Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Наистина това вече е потресаващо, говоря за чифлика. Вчера мой колега е ходил и пазачът го е пуснал да лови без да му иска пари като му е казал че рибата неще да кълве и с уговорката че ако хване тогава ще плаща, в крайна сметка не е хванал нищо и си е купил 1 шаран от там (иначе бил вкусен).
По принцип не ям риба, но дори и да ядях не бих си купил след снимката малко по нагоре на колегата nick71.MNG написа:Наистина това вече е потресаващо, говоря за чифлика. Вчера мой колега е ходил и пазачът го е пуснал да лови без да му иска пари като му е казал че рибата неще да кълве и с уговорката че ако хване тогава ще плаща, в крайна сметка не е хванал нищо и си е купил 1 шаран от там (иначе бил вкусен).

Между другото до Борово има един изоставен язовир. Мой приятел е от там и днес ми каза, че е ходил. Рибата се виждала но не кълвала. Местните били я убили обаче с много не любителски метод - с парашут.

- Vlado_852
- разбира нещата
Ами то какво да се очаква от местните... Аман от такива. Апък и риболова е забранен. 

kasabinho прочети ми пак поста и виж къде пиша, че си човек на бай-мангал? освен това мисля, че е важно къде се застава, но лично моите наблюдения са, че рибата е поизловена там. Не може на едно и също място в разстояние на 2 седмици, единия излет да ми е с 12кг таранка, другия с 25 бр. ей такива:

Облез

Облез

-
- новобранец
Някой да е ходил скоро на Пет кладенци или Баниска?
Имам приятел, който държи един рибарски магазин и ми каза, че на пет кладенци арендатора правил номера.stanchev70 написа:Някой да е ходил скоро на Пет кладенци или Баниска?

- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
kasabinho написа:Имам приятел, който държи един рибарски магазин и ми каза, че на пет кладенци арендатора правил номера.stanchev70 написа:Някой да е ходил скоро на Пет кладенци или Баниска?
Да да .То скоро този собственик на 5 кладенци може да навири краката .Те много хора го обичат ,дойде ли петък водата се изпуска някоя друга мрежа се опъва и така ( най коректния арендатор ) жив и здрав да е няма да му стъпя на водоема !!! Прди 2 години за риболов с 1 въдица ми взема 10лв .При положение ,че лових около 2 часа (тествах си мачовата пръчка)
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
minalata godina na baniska be6e 20 kintarki ribata otdelnostanchev70 написа:Някой да е ходил скоро на Пет кладенци или Баниска?
сори эа буквите грешкаstanchev70 написа:Някой да е ходил скоро на Пет кладенци или Баниска?
стефан е идиот не си гори бенэаbitka написа:minalata godina na baniska be6e 20 kintarki ribata otdelnostanchev70 написа:Някой да е ходил скоро на Пет кладенци или Баниска?
koleги някои на ватре сас закона? вапрос:според закона забраната важи за риби размножавашти се през пролетно-летния сезон,хищникат хварля хаиверв края на зимата,което нито календарно,нито астрономически е пролет,следователно забраната не важи за него

-
- сериозен играч
Да колега и аз същото попитах http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 30#p557369bitka написа:koleги някои на ватре сас закона? вапрос:според закона забраната важи за риби размножавашти се през пролетно-летния сезон,хищникат хварля хаиверв края на зимата,което нито календарно,нито астрономически е пролет,следователно забраната не важи за него![]()

Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
- Vlado_852
- разбира нещата
Много проницателно, направо нямам думи!bitka написа:стефан е идиот не си гори бенэаbitka написа:minalata godina na baniska be6e 20 kintarki ribata otdelnostanchev70 написа:Някой да е ходил скоро на Пет кладенци или Баниска?

На Пет Кладенци, можете да си наловите раци поне. А на някой по дребен, аз бих пробвал за сом. Чувал съм, че има. Лично моите успехи не са от най-завидните...

-
- ще става разбирач
Прясна информация от язовира в села Балкански.
здравейте на всички на 24.04.2010г. към 10:30 часа посетих язовира. Таксата е 5 лева - таранка и други подобни без пари, шаран и амул по 5 лв- кг.
хванахме няколко таранки най - вече на торен /на дъно/ и бял червей /на Плувка/.
Рибата е в плиткото. Захраних с купешка захранка за Шаран и сложих в сместа около 5 кутийки бял чейвей и на топки- близо до брега. Резултат: след около 2 часа и 30 минути - шаран на плувка около 2,5 кг. и после друг 1,5 кг.
слуката беше от страната на постройката от външната страна на оградата.
Храни се пред лодката. Риба има ама пепа много вяло. Първият шаран кълва на плувката около 10 минути. това е наслука
здравейте на всички на 24.04.2010г. към 10:30 часа посетих язовира. Таксата е 5 лева - таранка и други подобни без пари, шаран и амул по 5 лв- кг.
хванахме няколко таранки най - вече на торен /на дъно/ и бял червей /на Плувка/.
Рибата е в плиткото. Захраних с купешка захранка за Шаран и сложих в сместа около 5 кутийки бял чейвей и на топки- близо до брега. Резултат: след около 2 часа и 30 минути - шаран на плувка около 2,5 кг. и после друг 1,5 кг.
слуката беше от страната на постройката от външната страна на оградата.
Храни се пред лодката. Риба има ама пепа много вяло. Първият шаран кълва на плувката около 10 минути. това е наслука