Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
stomanco
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от stomanco »

yco написа:Пак си в тъча... :lol:
Когато пиша за теб се обръщам поне с пряка реч... :wink:
Това беше към този, който ти улови сома и към тези, които са писали на края на другата ми тема и не ми позволиха да им отговоря. Те са го разбрали поне за разлика от теб... :lol: . Прочети там последните излияния за "филмите" и ще разбереш, че света не се върти само около теб.. :lol:

Аз се чудя защо жената я мятам у морето с една ръка как си искам, пък на сухото ми трябват и двете :lol: :lol: :lol:
Че един сом 100 кила у водата ли ще му мислим :lol: ама карай... той да заповяда, пък после схемата е измислена, Ицо! :lol:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

stomanco написа:
yco написа:Пак си в тъча... :lol:
Когато пиша за теб се обръщам поне с пряка реч... :wink:
Това беше към този, който ти улови сома и към тези, които са писали на края на другата ми тема и не ми позволиха да им отговоря. Те са го разбрали поне за разлика от теб... :lol: . Прочети там последните излияния за "филмите" и ще разбереш, че света не се върти само около теб.. :lol:

Аз се чудя защо жената я мятам у морето с една ръка как си искам, пък на сухото ми трябват и двете :lol: :lol: :lol:
Че един сом 100 кила у водата ли ще му мислим :lol: ама карай... той да заповяда, пък после схемата е измислена, Ицо! :lol:
Ааааааа,това ли си имал в предвид,бе Ице? :rolleyes: Този сом не е на никой и още си плува,та го наричам Общия!Ако го бях гепил аз,щеше да даде фира и Стоманко немаше да го гепи!Ако Стоманко ме беше послушал да го гътне,то сега немаше кой да го хване отново и веднага да почне да се дуе! :rolleyes: Та виж ква верижна реакция се получава и накрая стигаш до извода,че Релийза е преодоляване на егоизма и дарение към другите риболовци! :idea: За нас със Стоманко сомът е различен и всеки го е преживял по свой си начин=важно е кво ще усетиш,а не килата и снимките! :idea: Господ,като тръгне да се шегува и стават Чудеса в които още ми е трудно да повярвам,че са се случили! :rolleyes:Дано жената на Стоманко не е над 100кила,че взех да го мисля дали не е по-добре да и бие шута,па да си вземе нещо с френски пропорции и рижа грива! :roll: :mrgreen:
stomanco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stomanco »

:lol: :lol: :lol: Не бе, 60 кила е, с мераци за 55 :lol: Това май се равнява на 2 метра сом по формулата, а? :lol:
Е в такъв случай съм спокоен и го чакам, че за него тренирам всеки ден :lol:
Пък за оня сом всичко е казано и ясно, оня горе рисува пейзажа и си знае работата :wink:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Спомените за риболова важат само през зимата и могат да се човъркат до безкрайност! :wink: Олекна ми за Стоманко,че треаше да давам хиляди левове за кастинг на дефицитни рижи французойки! :cry: Ице батко,с тебе сме конкуренция:Ти учиш от 4-то Ниво= Н.Г., а аз се репчим на Негово Височество №1 без да му цепим басма=въпрос на възпитание и култура! :mrgreen: :wink: Н.Г. може ли да напише нещо сам,че не е ясно до последно в тая държава кой е Тракиец,кой Пра-Българин и кой Славянец,като последния се приема за най-наивен според предния Грубянин,а първият е първи не само в мисълта,а и във всичко останало по тия земи,та даже и гърчолята им имат уважението до ден днешен!Наздраве за Орфей! :drinkers:
stomanco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stomanco »

Ти дефицитните рижи французойки ги остави, предпочитам нашенските славянки=рускини, че по-лесно се разбираме, ами ха дано не изпуснем ония другите дефицити :wink: :drinkers:, че и на камил дере ше фатат.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

stomanco написа:Ти дефицитните рижи французойки ги остави, предпочитам нашенските славянки=рускини, че по-лесно се разбираме, ами ха дано не изпуснем ония другите дефицити :wink: :drinkers:, че и на камил дере ше фатат.
Слушам майсторе,ма що не вземеш моя карбонов кльонк в ръце,та да ти олекне? :oops: :rolleyes: :mrgreen: На мен се случиха и други чудеса със сомове и хора с които си общувам тук и хоп,Господ ни чува и почва да ни поднася изненади,все едно се ебава с нас или ни чете кви изгъзици пишем? :shock: :cry: Искам Ицето да си поговори с Н.Г.,кво мисли за Априлските сомове или Мартенските,та да знаят че има и други измерения-факти за които нямат отговор! :wink: :rolleyes: Уфимката ми стои 5години на балкона,та чекам покана от Н.Г. и И. за да я пробвам отново! :idea: На моите въпроси,критики и забележки за канджи и манджи+линии и поводи никой не каза и гък,та се опасявам от нова ялова година за вас без отговори по същество! :cry: :rolleyes: Нема да издържа и ще приложа некой ценностен клип накрая!Само ще отбележа,че франсетата и жабарите са поне 50 години напред в материала,риболова,такъмите и килата на сомовете от нас и да си заврем самочувствието отзад тайно без да ни гледат! :cry: :ANAL:
stomanco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stomanco »

Ааааа сакън, имам си дървен казанлъшки, миналата година бяха само тренировки за звук, па тая ше видим докъде ще го докараме. Ама и каквото да е 200либри няма да сложа де. Взел съм си едно 0,43 ПП 80либри, което мисля ще ми е достатъчно и за М.Тайсън под водата :mrgreen: Па другото ше го умуваме на място.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Ти хубаво си го взел,но за повод ме послушай и не слагай плетеняк,па да видим дали бъркам! :wink: Сложи на едната въдица повод от плетеняк 80либри,а на другата Флуоро и после ми кажи резултата! :rolleyes: :drinkers: Това е истината проба-грешка! :idea: Резултата ми е ясен предварително,та тръпна за вашите впечатления и експерименти! :rolleyes:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Изображение

Все пак удара който нанесох днес на бракониерското канджосване ме кефи и си лягам спокойно! :idea: Представете си как ви удря сома и случайно идва до лодката на петата или петдесетата минута и вие го праскате с бракониерската канджа и хоп мача приключва,щот го държи контрата и въжето на канджата,а не линията,куките,макарата,въдицата и собствената ви дясна-лява ръка! :shock: :cry: :cry: :cry: Та аман от лицемерие в риболова! :cry: :cry: :cry: Ми дай да слагам харпуня у лодката и га ми дойде сгодно сома,да го праснем със стрелата и готово=Велик съм на думи,а не на дела! :rolleyes: :cry: Ма не съм минзухар и комплексар за да го направя,а ще играя ЧЕСТНО и ПОЧТЕННО по Правилата на Спортния риболов и още дълго ще ми ръждясва харпуня на балкона,а на "разбирачите" им казвам да го.......... под вода за да разберат дали е приятно! :mrgreen: :drinkers: :cry:
Последно промяна от Troli Rapala на Съб Фев 15, 2014 11:21 pm, променено общо 2 пъти.
stomanco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stomanco »

Гаранция плетено за повод няма да сложа, или моно, или флоро! Ама има още време за тия работи, че на дневен ред са други методи за риболов.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

stomanco написа:Гаранция плетено за повод няма да сложа, или моно, или флоро! Ама има още време за тия работи, че на дневен ред са други методи за риболов.
Е,обясни ми они що слагат тогава 100-200либри плетеняк за повод,че не ми е ясно? :oops: :cry: Да не би да е по-абразиво устойчив от Флуорото и Моното,па аз да не знам? :mrgreen: :rolleyes: :drinkers: Или по-невидим? :oops: :mrgreen:
stomanco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stomanco »

Е кой съм аз в тоя риболов,че да знам :roll: Те да кажат, ако искат де. Повече от 0,70 без значение моно или флоро не бих ползвал :drinkers: Дори повече клоня към моното, щот по-лесно се прави възел. А за фофлерите вече и 0,50 ми се вижда леко грубо, та и там може да паднем още малко надолу.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Е и аз съм извън 30-ката при кльонкаджиите,но няма как да подмина този огромен ГАФ с бракониерската канджа!На английски канджата се нарича ГАФ,но където и да търсите по света да си купите Канджа,никъде няма да намерите такава с контра!Единствено професионалните рибари използуват такива канджи за да измъкват по-лесно рибата от водата за да я умъртвят,но те са друга бира,ползуват мрежи и други професионални уреди от които ние любителите риболовци не трябва да се интересуваме!Но некой "наш умник" се е сетил с големия си мозък,че "кво па толкова,дай ние да си правим канджите с контри,та да ни е по-лесно"! :shock: :rolleyes: :cry: И същия "умник е добавил и въже" та да е още по-бракониерско и да прилича все повече на Харпун! :shock: Та успех на Българските кльонкащи Харпунджии! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: GAFFS :mrgreen: :mrgreen:

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Оправихме вчера 100 килограмовите, дай да почваме тия до двеста... :lol: :lol:
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Стига с тия харпуни, дай да обсъдим тактиката... :lol:
Примерно с по-честа смяна на мястото или пускане само по вятъра.
Имам три случая, при които с първото пускане на стръвта и едва 1-2 удара с кльонка и веднага пръта се влюбва във водата.. :lol: .и то с ряз... :wink:
Наричам го - любов от пръв поглед... :lol:
Имам и случаи по 2 км на дрейф и нищо..явно монотонното кльонкане не го дразни.
По-честата смяна на местата е по резултатна, но това е само моя хипотеза..
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”