Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Mitko84
новобранец
новобранец

Re: Риболова около Русе

Мнение от Mitko84 »

То и ние бяхме на Юпер (писъл съм в по горните мнения) ,кракът ми няма да стъпи повече там.Фен съм на реката и чакам да падне забраната.
...and justice for all
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Здравейте, колеги.
Някой ходил ли е скоро на Балкански.
Тази година не съм ходил от много работа и училище не ми остана време. Таранката, шарана навътре ли е? А амура? Би трябвало да са до брега уж си хвърлят хайвера сега. Шефа ми е приятел и ми каза, че според него, понеже сега се затопля, шарана и амура влиза по навътре. Някой хващал ли е скоро амур? Житото блазни ли таранката там - чух, че вземало повече на червей. За шарана също на бял, торен червей и царевица.
Изображение
mmirchev71
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mmirchev71 »

Здрасти, поредното капо на Чифлика,има някаква измама но немога да я разгадая. :( Много измрели таранки край брега видях.Защо ли :?: Май скоро няма да стъпя там.
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

k1lmAr написа:Рибарника на Басарбово дали е отворил ?
Здравейте на всички.
Преди малко получих инфо., че Басарбово няма да отваря вратите си за риболовци. /за потвърждение/ Относно Балкански - слабо. Мисля утре да го посетя /за първи път/ и ще споделя. А ако някой може да даде повече инфор ще съм му благодарен. :prayer:
Последно промяна от Vlado_852 на Пет Апр 23, 2010 4:29 pm, променено общо 1 път.
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

mmirchev71 написа:Здрасти, поредното капо на Чифлика,има някаква измама но немога да я разгадая. :( Много измрели таранки край брега видях.Защо ли :?: Май скоро няма да стъпя там.

И аз се чудя какво става там . Да кажиш ,че точат вода нещо правят да .Ама всеки ден ли да го прават ? Не вярвам .По съм сколонен да вярвам ,че рибата не е добре нещо .Поне шараните виждат ли се ?
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
mmirchev71
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mmirchev71 »

Риба се вижда да плува не мога да преценя каква е ,може да е шаран, може толостолоб, докато плува на 15/20 метра от брега как да я позная.Не пипа на нищо,храних със севъзможни неща и аромати, за стръв пък да не говоря, има нещо незнам какво е ама няма логика да не кълве.Защо има мъртва риба по бреговете защо има бучки вар по водоема,пък приливника от зад е пълен със Килограми вмирисана риба ама килограми :idea:
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

mmirchev71 написа:Риба се вижда да плува не мога да преценя каква е ,може да е шаран, може толостолоб, докато плува на 15/20 метра от брега как да я позная.Не пипа на нищо,храних със севъзможни неща и аромати, за стръв пък да не говоря, има нещо незнам какво е ама няма логика да не кълве.Защо има мъртва риба по бреговете защо има бучки вар по водоема,пък приливника от зад е пълен със Килограми вмирисана риба ама килограми :idea:

Това са Шаровци .И по пътя на логиата : докато правим ....... не се храним нали :) А за измрялата риба немога нищо да кажа .
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

От доста време се говори, че се хвърлят разни химикали и рибата тогава нямала обоняние, не и се яде и не знае къде се намира. Според мен точно тук идва ролята на варта. Най-много да са предозирали нещо и да се отровили рибата. Рибата може да умре или от бомби, генератори, болест или от недостиг на кислород или да се постави във басейн, който няма микроорганизми(флуора и фауна нужна за нормалния живот) или от химикали. В нашия случай мисля, че е последното.
Изображение
Аватар
EXPLOSIVE
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от EXPLOSIVE »

Варта се хвърля за дезинфекция, ако се предозира наистина може да повлиае на активноста на рибата, но езерото е доста голямо и не ми се вярва да са хвърлили толкова много вар. Според мен хвърлянето на хайвера и водораслите пречат на кълването :?
mmirchev71
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от mmirchev71 »

То в другите водоеми Рибите не хвърлят хайвер,само в този.
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

Колеги отговорете си на няколко въпроса ?Каква е ползата рибата да не кълве ? ,Та нали идеята е рибарите да са доволни .Пак да идат на водоема, няма логика в цялата работа .Според мен проблема се е получил през летния сезон .Предполагам ,че са третирали с разни медикаменти почвата с цел унищожаване на плевелната риба.И това да оказва влияние сега .
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

kasabinho написа:Здравейте, колеги.
Тази година не съм ходил от много работа и училище не ми остана време. Таранката, шарана навътре ли е? А амура? Би трябвало да са до брега уж си хвърлят хайвера сега. Шефа ми е приятел и ми каза, че според него, понеже сега се затопля, шарана и амура влиза по навътре. Някой хващал ли е скоро амур? Житото блазни ли таранката там - чух, че вземало повече на червей. За шарана също на бял, торен червей и царевица.
Взимай пръчките и заминавай. Таранките са едри, а и шарани се обаждат. Преди малко се върнах от там... :wink:
Амур не видях...
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Днес ходих на Балкански.От 6.30 до 14.00 часа 20 таранки по около 200 - 300 гр. с директния на бял и жито.
Above us only sky
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Vlado_852 написа:
kasabinho написа:Здравейте, колеги.
Взимай пръчките и заминавай. Таранките са едри, а и шарани се обаждат. Преди малко се върнах от там... :wink:
Амур не видях...
Здравей колега.
И аз бях днес там. Може да си ме видял едно лапе накрая на стената :) .
8 кг таранка и 7 шаранчета - всичките ги върнах, най-голямото беше под кило и половина обаче всичките по тъмно. Взе ме и един хубавичък шаран на директния телескоп, обаче срещата ни беше за части от секундата. Аз съм си виновен, че ме домързя да сложа ластик. Шефа ми е приятел и информацията е сигурна, че има амур 8-9 кг. Също така има и по-малки 3 кг-ви. Шегуваха се с мен, че били изправяли куки на рибарите и няма да мога да го извадя, но аз се бях приготвил добре, обаче нямах щастието да се сборя. Другият път :) . Таранките само на бял. Направо се бяха побъркали :) .
Изображение
Mitko84
новобранец
новобранец

Мнение от Mitko84 »

Някой може ли да ми каже каде са намира Балкански?
...and justice for all
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”