кефалови 2014

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Re: кефалови 2014

Мнение от baretata »

Абе щом има скоро ще ги прослушам с харпуна, само кажи кое време ги виждаш.
Пашата обича смелите.
Аватар
-Тони-
новобранец
новобранец

Мнение от -Тони- »

Последната седмица на Синеморец, на плажа на Велека се ловят платерини, барбуни - предимно дребни и едни не ги знам какви са - около 25см. приличат на платарината, но нямат жълта та точка,имат плавателен мехур като на шаран...... Вчера и онзи ден излезе и много, предполагам хамсия. С хвърлянето започваше да кълве и сваляше червея за 10тина- 15 минути, та трябваше да се зарежда постоянно
За първи път практикувах този риболов и доста се запалих. До година пак :D
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от недялко радков »

Не е било хамсия,а атерина(гюмюш),и 10-15 мин. са много,свалят стръвта за секунди!
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Аватар
-Тони-
новобранец
новобранец

Мнение от -Тони- »

Като се поразрових малко, рибите които се ловяха предполагам са лупавец. Какво прави в морето- нямам идея ...сигурно са излезли от Велека с наводненията. щом кълвът, значи се чувстват добре в морето Иначе тези малките са атерина .
Момчил Димитров
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Момчил Димитров »

Да колега лупавец е,вече втори месец лупавеца е в морето и си живее спокойно.Другото което ти кълве е атерина....има милиони в момента.Също така огромни платерини вече няколко дена радват окото и болят ръцете от тях...много са борбени!
Някой ден рибата в черно море ще я гледаме само на снимка и то от миналото :(
goro21
новобранец
новобранец

Мнение от goro21 »

нещо излизали край Приморско,Китен че другата седмица ще отскоча до там, или като при нас супер рехаво да не кажа в повечето случай капо.
bantumi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bantumi »

Приморско и Китен бяха пълна НУЛА преди две седмици.
Вчера кълвеше,днеска не ще!
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Вчера надвечер, преди мача, на 4 буна една платеринка и една барбуна. :lol:
Спасих капота? Да, аме не! :D Тъкмо се смрачери и...... "китайката" се огъна на две! :roll: Помислих си
да не "хванах" видрата, която често забелязвам там. :evil: Помпах, докато това чудо го докарах до камъните и се
оказа 2-3 кг ватус. :mrgreen: Кото го вдигнах, пръчката се огъна още и животното се навря между камъните. :rolleyes: Един колега по бански слезе долу и успя да го извади.Казвах му да внимава за отровния шип/той после каза, че го мислел за голяма писия/, но за мое голямо учудване това животно беше без шип! :mrgreen: Дали не бъркам, но за пръв път виждам подобно нещо.
За съжаление нямам и не ползвам фототехника/пенсионерска неволя/ и нямаше как да направя снимки.Предложих на колегата да го върнем в морето, но той реши да го вземе.
Такима ми ти работи. :ANAL:
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
Kodjito75
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Kodjito75 »

днес на канала 5 платерини и 15 иларии на бомбарда.
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Вчера следобяд на Зеления фар направих трето поредно капо / на плувка/ - за целия ден са излезли 4-5 риби.Имаше хора на бомбрда -взеха общо десетина боклуджи . Ще почивам до края н месеца :drinkers:
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

Съжелявам за Spama, .... но нека колегата а и други да знаят. :shock:

Митко Кирилов написа:...... Помпах, докато това чудо го докарах до камъните и се
оказа 2-3 кг ватус. :mrgreen: Кото го вдигнах, пръчката се огъна още и животното се навря между камъните. :rolleyes: Един колега по бански слезе долу и успя да го извади.Казвах му да внимава за отровния шип/......., но за мое голямо учудване това животно беше без шип! :mrgreen: Дали не бъркам, но за пръв път виждам подобно нещо.
.....
Ватус и Морската лисица са едно и също нещо.
Тя няма отровен шип. :D

Морската котка има отровен шип.

Изображение

Успех в риболова Митко. :D
idivarna
новобранец
новобранец

Мнение от idivarna »

Днес на Зеления фар отървах капото на косъм. Започнах на бомбарда, потренирах замятането без да има един удар. През това време 2-3-ма колеги взеха по 2-3 хубави риби на плувка. Бяха хвърлили гаца. Наредих се и аз там, ама рибата спря. Смених такъма по едно време и докато нагласям дълбочината взех един приличен поп - 15 см. Няколко гюмюша за котките ме изнервиха, оставих директния във водата и отидох пак да хвърлям бомбарда. На третото хвърляне един колега вика плувката заби надолу, дадох на друг да извади бомбардата, вдигнах пръта - барбуна около 12 см. дребосък. През това време колегата дето ми обираше бомбардата пък засече една илария. И толкова. Е, поне не съм капо. И на това май трябва да се радвам. :lol: :lol: :lol:
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Колега, Idivarna,
Благодаря за направения коментар и "нагледния" материал! :shock: За срамотите, :oops: въпреки че повече от 35 години :!: упражнявам морски риболов, включително 10 години и с лодка, не познавам добре скатовите :mrgreen: : хващал съм какво ли не :wink: , но досега не ми се беше случвало да попадна на такава риба.До известна степен се заблудих и от това, че животното беше без опашка: :cry: имаше около 1.5-2 см остатък от нея към тялото, зараснал и загладен.Но както и да е, винаги има "първи път". :P
С благодарност за коментара и пожеланията! :drinkers:
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
dim-dim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dim-dim »

Днес на Страшимирово до 12ч едно голямо капо! Освен малки попчета нищо друго. Опитах на плувка,дъно и бомбарда но резултата си беше един и същ.
Опитвам се всеки път щом няма риба да сменям мястото и да пробвам някъде другаде но новите места намаляват а риба няма все още.
Един колега излизал вчера с лодката до копачката където се съединяват двата канала и каза че е взел 15 хариба на чепарето но платерината я няма нещо.
idivarna
новобранец
новобранец

Мнение от idivarna »

Митко Кирилов написа:Колега, Idivarna,
Благодаря за направения коментар и "нагледния" материал! :shock: За срамотите, :oops: въпреки че повече от 35 години :!: упражнявам морски риболов, включително 10 години и с лодка, не познавам добре скатовите :mrgreen: : хващал съм какво ли не :wink: , но досега не ми се беше случвало да попадна на такава риба.До известна степен се заблудих и от това, че животното беше без опашка: :cry: имаше около 1.5-2 см остатък от нея към тялото, зараснал и загладен.Но както и да е, винаги има "първи път". :P
С благодарност за коментара и пожеланията! :drinkers:
Колега, благодарностите трябва да са към liubak-а! Аз съм аджамия. От 2007-ма не бях ходил за риба, но от април съм сравнително редовен, пооборудвах се за риболов от брега. Съжалявам за офтопика. Днес не мога да дам информация за каквато и да е активност - бях на работа. Следващите ми излети се очертават в петък и събота, та ще следя зорко този раздел. :lol: :lol: :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”