СЕЗОН 2013-тема за похвали от риболовните излети

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Re: СЕЗОН 2013-тема за похвали от риболовните излети

Мнение от vatus56 »

Златен си Златко с тези златни рибки, ама ти и отиват, бре!
Поздравления! :)
Никоя риба не е по - важна от живота !
aunt_og
новобранец
новобранец

Мнение от aunt_og »

IMG_20130921_120643_800x600.jpg
IMG_20130921_120643_800x600.jpg (92.11 KiB) Преглеждано 1348 пъти
И от мен нещо...4,5кг.
aunt_og
новобранец
новобранец

Мнение от aunt_og »

IMG_20130921_120723_800x600.jpg
IMG_20130921_120723_800x600.jpg (84.58 KiB) Преглеждано 1346 пъти
boqn_belchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от boqn_belchev »

Поздравления! Много хубава риба още повече, че май е и от нашето море! Много класно представяне! Ако може и малко да разкашеш без мястото като например на каква дълбочина видимоста усещане преди и след гмуркането! Знам, че добре разказваш и ще чакам с интерес! Още веднъж поздравления и да ви е сладко и на вас!
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Браво и на двамата! Отлични риби!
Изображение
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Браво добър лаврак, мечтая си някой ден и аз да срещна такъв.
Пашата обича смелите.
niki dimov73
новобранец
новобранец

Мнение от niki dimov73 »

Поздрави за добрата слука.До колкото е възможно даите информация за преживяното.За новобранците като мен.
aunt_og
новобранец
новобранец

Мнение от aunt_og »

С няколко думи.
Камен бряг.Събота.Перфектно време.Сутрешно гмуркане.Западен вятър.Никаква вълна.Видимост 10+ метра.
Рибарски мрежи навсякъде.
НИКАКВА РИБА!!!
Когато влязох под водата се подадох навън и казах на шурито:
-Няма да хванем риба.Много е бистро.
4рима сме във водата.
Двама дебнем бели риби,двама дънни.Трябва да се вечеря.Отседнали сме в местна къща.
Както знаете там дълбочината става голяма бързо.
Намирам си камък,на който мога да лежа и да дишам без да се гмуркам.
Под камъка е около 6 метра.
Направи ми впечатление,че платерините си имат трасе и то минава пред този камък.
Опитах да два пъти,но не преценявах добре разстоянието и заради голямата видимост опитвах далечни изстрели.
Стрелата започваше да пада преди да стигне рибките.
Отказах се и се преместих към точката на влизане.
Беше около 11:00.
В плиткото на около 2 -2,5 метра легнах до камък от който се виждаше дълбокото и тогава от там се появиха две рибки.Като сенки,но се движеха много бавно.Скриха се зад камък и преместих харпуна след камъка.
Когато първата се появи...изстрел и...се литна на една страна.
Толкова бързо стана,че даже нямаше време да ми скочи адреналина.
След изстрела,проверка дали е отворена контрата,защото стрелата беше излязла едва 20тина сантиметра след рибата.
Излизане,поемане на въздух.
Рибата се шмугна под камък и си мислех,че ще загубя стрелата,но спря от другата страна.
Гмурнах се и се опитах да пробия главата и с ножа,но никакъв шанс.Прерязах хрилете и.
След секунди беше на кукана.
Последваха минути на извинение,че е умряла,но това е за радост и повод за събиране на на две семейства.10 човека.
Това само преди обяд.
Тотала за деня беше от 4 човека Лаврака,6 платерини от по 400-600гр. 7кг.кая и един калкан 1,5-2кг.
Хайде сега си представете какъв банкет стана на двора.
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Ох котьоооо, потекоха ми лигите :).
Изображение
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

Златкооооо,глей Веско(ма не "Несебърския") кви ги върши на "моряшкия" в Поморие
Изображение
Изображение
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от vatus56 »

Малееееееее, как ми се ще и аз да се извинявам, ама много да се извинявам, че отдавна не съм се извинявал на някой такъв лаврончо или гофусчо... :(
Поздравление и на двамата за слуката!
Никоя риба не е по - важна от живота !
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от baretata »

Нямате стигане беееее.
Пашата обича смелите.
boqn_belchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от boqn_belchev »

Благодаря, за разказа колега aunt_og! Чух за тази риба още в неделя на обяд, не знаех, че е твоята. Радвам се, че сподели преживяното, за което още веднъж ти благодаря, пожелавам ти още много такива срещи и добри приятели за споделяне на преживяното с вкусни завършеци!

Анатоли днес пак беши в морето. Поздрави от сърце!

Посети много красиви места, но до тях може предимно с лодки да се стигне. На първото някакъв таш дори не ти се влизаше във водата. Тя една прозрачна кристална едни ярки цветове, слънцето беше високо в небето а то едно синьо и тук там бели облачета, се скитат. Рязка смяна на цветовете, червено, кафяво бяло отвесна стена после вода. Такова спокойствие отдавна не бе усещал. Капитана се облече и влезе във водата. Аз се полюбувах още малко на гледката и облякох долница 5 ца и горница 7ца и се гмурнах в синевата. Брррррррррр студено, но пък красиво. Много голяма видимост и много малко малки риби. След около час търсене ги открих бяха на дълбокото под мен. Раздишах и гмурнах. Бяха около десетина риби. Легнах на един камък а рибите под мен. Една дойде да ме огледа и подмина. Друга я последва доближи се и третата, която чаках изстрел и пропуск. Май многото чакане на голяма риба ми разваля мерника. Пообикалях разни дупки цепнатини и нищо. След около половин час пак риби. Скриха се под една козирка, легнах отгоре и зачаках. Появи се една и започна да си чопли нищо по пясъка, после още една после две и накрая една голяма. Слънцето зад мен рибите с гръб и под мен. Точно да натисна спусъка и нещо се подплашиха, изчаках още малко, но повече от това беше неразумно. Бях започнал и да потрепервам . Отидох на плиткото вода до коленете. Там малко по-топло. Постоплих се и пак напред, но вече не ми беше топло, Прецелих се в една ушата медуза неточен изстрел и излязох. Малко след това излезе и Краси. Бил видял копче и беше взел една платерина. Продължихме към тюленовите пещери. Излязоха и вълни, когато влизахме морето беше гладко, а сега поклащаше лодката. Хвърлих ме котва и пак във водата. Този път съм със 7 горница и долница подарък от Анатоли,боти от Краси-назаем, маска моя, шнорхел от Велико, харпун от Калоян знания от Ники. Гмурках и на дълбоко и на плитко риби малко и на рядко за час 3 пъти видях риби едно копче и на два пъти платерини „без изстрел” по мерни риби. Този път Краси беше излязъл преди мен. Доплувах към лодката. Краси ходил по посока на Русалка, но само мрежи до мрежи. От там към Калиакра, но пътя не беше лек, както планувахме в началото Болата Калиакра3 минути сега пътувахме доста повече. Вълната беше накъсана и 20 те коня Yamaha препускаха в тръст. На Калиакра вятърът въртеше. Хвърлихме котва от юг, лодката остана между скалите и котвата като постояхме така 5-10 минути и се притеснявахме дали не е дълго въжето да не се удря лодката в скалите. Първото докосване до водата беше много топло и малко мътно. Още с първото гмуркане за настройка видях платерина. Аха тука са. Малко по-напред попаднах в течение, което ме носеше навътре в морето. Минах малко по-наляво и се сковах от студ . От едната страна на камъка водата топла а от другата ледено студена. Риби имаше дребни чернокопчета, платерини на три пъти като едно сватба и веднъж около 40тина риби, но ми се сториха доста дребни и след тях не мина нищо. Направих и едно две гмуркания на дълбоко но нищо не видях а и ухото нещо взе да ме наболява та тръгнах да излизам. Капитана беше в лодката тръгнах и аз натам, но нещо не ми се получаваше-течението беше много силно. Махам с плавници, колкото мога а стоя на едно място. Гмурнах се и с помощта на ръката се предвижих по дъното. Изплувах пак махане на едно място гмуркане и пак по дъното така няколко пъти докато стигнах до лодката. Капитана след като видял, че лодката се е преместила се притеснил за въжето и излязъл. То течението, беше като от река и въжето се търкало по скалите. Огледах ме се за сафрид имаше една лодка пред Зеленка и отидохме да видим как е. Имало много граца на повърхността а на долу бил по-едър, но ние бяхме доста понамръзнали и взехме мъдрото решение да излезем. Така премина още един хубав ден в разходка, риболов, раздумка и приятни мигове под и над водата. Понамръзнали и заредени с очакване за приключения!
ruslani4
новобранец
новобранец

Мнение от ruslani4 »

Браво момци, радвате окото почти колкото студентка от свободния :)
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

Айде пак същия "убавец"-Веско (ма не "Несебърския"),ма лефера е размразен за фотосесията(за сравнение):)
Платерината е от вчера,мястото-пак на "моряшкия" в Поморие,дълбочина почти 2(два)метра:),били са четири риби.Тегло-малко над двата килограма
Изображение
Поздрави и дерзайте пичове
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”