Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Клуб Балканка
Клуб Балканка
naRiba.com

Форум

МАГИЧЕСКИ РЕПОРТАЖИ
Модератор: Кърцата
- Borislav Haralampiev
- научил се да хвърля
Re: МАГИЧЕСКИ РЕПОРТАЖИ

- misho_tsakov
- ще става разбирач
Момци, разбихте ме! много хубави репортажи много ходене! Аз само трупам злоба и мазоли на гъзо....
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Привет колеги !Поради разни причини не бях влизал във форума от поне година .Днес го отчетох като голяма грешка
Поздравления и благодарности за темата и идеята за създаването и в този вид ...и старанието да бъде поддържана именно такава . При последното ми посещение на форума беше съвсем скоро създадена с не повече от 3-4 репортажа . Днес след доста случайното ми влизане във форума с идеята да се свържа с познат първата тема на която попаднах беше именно тази и прекарах няколко тотално откъснати от реалния свят часа прочитайки я цялата на един дъх
Ще се постарая да подготвя подобаващ репортаж ,въпреки убедеността ми ,че няма да е на нужното ниво . Определено сте вдигнали летвата
Поздрави

Поздравления и благодарности за темата и идеята за създаването и в този вид ...и старанието да бъде поддържана именно такава . При последното ми посещение на форума беше съвсем скоро създадена с не повече от 3-4 репортажа . Днес след доста случайното ми влизане във форума с идеята да се свържа с познат първата тема на която попаднах беше именно тази и прекарах няколко тотално откъснати от реалния свят часа прочитайки я цялата на един дъх

Привет и на теб, колега,
И благодарности за оценката - от името на участниците в темата. Радваме се, че ти е харесало. Защото доста сме се старали.
Ще си добре дошъл с всеки репортаж, а за нивото - въобще не го мисли. Единственото важно условие е да са спазени правилата за опазване на рибите. Ако не са спазени – трябва да се очакват критики. Сметам да се изявявявам по тоя въпрос – както досега, а има и други мераклии. Ако пък са спазени правилата – няма да има кой знае какви похвали. Може да няма и никакви даже.
Обаче и ти, и ние, ще си знаем, че си един от нас.
И благодарности за оценката - от името на участниците в темата. Радваме се, че ти е харесало. Защото доста сме се старали.
Ще си добре дошъл с всеки репортаж, а за нивото - въобще не го мисли. Единственото важно условие е да са спазени правилата за опазване на рибите. Ако не са спазени – трябва да се очакват критики. Сметам да се изявявявам по тоя въпрос – както досега, а има и други мераклии. Ако пък са спазени правилата – няма да има кой знае какви похвали. Може да няма и никакви даже.
Обаче и ти, и ние, ще си знаем, че си един от нас.
- koda33
- разбира нещата
Чудесни репортажи ))) завиждам ви за прекараните часове сред природата, а пък аз бича смени в магазина (отпускарски месец) и отскачам до дупките по Враждебна за по час-два ((( , но нищо ще се приберат отпускарите и тогаваааааааа..........
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
- maranzika
- сериозен играч
Този репортаж се излъчва с благородното съдействие на Боби и Ники от клуб Балканка...
Благодаря Ви.
Тазгодишната отпуска я чаках така, все едно че щях да ходя на почивка по Карибите с 5-6 знойни хубавици....
И тва защото тези двамцата обещаха да ме водят 2-3 дена за пъстърви.Че покрай мене такива елементи(пъстърваджии) почти липсват и сам ми писна да ходя...
За 3 дена обиколихме 7-8 рекички и поточета .Почти във всичките имаше необходимите условия за това да гъмжат от малки пъстри "красавици",но уви всичко вече е изядено от гладните местни(а и не само) индивиди....
Кога ще се научим да ценим това което ни предлага красивата българска природа не знам...
В едната от реките почти на старта дръпнах една пъстръвка .След това по-нагоре видях още една да прибягва между камъните...И това беше...
А реката УНИКАЛНА.Жалко че не си носех фотоапарата него ден да видите за какво иде реч.Вир след вир...и така поне 50 бр. за 1-1,5км.И накрая всичко завършва с уникален водопад и вир под него...Но без живот....
Много от поточетата и рекичките са маловодни по това време и въобще не се знае какво е оцеляло в тях.Да се надяваме че природата си знае работата и е дала шанс на рибетата да оцелеят до следващият дъжд.
А последната река на която ме заведоха беше като от сънищата ми...Не толкова красива като предните,но пълна с живот.Имах сигурно 100-тина удара и около 40 извадени рибки.Повечето дребни до педя.Но пък се виждаше страшно много живот в реката и дано не ги докопат местните(както в по-долното течение).Имаше страшно много откачени рибки,но това беше заради безконтрените куки.Както казва Боби и тези можем да си ги броим за извадени...
Видях и вирът за който имам изваден нотариален акт...Че даже и рибка дръпнах от него..
Повечето рибки ги извадих на много малки блеснички(доста от тях мое производство) с вързана муха на куката.Изненадващо рибите не бяха във вировете ,а в плиткажите .Или просто във вировете са изловени по-лесно и вече са изядени..
Ето и снимки от тази последна рекичка,на коята е като рай за пъстърваджиите...

Опит за снимка на релииз...

Боби в действие:

Тука също има риба на снимката..
:

"Да върнем живота в реките"

Отново опит за снимка на релииз:

Това е "моят" вир..

Наслука на всички колеги обикалящи из планините за тези красиви риби..И ги пускайте обратно та да им се радвате още дълги години...

Тазгодишната отпуска я чаках така, все едно че щях да ходя на почивка по Карибите с 5-6 знойни хубавици....

За 3 дена обиколихме 7-8 рекички и поточета .Почти във всичките имаше необходимите условия за това да гъмжат от малки пъстри "красавици",но уви всичко вече е изядено от гладните местни(а и не само) индивиди....

В едната от реките почти на старта дръпнах една пъстръвка .След това по-нагоре видях още една да прибягва между камъните...И това беше...

Много от поточетата и рекичките са маловодни по това време и въобще не се знае какво е оцеляло в тях.Да се надяваме че природата си знае работата и е дала шанс на рибетата да оцелеят до следващият дъжд.
А последната река на която ме заведоха беше като от сънищата ми...Не толкова красива като предните,но пълна с живот.Имах сигурно 100-тина удара и около 40 извадени рибки.Повечето дребни до педя.Но пък се виждаше страшно много живот в реката и дано не ги докопат местните(както в по-долното течение).Имаше страшно много откачени рибки,но това беше заради безконтрените куки.Както казва Боби и тези можем да си ги броим за извадени...

Видях и вирът за който имам изваден нотариален акт...Че даже и рибка дръпнах от него..

Повечето рибки ги извадих на много малки блеснички(доста от тях мое производство) с вързана муха на куката.Изненадващо рибите не бяха във вировете ,а в плиткажите .Или просто във вировете са изловени по-лесно и вече са изядени..
Ето и снимки от тази последна рекичка,на коята е като рай за пъстърваджиите...

Опит за снимка на релииз...

Боби в действие:

Тука също има риба на снимката..

"Да върнем живота в реките"

Отново опит за снимка на релииз:

Това е "моят" вир..

Наслука на всички колеги обикалящи из планините за тези красиви риби..И ги пускайте обратно та да им се радвате още дълги години...

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
От кога чакам да го видя този репортаж 
Прекрасно!

Прекрасно!
- ХЕМИНГУЕЙ
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Е Илиянка и Ние Благодарим за компанията! Септември ще има още походи. С Твое позволение ще добавя и Нашите снимки / без да съм много нахален, утре през деня ще посетя една Река/. Наистина имаше страшни Реки, но..... Просто трябва да ИМ дадем живот и да се грижим за Тях! От Мен лека вечер и до утре..... 

Да върнем Живота в Реките
ЕВТИНИЯТ АЛКОХОЛ РАЗКАЗА ИГРАТА НА НАРОДА И МУ Е.А МАМИНКАТА!!!
Страотно. Като приказка, а?
Само с едно не съм съгласен съвсем:
Майтап бе. Поздравления за жестокия репортаж.
Само с едно не съм съгласен съвсем:
За тоя вир и аз имам натурален акт, по-стар от твоя. Той си е Мой. Некой ти го е пробутал незаконно, но все някак ша се разберем.maranzika написа:Видях и вирът за който имам изваден нотариален акт...
Майтап бе. Поздравления за жестокия репортаж.
- maranzika
- сериозен играч
Добре де,наглеждай го....pitcha написа:Некой ти го е пробутал незаконно, но все някак ша се разберем.

- ХЕМИНГУЕЙ
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
А А А, Димо бъркаш Реката и "Виръ", тоя си е "Маранцинков Вир", ама има и един Твой на друга Река, убеден Съм че на тая Река не си бил / преди време те карах да ходим на нея, Ти ми отговори че не си ходил в този район и ми отказа да дойдеш с някакво неясно обяснение, тъй че....
/, само че Ти си твърде зает.....
А сега и Моите снимки.....

Последно промяна от ХЕМИНГУЕЙ на Пон Авг 12, 2013 8:13 pm, променено общо 1 път.
- ХЕМИНГУЕЙ
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Да добавя нещо и аз - Третият Елемент от това прекрасно пътуване.
Благодаря на Боби и Маранцика за емоциите и това, че вярват в мен и ме взимат на всички подобни излети!
Когато са наблизо знам какво следва - много ходене, никога по идеално равен терен, катерене, пълзене, малко падане, изправяне и продължаване напред, с километри.
Ако викна да запея песен, ще звуча в стил Вапцаров: "Романтиката е сега в моторите, които пеят по небето синьо...."
Ето и моите снимки:

Голямата река с двете сърца, но без рибки:

Тъжна Красота...

Комбината

Илиянски, като сме тръгнали да размахваме нотариални актове, това тук да знаеш е мое

Вирът за теб, водопадът за мен, Боби сигурно ще извади документ за реката

Фенка на Обама

American girl

Дано всеки е в състояние да почувства силата на Природата и да иска с нещо да допринесе и тези след нас да могат да пишат подобни репортажи!
Пожелавам всекиму шанса да изпада в романтично, еуфорично и натуралистично безвремие!
Благодаря на Боби и Маранцика за емоциите и това, че вярват в мен и ме взимат на всички подобни излети!
Когато са наблизо знам какво следва - много ходене, никога по идеално равен терен, катерене, пълзене, малко падане, изправяне и продължаване напред, с километри.
Ако викна да запея песен, ще звуча в стил Вапцаров: "Романтиката е сега в моторите, които пеят по небето синьо...."

Ето и моите снимки:

Голямата река с двете сърца, но без рибки:

Тъжна Красота...

Комбината

Илиянски, като сме тръгнали да размахваме нотариални актове, това тук да знаеш е мое

Вирът за теб, водопадът за мен, Боби сигурно ще извади документ за реката

Фенка на Обама

American girl

Дано всеки е в състояние да почувства силата на Природата и да иска с нещо да допринесе и тези след нас да могат да пишат подобни репортажи!
Пожелавам всекиму шанса да изпада в романтично, еуфорично и натуралистично безвремие!
- Paviljon
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ето това се казва страхотно поднесени репортажи. Останах разноглед
Поздравления на групата, докоснала се до тези приказни кътчета. На тези, които животът отстъства ще се постараем да го върнем отново съвместно.

Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- misho_tsakov
- ще става разбирач
ееееееееех! бравос! и стига с тия риъл истейт разправии, че ще раздухате нов имотен балон! 

Който ходи в мола - умира!