Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

кефалови 2014
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: кефалови 2014
Абе щом има скоро ще ги прослушам с харпуна, само кажи кое време ги виждаш.
Пашата обича смелите.
Последната седмица на Синеморец, на плажа на Велека се ловят платерини, барбуни - предимно дребни и едни не ги знам какви са - около 25см. приличат на платарината, но нямат жълта та точка,имат плавателен мехур като на шаран...... Вчера и онзи ден излезе и много, предполагам хамсия. С хвърлянето започваше да кълве и сваляше червея за 10тина- 15 минути, та трябваше да се зарежда постоянно
За първи път практикувах този риболов и доста се запалих. До година пак
За първи път практикувах този риболов и доста се запалих. До година пак

- недялко радков
- ще става разбирач
Не е било хамсия,а атерина(гюмюш),и 10-15 мин. са много,свалят стръвта за секунди!
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Като се поразрових малко, рибите които се ловяха предполагам са лупавец. Какво прави в морето- нямам идея ...сигурно са излезли от Велека с наводненията. щом кълвът, значи се чувстват добре в морето Иначе тези малките са атерина .
-
- вече хвърля и на тежко
Да колега лупавец е,вече втори месец лупавеца е в морето и си живее спокойно.Другото което ти кълве е атерина....има милиони в момента.Също така огромни платерини вече няколко дена радват окото и болят ръцете от тях...много са борбени!
Някой ден рибата в черно море ще я гледаме само на снимка и то от миналото 

нещо излизали край Приморско,Китен че другата седмица ще отскоча до там, или като при нас супер рехаво да не кажа в повечето случай капо.
-
- разбира нещата
Вчера надвечер, преди мача, на 4 буна една платеринка и една барбуна.
Спасих капота? Да, аме не!
Тъкмо се смрачери и...... "китайката" се огъна на две!
Помислих си
да не "хванах" видрата, която често забелязвам там.
Помпах, докато това чудо го докарах до камъните и се
оказа 2-3 кг ватус.
Кото го вдигнах, пръчката се огъна още и животното се навря между камъните.
Един колега по бански слезе долу и успя да го извади.Казвах му да внимава за отровния шип/той после каза, че го мислел за голяма писия/, но за мое голямо учудване това животно беше без шип!
Дали не бъркам, но за пръв път виждам подобно нещо.
За съжаление нямам и не ползвам фототехника/пенсионерска неволя/ и нямаше как да направя снимки.Предложих на колегата да го върнем в морето, но той реши да го вземе.
Такима ми ти работи.

Спасих капота? Да, аме не!

да не "хванах" видрата, която често забелязвам там.

оказа 2-3 кг ватус.

За съжаление нямам и не ползвам фототехника/пенсионерска неволя/ и нямаше как да направя снимки.Предложих на колегата да го върнем в морето, но той реши да го вземе.
Такима ми ти работи.

Нещата не са такива , каквито изглеждат!
днес на канала 5 платерини и 15 иларии на бомбарда.
- ribarshe
- ще става разбирач
Вчера следобяд на Зеления фар направих трето поредно капо / на плувка/ - за целия ден са излезли 4-5 риби.Имаше хора на бомбрда -взеха общо десетина боклуджи . Ще почивам до края н месеца 

Съжелявам за Spama, .... но нека колегата а и други да знаят.
Тя няма отровен шип.
Морската котка има отровен шип.

Успех в риболова Митко.

Ватус и Морската лисица са едно и също нещо.Митко Кирилов написа:...... Помпах, докато това чудо го докарах до камъните и се
оказа 2-3 кг ватус.Кото го вдигнах, пръчката се огъна още и животното се навря между камъните.
Един колега по бански слезе долу и успя да го извади.Казвах му да внимава за отровния шип/......., но за мое голямо учудване това животно беше без шип!
Дали не бъркам, но за пръв път виждам подобно нещо.
.....
Тя няма отровен шип.

Морската котка има отровен шип.

Успех в риболова Митко.

Днес на Зеления фар отървах капото на косъм. Започнах на бомбарда, потренирах замятането без да има един удар. През това време 2-3-ма колеги взеха по 2-3 хубави риби на плувка. Бяха хвърлили гаца. Наредих се и аз там, ама рибата спря. Смених такъма по едно време и докато нагласям дълбочината взех един приличен поп - 15 см. Няколко гюмюша за котките ме изнервиха, оставих директния във водата и отидох пак да хвърлям бомбарда. На третото хвърляне един колега вика плувката заби надолу, дадох на друг да извади бомбардата, вдигнах пръта - барбуна около 12 см. дребосък. През това време колегата дето ми обираше бомбардата пък засече една илария. И толкова. Е, поне не съм капо. И на това май трябва да се радвам.

-
- разбира нещата
Колега, Idivarna,
Благодаря за направения коментар и "нагледния" материал!
За срамотите,
въпреки че повече от 35 години
упражнявам морски риболов, включително 10 години и с лодка, не познавам добре скатовите
: хващал съм какво ли не
, но досега не ми се беше случвало да попадна на такава риба.До известна степен се заблудих и от това, че животното беше без опашка:
имаше около 1.5-2 см остатък от нея към тялото, зараснал и загладен.Но както и да е, винаги има "първи път".
С благодарност за коментара и пожеланията!
Благодаря за направения коментар и "нагледния" материал!

Нещата не са такива , каквито изглеждат!
- dim-dim
- научил се да хвърля
Днес на Страшимирово до 12ч едно голямо капо! Освен малки попчета нищо друго. Опитах на плувка,дъно и бомбарда но резултата си беше един и същ.
Опитвам се всеки път щом няма риба да сменям мястото и да пробвам някъде другаде но новите места намаляват а риба няма все още.
Един колега излизал вчера с лодката до копачката където се съединяват двата канала и каза че е взел 15 хариба на чепарето но платерината я няма нещо.
Опитвам се всеки път щом няма риба да сменям мястото и да пробвам някъде другаде но новите места намаляват а риба няма все още.
Един колега излизал вчера с лодката до копачката където се съединяват двата канала и каза че е взел 15 хариба на чепарето но платерината я няма нещо.
Колега, благодарностите трябва да са към liubak-а! Аз съм аджамия. От 2007-ма не бях ходил за риба, но от април съм сравнително редовен, пооборудвах се за риболов от брега. Съжалявам за офтопика. Днес не мога да дам информация за каквато и да е активност - бях на работа. Следващите ми излети се очертават в петък и събота, та ще следя зорко този раздел.Митко Кирилов написа:Колега, Idivarna,
Благодаря за направения коментар и "нагледния" материал!За срамотите,
въпреки че повече от 35 години
упражнявам морски риболов, включително 10 години и с лодка, не познавам добре скатовите
: хващал съм какво ли не
, но досега не ми се беше случвало да попадна на такава риба.До известна степен се заблудих и от това, че животното беше без опашка:
имаше около 1.5-2 см остатък от нея към тялото, зараснал и загладен.Но както и да е, винаги има "първи път".
![]()