Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
това е много вярно!:)
glarusa написа:оше малко
Тези ламета да не си ги пускал в пералнята или си се опитвал да ги изправяш(щото тогава става по лошо)
п.п.Смени си и начина на връзване (или смени качеството на месината) щото това нараняване по бидемите е от това

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

-
- вече хвърля и на тежко
Ей пак рошави снимки ли пускате!Стига вече спрете се!
-
- вече хвърля и на тежко
glarusa Мисля че се престараваш със стягането на намотките на възела, оттам идва това мачкане на месината......
Здравейте колеги.Това са ми първите жалки опити за чепарета и искам да чуя вашите мнения и препоръки

- glarusa
- кандидат преподавател
Борка, като издърпвам бидема, при стягането ми се получава така.BorisK написа:И аз нямам впечатления от черните куки.Ловил съм само с бели,жълти и червени.Последните са най-фалшиви поне тези,които аз ползвах.Червеното пада много бързо и отдолу си е пак бяло.
Ставри,сега обърнах внимание,че бидема на 3-4-5 мм. под главичките на някои от куките е наранен.Така ли е или просто е от снимката и ако е да от какво се е получило?
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
Отговор: В основата на всяка опашка стои гъз!
Умберто Еко: „България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
писах ти нещо по горе ама явно,съвета ми,не ти харесваglarusa написа:Борка, като издърпвам бидема, при стягането ми се получава така.
dobria1 написа:п.п.Смени си и начина на връзване

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Гледам че колегата има същият проблем като мен.Аз връзвам по "грешният" начин и кордата,която минава над намотките ми разваляше капката на боичките.Реших проблема,като се научих да връзвам куките по "правилният"начин .Отне ми няколко седмици да свикна,но последните ми чепарета се получиха с много красива капка.Производителността ми падна от 100 куки за около два часа до 60 за същото време
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Иво,абе то няма начин корда да не минава над намотките.Винаги една намотка обгръща всички други.
Качествени чепарета Borkata

- glarusa
- кандидат преподавател
Това не са ламета, а други конци, които наскоро с заприходих, но се оказа, че са малко трудни за връзване!dobria1 написа:glarusa написа:оше малко
Тези ламета да не си ги пускал в пералнята или си се опитвал да ги изправяш(щото тогава става по лошо)
п.п.Смени си и начина на връзване (или смени качеството на месината) щото това нараняване по бидемите е от това
Приемам съвети относно "правилното" връзване, макар че вече привърших с подготовката за посрещането!
Въпрос: По какво си приличат опашката на кучето и опашката пред някоя администрация?
И аз карам само с бели куки.И си ги правя шаренки чепаретата.Щото така ми харесват.Жалко ,че нямам хубав апарат и подходяща светлина,ама карай.

Но от време на време правя и едноцветни.

А относно пречупването на влакното и аз съм на мнение ,че се притяга възела и от това се получава проблема.Този проблем изчезва с връзването.Ръката сама привиква колко да стяга.Инъче колегата се е справил много добре.

Но от време на време правя и едноцветни.

А относно пречупването на влакното и аз съм на мнение ,че се притяга възела и от това се получава проблема.Този проблем изчезва с връзването.Ръката сама привиква колко да стяга.Инъче колегата се е справил много добре.

Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
О има има ама явно не ти е познат този начин,кордата минава под всички намотки,имено така се връзват големите куки 1 или 1/0,2/0 и така нататък (някой връзват така и 10-те дори) обаче остава част от материала над възела понякогаBorisK написа:Иво,абе то няма начин корда да не минава над намотките.Винаги една намотка обгръща всички други.

Позагледай се тук

колкото и да е лоша снимката се вижда че няма месина над намотките(колкото повече дърпаш толкова повече се стяга възела

Има още много неща да учиш

Последно промяна от dobria1 на Пон Мар 04, 2013 10:20 pm, променено общо 1 път.

- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Значи аз връзвам както е показал бат Киро на едно клипче , правя кръг с месината и навивам от доло нагоре 8-9 намотки и затягам така се получава че месината винаги минава отгоре върху другите намотки , но един ден гледах Румбата на краставицата как връзва чепарета и видях че той навива отгоре надоло тоест в обратна посока и няма такава кръстата намотка върху другите а му остават гладки намотките , като на снимката на колегата dobria1 даже ми спомена че така се затягали по добре и с по малко усилие , и аз пробвах така ама не ми е удобно и си карам по старият начин.Надявам се че съм се изразил правилно и сте ме разбрали ако ли не значи не съм бил от полза

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не знам за какъв възел става въпрос,защото не се вижда добре на снимката но на този етап не бих се напъвал да разбера.Да се казва,че така се вързвали големи куки е все едно да се твърди като в една друга тема,че рибата било по-добре да се замразява непочистена?!Както казахме по-горе няма т.нар. правилен начин.Сумати хора вързват чепарета по сумати различни начини и в крайна сметка резултата пак е прекрасен.Аз вързвам големите куки както вързвам и малките и не се оплаквам.Инак вярно е,че имам още много да уча но това би трябвало да се отнася за всеки.Ако някой твърди обратното да ме прощава ама е гьотферен
Без лоши чувства,разбира се! 

Качествени чепарета Borkata

BorisK написа:.Да се казва,че така се вързвали големи куки е все едно да се твърди като в една друга тема,че рибата било по-добре да се замразява непочистена?!Както казахме по-горе няма т.нар. правилен начин.Сумати хора вързват чепарета по сумати различни начини и в крайна сметка резултата пак е прекрасен
Като магаре на мост си,хем ти казват нещо полезно хем на гърба си не падаш,що ли си правя труда да ти обяснявам неща които старите рибари са открили много преди теб и мен,и са се доказали с годините.Я си направи труда да вържеш 10-15 куки примерно 1-ви номер с месина 0.36-0,40 одрежи остатъка плътно до възела и ги остави 1-2 дена без да ги боядисваш,що ли си правя труда(както каза Ванката всеки сам знае как да такова жена си)
п.п. Само ще кажа че този възел го знам от един шаранджия много преди да дойда във Варна98-ма година и много преди да съм чувал за морски риболов