Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболова около Русе

Мнение от kasabinho »

teodor_xristov_80 написа:Прясна информация от язовира в села Балкански.
здравейте на всички на 24.04.2010г. към 10:30 часа посетих язовира. Таксата е 5 лева - таранка и други подобни без пари, шаран и амул по 5 лв- кг.
хванахме няколко таранки най - вече на торен /на дъно/ и бял червей /на Плувка/.
Рибата е в плиткото. Захраних с купешка захранка за Шаран и сложих в сместа около 5 кутийки бял чейвей и на топки- близо до брега. Резултат: след около 2 часа и 30 минути - шаран на плувка около 2,5 кг. и после друг 1,5 кг.
слуката беше от страната на постройката от външната страна на оградата.
Храни се пред лодката. Риба има ама пепа много вяло. Първият шаран кълва на плувката около 10 минути. това е наслука
Здравей колега.
Там не е ли много плитко. Аз пробвах миналата седмица да хвърлям с осмица като се бях качил на лодката и дълбочината нямаше и метър мисля. Да не си хвърлял с ваглер точно преди водораслите?
Последно промяна от kasabinho на Чет Апр 29, 2010 4:03 pm, променено общо 2 пъти.
Изображение
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Между другото да знаете, който ходи на Балкански да си вземе някакво мазило/спрей против кърлежи. Има доста. Ако някой е пробвал някакъв и е доволен от него може да сподели с нас.
Изображение
k1lmAr
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от k1lmAr »

Може ли да ми предложите някъде където мога да остана с преспиване .
BIG_BOY
новобранец
новобранец

Мнение от BIG_BOY »

kasabinho написа:Между другото да знаете, който ходи на Балкански да си вземе някакво мазило/спрей против кърлежи. Има доста. Ако някой е пробвал някакъв и е доволен от него може да сподели с нас.
Привет колега, миналата година ползвах Autan - Family Лосион на Johnson - много съм доволен, а и на опаковката пише че предпазва освен от комари а и от кърлежи, бълхи и други гадинки, не мирише кофти и ефекта му е 4-5 часа, само дето е малко лепкав, има и спрей и стик, цената им е еднаква около 9лв, Като ходих в аптеката ми предложиха и райд някакъв спрей но той защитава единсвено от комари, имаше и някакъв български за 4лв но не ми вдъхна доверие
Последно промяна от BIG_BOY на Чет Апр 29, 2010 8:30 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

k1lmAr написа:Може ли да ми предложите някъде където мога да остана с преспиване .
Ако си платиш и там може. Внимавай, не се подлъгвай. Времето си е студено за палатка особено вечер. /за Балкански говоря/
Някой да има инфо. за Русина? Ходил съм на бунгало при "белия зъб" :lol: и не беше чак толкова зле, но виждам в сайта им че са ги пребоядисали и пооправили. По-точно за риболова питам.
Колеги, някой ако е хващал амур на тоя Балкански, моля да сподели малко опит, защото в събота мисля пак да го посетя и ми се иска да хвана точно такава риба.
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Vlado_852 написа:
k1lmAr написа:Може ли да ми предложите някъде където мога да остана с преспиване .
Ако си платиш и там може. Внимавай, не се подлъгвай. Времето си е студено за палатка особено вечер. /за Балкански говоря/
Някой да има инфо. за Русина? Ходил съм на бунгало при "белия зъб" :lol: и не беше чак толкова зле, но виждам в сайта им че са ги пребоядисали и пооправили. По-точно за риболова питам.
Колеги, някой ако е хващал амур на тоя Балкански, моля да сподели малко опит, защото в събота мисля пак да го посетя и ми се иска да хвана точно такава риба.
Успех колега.
И аз ще се пробвам за същата гадина :) . После след риболова да си премерим амурите :) . Чудя се обаче на каква дистанция да заложа този път и мисля, че ще е по наблизичко.
Изображение
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Преди време колега препоръча това място. Изглежда красиво. И още един друг колега го беше препоръчал. Мисля след време и аз да го посетя, за купона с голяма компания. Все пак ще хвърля някоя пръчка, въпреки че язовира ми прилича на локва.
5лв вход-3пръчки шаран-5,5лв/кг амур-6лв/нг таранката е бонус (http://www.vacationranch-oasis.com)
Колкото до Балкански студеничко е само сутринта когато изгравя слънцето. Ако имаш спален чувал не мисля, че ще ти е студено. Миналата седмица имаше хора, които спаха на палатка 3 дена.
Изображение
teodor_xristov_80
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от teodor_xristov_80 »

kasabinho написа:
Vlado_852 написа:
Успех колега.
И аз ще се пробвам за същата гадина :) . После след риболова да си премерим амурите :) . Чудя се обаче на каква дистанция да заложа този път и мисля, че ще е по наблизичко.
Vlado_852 за амур са ти слаби ангелите, пък и техниката ти куца. МАЙТАП БЕ.
Пробвай със сърцевина от домат,или от тръстиката там вземи сърцевината от някоя по млада тръстика и пробвай. Пък ако искаш мнение за риболов на Шаран питай за приятели съветите и уроците са безплатни.
Аватар
lfc_boy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lfc_boy »

Какво стана с този Чифлик? Тръгна ли рибата?Ако някой е ходил теи дни да пише.Уж рибата е там,а не калвяла.Дано се е поразмърдала най-после , че не ми се бие път много рано.
Above us only sky
radomir4y
новобранец
новобранец

Мнение от radomir4y »

Здравейте.Някой да е ходил тази година на Помен или на Баниска ?
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

Vlado_852 за амур са ти слаби ангелите, пък и техниката ти куца. МАЙТАП БЕ.
Пробвай със сърцевина от домат,или от тръстиката там вземи сърцевината от някоя по млада тръстика и пробвай. Пък ако искаш мнение за риболов на Шаран питай за приятели съветите и уроците са безплатни.[/quote]
Ще чакам ти да пробваш и като видим резултата, ще дадеш приятелски съвет.
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

radomir4y написа:Здравейте.Някой да е ходил тази година на Помен или на Баниска ?
Помен не е добра дестинация за риболов .Ако е за излет сред природата да ама там риба отдавна няма :)
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
radomir4y
новобранец
новобранец

Мнение от radomir4y »

MiTKo_Fisher написа:
radomir4y написа:Здравейте.Някой да е ходил тази година на Помен или на Баниска ?
Помен не е добра дестинация за риболов .Ако е за излет сред природата да ама там риба отдавна няма :)

Миналата година ходих на Помен доста риба хванах.Амур,таранкаи няколко шарана(по 1.2 1.5 кг) и даже изпуснах един шаран около 5кг.А на Пет кладенци ходих два пъти нищо само таранки и червеноперки.
Аватар
MiTKo_Fisher
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MiTKo_Fisher »

radomir4y написа:Миналата година ходих на Помен доста риба хванах.Амур,таранкаи няколко шарана(по 1.2 1.5 кг) и даже изпуснах един шаран около 5кг.А на Пет кладенци ходих два пъти нищо само таранки и червеноперки.
Колега аз като ходих почти нямаше вода !!! .Ако имаше шаран с тегло 5 кг щях да му виждам гръбната перка :) на средата на езерото беше 20 см :)
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Аватар
Vlado_852
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Vlado_852 »

MiTKo_Fisher написа:
radomir4y написа:Миналата година ходих на Помен доста риба хванах.Амур,таранкаи няколко шарана(по 1.2 1.5 кг) и даже изпуснах един шаран около 5кг.А на Пет кладенци ходих два пъти нищо само таранки и червеноперки.
Колега аз като ходих почти нямаше вода !!! .Ако имаше шаран с тегло 5 кг щях да му виждам гръбната перка :) на средата на езерото беше 20 см :)[/quote
Ами то това е номера, малко вода много риба :lol:
Имам питанка за Писанец? Как е положението?
Яд ме е, че само за платени водоеми си говорим но имаш ли избор...?! :? 2009-та по Дунава нищо по-сериозно не хванах.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”