Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
the gers
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от the gers »

todor_197 написа:
svilen_sa6kov написа:
krasimir75 написа:колеги даите един водоем в варнеско даси направиш кефа
Зависи какво разбираш под това да си направиш кефа. Аз бих ти препоръчал водоемчето до Алкомет Шумен. Там таксата е 5 лв на човек и независимо от това с колко пръчки ловиш и можеш да си хванеш всякаква риба.Има шаран и пъстърва основно, малко бели риби и малко сом, но липсват нахални паразити и досадници като говедарката и таранките, което е добре.
Има си заведение със студена биричка, чисто е и приятно.
todor_197 написа:Тръстиково
Относно Тръстиково - там е направено така,че да ходят само шаранджии. Финансовита условия са несправидливи за останалите риболовци, защото таксата за светлата част на деня е
-12 лв за четири шаранджииски пръчки
-12 лева за една пръчка на плувка
-12 лева за един фидер
Май нещо или не е домислено или, което е по-вероятно е направено нарочно така,за да се привличат основно шаранджии, което си е право на собствениците естествено, но аз примерно ловя с мач и директен или с мач и фидер едновременно и ми се струва нечестно да е забранено аз да ловя с посочените комбинации, а в същото време да са разрешени четири шаранджийски пръчки.
Иначе евала за правилата и начина по които се мъчат да управляват момчетата този водоем. Желая им най-искренно успех в начинанието и да успеят да направят това, което досега никой не е направил в близост до Варна и областта.
Това си е моето мнение.
Ами аз на този Алкомет ходих в неделя колега,ама не съм разпъвал въдици-просто пообиколих из шуменски регион.Та този водоем,аз с моите пръчки ще го прехвърля(а не съм много добър в кастинга като имаш напредвид),а и говорих с един колега там и той ми спомена,че основната риба(за шаран говоря) е от порядъка до максимум 2,5 кг.Незнам дали е така или има и по големи екземпляри,но да ловиш шарани по 2 кг. е равносилно да ловиш каракуди.Това е мое мнение.Такъв водоем като Тръстиково сме нямали около Варна и крайно време беше и ние да си имаме такъв прекрасен водоем,а това с разлините видове пръчки ми се струва,че е някакво недоразумение колега
Ако ловиш на дъно със сигурност!!!Опитай на плувка с по-фин такъм и тогава че усетиш разликата,(даже и с таранките) :lol: :lol: :lol:
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

todor_197 написа:
"Ами аз на този Алкомет ходих в неделя колега,ама не съм разпъвал въдици-просто пообиколих из шуменски регион.Та този водоем,аз с моите пръчки ще го прехвърля(а не съм много добър в кастинга като имаш напредвид),а и говорих с един колега там и той ми спомена,че основната риба(за шаран говоря) е от порядъка до максимум 2,5 кг.Незнам дали е така или има и по големи екземпляри,но да ловиш шарани по 2 кг. е равносилно да ловиш каракуди.Това е мое мнение."...........

По време на моето посещение на "Алкомет" риболовствах с боло 5ца, основно - 0.16, повод - 0.12. Лових само с една въдица - повярвай, няма нужда от втора. Кефа е неповторим
Изображение
Последно промяна от lishev_64 на Чет Юни 09, 2011 9:48 pm, променено общо 1 път.
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

lishev_64 написа:......................
Ами аз на този Алкомет ходих в неделя колега,ама не съм разпъвал въдици-просто пообиколих из шуменски регион.Та този водоем,аз с моите пръчки ще го прехвърля(а не съм много добър в кастинга като имаш напредвид),а и говорих с един колега там и той ми спомена,че основната риба(за шаран говоря) е от порядъка до максимум 2,5 кг.Незнам дали е така или има и по големи екземпляри,но да ловиш шарани по 2 кг. е равносилно да ловиш каракуди.Това е мое мнение.
По време на моето посещение на "Алкомет" риболовствах с боло 5ца, основно - 0.16, повод - 0.12. Лових само с една въдица - повярвай, няма нужда от втора. Кефа е неповторим
Изображение
Ами явно за теб удоволствието е да ловиш с болонеза колега,а замен удоволствие е да чуя ръннн и да ми вземе 30 метра аванс и после вече започва истинският КЕФ :wink:
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

А бре, Тоше, туй за ръна и 30-те метра е и моят мехлем за душичката, ама докато шарковците около Варна още се кумят рано на пролет - къде бе, брат, да си начеше човек з.....ът ??? :smt102 :smt102 :smt102 Дано се засечем по водите и докато чакаме рънннн, да :drinkers: :drinkers: :drinkers:..... :smt006
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

lishev_64 написа:А бре, Тоше, туй за ръна и 30-те метра е и моят мехлем за душичката, ама докато шарковците около Варна още се кумят рано на пролет - къде бе, брат, да си начеше човек з.....ът ??? :smt102 :smt102 :smt102 Дано се засечем по водите и докато чакаме рънннн, да :drinkers: :drinkers: :drinkers:..... :smt006
Ами аз имах слуката за такъв рън колега на Кюлевча,а и на състезанието на Тръстиково от 21.05-24.05 2011 се нагледах на доста качествени риби,макар,че само гледах,а не участвах :wink:
Аватар
sonax
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sonax »

Някой да има някакво инфо за Цонево след 4,5 юни ? Или пък за Генерал Киселово.. нека ако някой знае нещо да сподели :)
soulvibe
новобранец
новобранец

Мнение от soulvibe »

sonax написа:Някой да има някакво инфо за Цонево след 4,5 юни ? Или пък за Генерал Киселово.. нека ако някой знае нещо да сподели :)
За Киселово: таксата е 10лв, има много дребни шаранчета, дребна таранка и дребна сулка.
galin don4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от galin don4ev »

На Цонево на 5 и 6 извадихме 4 добри каракуди ,толкова добри костура говоря за риби от порядъка на 300-500гр. и 20тина добри червеноперки.Каракудата и червеноперката на фидер с сладка царевица от консерва а костура на плувка и блесни.
Chenko93
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Chenko93 »

А колеги някой знае ли какъв е пътя до Алкомет, защото колата е ниска ?
Изображение
Аватар
sonax
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sonax »

Благодаря ви много за инфото. Предложили са на баща ми да отидем на Ген. Киселово ама с тия дребни шаранчета нещо не ми се връзва.. по-добре да отидем на цонево май.. :?
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

Chenko93 написа:А колеги някой знае ли какъв е пътя до Алкомет, защото колата е ниска ?
Пътя е 6 точки. Асфалт и след асфалта - чакъл, но яко набит вземята. Няма урви, няма кал, канавки и т.н. С всякаква кола се стига. Поне тъй беше ранна пролет, но не виждам какво ще се е променило.
Chenko93
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Chenko93 »

Благодаря за отговора колега.
Обмислям да отида или на Венелин или на Алкомет
Изображение
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

Chenko93 написа:Благодаря за отговора колега.
Обмислям да отида или на Венелин или на Алкомет
Колега Алкомет е малко по малък от Венелин , но доста повече ми хареса. Ако обичаш риболов на мач и на болонезе Алкомет е твоето място ;) фини такъмчета и само сладка царевица от консерва в големи количества ( поне аз на всеки риболов 5-6 консерви оставям ) Шараните са от порядъка 1.5 - 5 кг . Мястото е приятно и лесно достъпно , НО СИ НОСИ ЧАДЪР , че ако си като мен да нямаш навик доста ще съжаляваш :Д:Д наслука :drinkers: :drinkers:
Chenko93
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Chenko93 »

А колеги бихте ли ми казали до кое село е Алкомет и как да стигна до него, защото баща ми незнае каде се намира само знам , че е шуменско :) :) :)
Изображение
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

Chenko93 написа:А колеги бихте ли ми казали до кое село е Алкомет и как да стигна до него, защото баща ми незнае каде се намира само знам , че е шуменско :) :) :)
Това не е село колега,намира се до завода за алуминиеви профили
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”