Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Чернокоп 2014
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Чернокоп 2014
Колега от къде си я взе тази блесна,че не съм виждал по магазините където си пазаря,иначе аз мятам алба 2 ,имам 5 риби за 7-8 излета,но трябва и алтернатива да имаме като неще да папка албичкатаsvetlio80tm написа:Днес сутринта 10 -тина риби, пак на Моресилдата, като в началото имаше удар почти на всяко хвърляне- голям кеффИмаше и едри парчета. По едно време колегите смениха блесните с чернокопските чепарета
-
- научил се да хвърля
И си тръгнах, все пак някой хора са на работаbalyk написа:И?svetlio80tm написа:Днес сутринта 10 -тина риби, пак на Моресилдата, като в началото имаше удар почти на всяко хвърляне- голям кеффИмаше и едри парчета. По едно време колегите смениха блесните с чернокопските чепарета

-
- научил се да хвърля
vankony написа:Колега от къде си я взе тази блесна,че не съм виждал по магазините където си пазаря,иначе аз мятам алба 2 ,имам 5 риби за 7-8 излета,но трябва и алтернатива да имаме като неще да папка албичкатаsvetlio80tm написа:Днес сутринта 10 -тина риби, пак на Моресилдата, като в началото имаше удар почти на всяко хвърляне- голям кеффИмаше и едри парчета. По едно време колегите смениха блесните с чернокопските чепарета
Блесните ги има при Стефан в Гоу Фиш, виждал съм ги и във Владиславово на магазина ИВС/битовия комбинат/. Има ги и в интернет в няколко сайта

Благодаря,явно не съм я видял в Ивс,често пазаря от там
Благодаря за бързия отговор!Любопитно ми беше какво е излязло на чепаретата.По принцип ми е направило впечатление, че когато сутринта е силна на блесна е предхождана от още по силна вечер, но да видим дали ще се включат други колеги които са нощувалиsvetlio80tm написа:И си тръгнах, все пак някой хора са на работаbalyk написа:И?svetlio80tm написа:Днес сутринта 10 -тина риби, пак на Моресилдата, като в началото имаше удар почти на всяко хвърляне- голям кеффИмаше и едри парчета. По едно време колегите смениха блесните с чернокопските чепарета
Тези, които улучиха пасажа, взеха, ама за кратко

-
- новобранец
Колега монтажа за туистера на бомбарда ли го правиш?dim-dim написа:Като гледам никой не пише явно или никой не е ходил за риба или просто я няма!![]()
Днес отново опити на вълнолома Варна от 6ч. до 9ч.За около 3ч риболов резултата е 2 риби на Алба №2 и 1 на силиконов туистер(червен цвят) + една откачена при ваденето. На Силиконова рибка и воблер нямам пипане въпреки усилията и разнообразието. Тази сутрин си беше наистина студено но хора си имаше както обикновено, и само чувах за добрите улови от по 5-10бр. та дори и 15бр. чернокопно това което видях е докато си тръгна е две изкарани риби и от двама рибаря (на човек по една) и то на тайнствени монтажи - олово маслинка и от долу куката (на принципа на бомчардата) стръв морски червей.
- dim-dim
- научил се да хвърля
Не класически монтаж(както при блесната) има си оловни глави от порядъка на 15-20 та дори и 30гр. който са предостатъчно тежки за да постигнеш добра дистанция а и плюса според мен е че както можеш да го водиш много бързо така може и да провериш и на дъното как е без особена опасност да закачиш на някой камък както при блеснатаplamen1980 написа:Колега монтажа за туистера на бомбарда ли го правиш?

-
- новобранец
Мерси колега можеш ли да покажеш някой модел и размер за такъв туистер и дали е резултатен като блесните.dim-dim написа:Не класически монтаж(както при блесната) има си оловни глави от порядъка на 15-20 та дори и 30гр. който са предостатъчно тежки за да постигнеш добра дистанция а и плюса според мен е че както можеш да го водиш много бързо така може и да провериш и на дъното как е без особена опасност да закачиш на някой камък както при блеснатаplamen1980 написа:Колега монтажа за туистера на бомбарда ли го правиш?
П.С а също и номера на куката

- dim-dim
- научил се да хвърля
Еми аз по принцип ловя на блесна Алба 2 75мм. и е дължината ако нямам удари сменям на Кастмастер 60мм. и ако той е не успешен почвам за експериментирам с силикона. За в момента още нямам големи впечатления дали работи добре или просто съвпадение че съм хващал риби на него но нищо не губиш да пробваш когато рибата е рядка или капризна. На червен цвят съм имал удари до в момента (пробвах също и на жълт и сребрист но без резултат) Дължината на силикона е горе долу като на блесните 6-7-8см. Пробвах и на чепаре с 5-6 малки силиконови рибки (по около 2см.)фосфоресциращи и зад тях Албата или Кастмастера но без резултат за в момента.
Пробвай и ако имаш някакви успехи пиши после.
Пробвай и ако имаш някакви успехи пиши после.

- dim-dim
- научил се да хвърля
Нещо такова!
http://akvasport.com/product/8931/silik ... 4-8sm.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://akvasport.com/product/8931/silik ... 4-8sm.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
Днес сутринта отново 6 рибки, по- малки, обаче пак не кълвяха както трябва и все бяха закачени на блесната не за устата. Лошото е, че към 7. 30 ч. рязко спря и изчезна нанякъде рибата. Пак не познаха с прогнозите, морето беше по- спокойно от предните дни, а и температурата си беше ок. Много корморани, много чудо
А и се напълни с ува, която се закачаше на тройката

А и се напълни с ува, която се закачаше на тройката

- redovi555
- вече хвърля и на тежко
Даже един корморан ми лапна блесната гладника за 2 мин. вече съскаше на плажа един колега ми помогна да откача блесната за което му благодаря.
отвори тема корморан на блесна.само това ли хвана или пак амнезия.
- redovi555
- вече хвърля и на тежко
Малко матриал от предните два дни, мястото не е тайна щото цяла Варна е там всеки ден, даже пуснали извънредна автобусна линия Центъра - Кабакум

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Тази вечер от 18 до 22ч, на вълнолома - 4 чернокопа ( 3 с доста добър размер) и още около 6 изтървани, защото хвърлях воблера с зарганджийската си пръчка, а тя е по мека . 2 от рибите на воблера и 2 на ваглера. Колегата ми има около 8, като в момента е още там, но като цяло рибата е рядка и пръсната.
0885022272 / 0885897615