специфика и колкото да си говорим за новости.... ако нямаш информация и то специфична за съответния водоем ще си капо. И искам да ти кажа, че каквито методи, техники, и т.н. се опитваш да прилагаш на непозната река - си капо. И ако не те хвана за ръчичка и не те уча 5 дни благодарение на 15 год. опит натрупан на едно място си "0".
оги27
новобранец
новобранец

Мнение от оги27 »

Ако искаш, каня те да ми дойдеш на гости следващата седмица, обявявам ти соц. съревнование, пускаме се по реката и ще се сблъскаш с толкова елементарен и ефективен риболов.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Оги,4-ти март отдавна мина,но след 4-ти април ще намина към Джулюница!Ще се радвам да почерпя от 15-годишният опит!/преди близо 40 години съм роден на тази река/ :lol:
Местните авери са те послъгали!В момента ще придумаш някой костур,но кефал трудно!Ако не вали,след 2-3 дни водата ще се отече и по двата вира-Чешмата и Фургона/в посока Г.Н.Село/ на една много нетрадиционна стръв ще се улови някой и друг кефал!
Остави ми телефон на лични и ще ти звънна да уточним евентуално мероприятие! :wink:

п.п. Изпреварил си ме!
п.п.2 Не пускай последователни мнения,в рамките на няколко минутки!Използвай бутона "Редактирай"!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

До колкото съм срещал по английските сайтове кефала най-често го ловят с такъм лек прав ваглер с монтаж на "порпадане" и постояна стрелба на бели червеи с ритъм около 4-5 червея на минута, това е за стоящи води.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

На затворените водоеми, все още се придържат към дълбочини 5-8 метра и кълвът на 5-6 см над дъното. Живи и мъртви бели в захранката, периодично дохранване през 15-20 минути с по две топчета колкото орех+ стрелба по една малка чашка бели(шарени); фин такъм и повод , кука 16/18 :

Изображение

Изображение

8)
Изображение
revox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от revox »

за мен лично най-успешната стръв е тесто от брашно с вода в спринцовка.Понякога го боядисвам в жълто.
Изображение
Аватар
Fat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fat »

Вчера, на Марица под Пловдив /от 15 до 19 часа/, местата - обратни течения, заливи зад клони и дънери във водата,
вода мътна, нивото пада ...
На спининг с най-малките воблери. На блесни не ще. Такъм - супер лек /5гр и надолЕ/
Кълване - супер плахо /плашлива е още може би/ - лових почти с патешко ходене и наблизо.
Гледам ядяхя мухички и други от повърхността.
Взима само до първия метър /след цопканено/и после гонят само дребните.
Хванах само три и регистрирах няколко почуквания.
Та така - поне си направих разходката. :D

П.П. Забравих да добавя - сложих муха на задната тройка /много тегаво летят, ама и не хвърлях надалече/
"Щастие за всички, щастие даром!"
веско
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от веско »

Хайде и аз да споделя моя първи опит с тези риби. На 20.04. по реката над яз. Елешница направих първия си тур със спининга и естествено като новобранец в този риболов закачах повече дърветата... :lol: Използвах блесна на мепс номер 0 бяла. Имах около 10 удара, но хванах само един кефал около 400гр. За съжаление забравих воблера - рапала. Водата като стъкло. На моста над кариерата наблюдавах много сериозни екземляри. Просто удоволствие... На другия ден на една по-малка рекичка в региона мятах и блесната и рапалката и имах доста удари, но нито една закачена ... :shock: Имаше моменти когато воблера беше атакуван по два пъти на водене, сложих по-малка тройка и пак нищо. След 2-3 часа обикаляне реших да променя начина на риболовстване. Взех си директния, вързах около 60 см. 0,14 влакно и директно енда муха - "джапанка" на вид "оса". Веднага резултата се промени в моя полза - още припървото топване и мухата бе атакувана. Първото кефалче бе маломерно, но след него :lol: изкарах около 6,7 много добри. След което отново спря да кълве... Забелязах, че мухата вече не е същата, като перцата се бяха слепнали и т.н. и явно в това беше проблема, но новобранеца си е новобранец.... В последствие разбрах, че трябвало да я измия с чиста вода, защото се слепвала от слюнката на рибата. Беше много приятно преживяване, нямам търпение да мине забраната и да пробвам други мухи и блесни. Не споменавам името на другата река, която е малка и държи малки по рамер вирове, за да не засиля на там много "доброжелатели". Нямах батрии за фотото. :oops:
Успех на всички.
Направи добро и го хварли на пътя, все някои ще го намери...
рибка риба рибок
новобранец
новобранец

Мнение от рибка риба рибок »

доста добър резултат е на череша вечерно време кълве на сочна череша оставена 2-3 минути на слънцето трябва тишийна и ако има отсечен бряг отстрани с тръни пускате черешата до дъното с кука 4-5 номер сравнително голяма и се местите 5 метра мо надолу и си ловите там малките ето това е за КЕФАЛА така кълват към 500-1000 грама
Ачо ♣

Мнение от Ачо ♣ »

Колега,от опита,който имам на яз."Широка поляна",кефалът взема много добре на малко жабче!В безветрено време кълве на изкуственна муха имитираща"оса"-жълта на цвят с червен конец! Сега има богат избор на искуствени мухи,така че -пробата му е майката . :D През месец юни пробвай на скакалец! Успехът ти е почти гарантиран-разбира се,ако спазвашедно от най-важните условия при риболов на клен,а именно да пазиш пълна тишина и да си "невидим". :shock: Наслука!
Последно промяна от Ачо ♣ на Пет Юни 04, 2010 9:46 am, променено общо 1 път.
ti6ofish
новобранец
новобранец

Мнение от ti6ofish »

Конкретно за река в този период е много актуална бобонката/черница,буба/.Черната я предпочита повече,пуска се малко над дъното или да се влачи по него.Това е една от естествените му храни.Особено ако има надвесена над реката черница,просто нема начин да нема начин :smt023
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

Според вас,ако няма край реката черници,дали ще ги хапва кефала :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”