Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Току що се връщам от Чифлика.Пълно капо.За цяла сутрин и чак до 13.00ч.20 души един шаран на плувка 3 кг. и нула таранки.надявах се да е по различно,но
там повече не стъпвам.Говорих с шефа и тои каза,че не разчитал на таксите от риболовците и затова е зарибил основно с шаран 350 бр.между 2-5 кг. и таранка тип Буфало 1000-2000 бр.от 200-300 гр и на горе.Това ми се струва супер малко количество таранка за цялото езеро.Схемата е ясна.За никулден шараните се излавят и продават,езерото се точи, таранката само за парлама пред риболовците.Да ама и нея я няма.И до година на ново.Сори,ама това си е чист рибарник,а не място за спортен риболов.Като ще я кара така, по добре да не пуска да се лови,а да си въди рибата и да си я продава.Язък само,за готиното езерце дето е на един ... разстояние от града.Трябва да има някакви по строги правила за тези наематели. 

Above us only sky
- Vlado_852
- разбира нещата
kasabinho утре сутрин съм на Балкански. Ако имаш нещо ново за споделяне, давай докато е време... Мисля да изпробвам една техника за амур но като се върна от риболова ще я споделя.
Някъде около борово на 30-40 километра има ли някакъв язовир на който да има риба
- Vlado_852
- разбира нещата
Бахти капото. Днес от 06:00 до 12:30, 5-6 таратки и 7-8 облеса на Балкански. Нищо общо с миналата седмица. Е имаше и забавни моменти!!! Един телескоп преплува язовира
. Първо си помислих, че е от вятъра, но като взе да прави едни странни движения, се оказа друго...
А, и едно шаранче колкото таранка

Ха-ха. Здрасти колега. Не бях влизал и не съм ти отговорил на пост-а. Някой беше пуснал мълва, че язовира е изпуснат и рибата за това не вземала, но това не е вярно. Плуващия телескоп беше на моя приятелVlado_852 написа:Бахти капото. Днес от 06:00 до 12:30, 5-6 таратки и 7-8 облеса на Балкански. Нищо общо с миналата седмица. Е имаше и забавни моменти!!! Един телескоп преплува язовира. Първо си помислих, че е от вятъра, но като взе да прави едни странни движения, се оказа друго...
![]()
![]()

Последно промяна от kasabinho на Нед Май 02, 2010 7:59 pm, променено общо 1 път.

Колега сподели техниката за амур. Днес бяхме хвърлили 8 кг на петно. Там хванахме само 2 шарана, като единия ме стресна понеже взе много хубаво, а пък очаквах да ме вземе там амур, но уви само един шаро към 2 кг.Vlado_852 написа:kasabinho утре сутрин съм на Балкански. Ако имаш нещо ново за споделяне, давай докато е време... Мисля да изпробвам една техника за амур но като се върна от риболова ще я споделя.

Някой чувал ли е нещо за Ломци? В четвъртък Сунай ми каза, че вземало много таранка и бяла риба, ама аз на него много не му вярвам, че като го знам какъв е шмекер.

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
А някакви скорошни отзиви от Писанец? Някой да е направил големия удар там 

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- MiTKo_Fisher
- разбира нещата
Днес говорих с един колега имат 2 шарана на Писанец по 1 кг и 2,3 таранки .
Не тръгвай с голяма кошница за гъби
Някой за Баниска нищо ли не може да каже? До Баниска имало някаква малка рекичка и преди забраната на един мой колега сина му извадил много таранки там. Имало много хора. Забравих я обаче как се казваше рекичката. Много интересно, че никой не е писал за това място. Май повечето колеги не издават местата с успешен риболов
.

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Това е някаква част от Лом-а, Баниски лом май беше...не знам точно как се води-тая река пълни Баниска....преди забраната наистина излизаше риба (таранка основно)...ходих 2 пъти там-много народ-място не можеш да си намериш....лошото е, че никой не връща рибата-пълнеха с кофите, буквално...с братовчед ми и двата пъти пуснахме рибата обратно(таранка и някое и няколко шаранчета до кило)....да не ви разправям каква беше реакцията на хората около нас...kasabinho написа:Някой за Баниска нищо ли не може да каже? До Баниска имало някаква малка рекичка и преди забраната на един мой колега сина му извадил много таранки там. Имало много хора. Забравих я обаче как се казваше рекичката. Много интересно, че никой не е писал за това място. Май повечето колеги не издават местата с успешен риболов.
P.S. Не се знае какво ще е нивото след забраната...щот обикновено лятото има по 50-60см вода, че и по-малко на места....
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
-
- ще става разбирач
риболов на Ломци
Здравейте колеги.Питах За яз.Ломци дали може да се остава там на палатка. Риболова се заплаща както на балкански и на другите водоеми с разликата, че рибата е без пари. има едри таранки. Собственика пуска на определени места - където няма риба. Рибата там е на отсрещният бряк до скалите където е забранено. Иначе риба бол има от всичко по много но иводата също не е малко.
Re: риболов на Ломци
Този 100 процента е заградил. Щом да не иска пари за уловената риба. То има и чалъми за такива шмекери стига да не е пуснал мрежа, че няма вадене. Някой ден ще взема да пробвам. Слагате си влакно 400мteodor_xristov_80 написа:Здравейте колеги.Питах За яз.Ломци дали може да се остава там на палатка. Риболова се заплаща както на балкански и на другите водоеми с разликата, че рибата е без пари. има едри таранки. Собственика пуска на определени места - където няма риба. Рибата там е на отсрещният бряк до скалите където е забранено. Иначе риба бол има от всичко по много но иводата също не е малко.

Разрешен ли е риболова на Помен и на Пет кладенци ?