Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- izzyone
- фен клуб-скобар
Re: Инфо за р. Струма!
Не виждам връзката на поста Ви с моя въпрос. Попитах колегата за конкретно място тъй като утре смятам да половя в същият район. И не смятам че е уместно да се изнасят лекции за риболовната етика на човек когото не познавате и не знаете със сигурност дали е от тези които прибират или от тези които пускат уловената риба.калин кацаров написа:izzyone написа:Колега под Монца между двата моста ли са ловили скобар или по-надолу в плиткото?pano64 написа:Днес под Монцата около 50 мрени от които 15 за вкъщи останалите в реката +4 морунажа,колегите ловяха скобари аз предпочитам мряната, едрите са много борбени.
Скобар има на доста места, просто хващайте и пускайте рибата, смешно е да се прибират количества риба, все едно някои са за последно на реката. Риболова е спорт, надлъгване с рибата с различни монтажи и методи на риболов и с такъми които да ти доставят удоволствие, а не месарница. Скобара там където го има, лесно се лови!
П.С. А скобар дори и там, където го има не чак толкова лесно се лови
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
- калин кацаров
- сериозен играч
Гледах как някои си прибират доста риба на Бело поле , не беше конкретно към Вас, просто ти отговорих, че има скобар и между двата моста и на Монца!
- prodigy666
- разбира нещата
60 литровки .... на бело пеле ги ловеха ма предимно дребни под 500 гр ... за 60 литровки без снимка само на джнони мога да повярвамmiro253 написа:Ами аз тази седмица съм "почивка", но мой приятел ми се обади от Бело поле. Риболов има. Около 60 литрови скобара, които отново си плуват.
а за монца ... има риба там между мостовете ама гледах последно бяха дребни като се блескаха ... иначе винаги има народ там ... вчера имаше много над железния мост на симитли 1 20 човека явно там са се събрали месарите от околията
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
В4ера от Бобошево на горе освен мрени и вятър друго не.......
-
- разбира нещата
Аз вчера хванах 8 9 скобара, и към 4 5 откачих от 9ч до 4ч с една дума има риболов, ама от тоя вятър нищо не ставаше.
- izzyone
- фен клуб-скобар
Разбирам. Наистина това не е приятна гледка но все пак закона позволява прибирането на определено количество риба така че не можем да се сърдим на някой който взима позволеното. Проблема са такива, които като "ударат кьоравото" и мъкнат всичко като невиждали. Но за съжаление такива са реалностите в момента.калин кацаров написа:Гледах как някои си прибират доста риба на Бело поле , не беше конкретно към Вас, просто ти отговорих, че има скобар и между двата моста и на Монца!
И по темата -днес от 8 до 11 сутринта под Монца доста мрени и няколко морунажа на троха. Но повечето мрени, които излязоха са дребни около 20тина см. само петнайсетина бяха с по сносни размери.
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Колеги гледам в парка на невестино постоянно има рибари, лови ли се риба? Смятам днес да отккоча до реката следобяд и ако някой има инфо нека пише МОЛЯ!!
-
- новобранец
По -добре данесе научава формулата защтото ще настене сеч от 10 човека един вращта.Евала колега!!!naskobo написа:
Toва е от събота с Иво( Topsoft)и ако не беше попътния вятър да е тройно повече.Взел съм само 3 риби, а Иво-0( ама през целия излет планираше да изпържи мренките)
Риба има навсякъде по обичайните места, но не всеки знае хлебната формула.Който я знае, да не си мисли, че хваща защото е много велик- просто ловим групирана риба, от която само 1/10 ще оцелее за да хвърли хайвер
- калин кацаров
- сериозен играч
Днес слетобяд близо до Пастух на троха, някоя и друга мрена .

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
-
- фен клуб-скобар
Хубаво има и нажмикване-добър репортаж който е от много полза за колегите:)!Мерси;)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Това с нажмикването не го разбрах ,но както и да е . Не е репортаж ,а просто една снимка (след нея рибките си отплуваха обратно)DJONI RINGO написа: Хубаво има и нажмикване-добър репортаж който е от много полза за колегите:)!Мерси;)

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
поне като сте прикачили снимка със риба па напишете горе долу в кой район е уловена на какво захранвано е с какво колко....аз поне мисля че това е смисала на форума а не да се докаже някой че е хванал пред другите.....никой на никой няма да открадне рибата ако се споделят тея неща

Картината в 5 сутринта, предната събота- проблясъци на начелници, провиращи се коли, забързани хора да окупират заветното място.Обаче някой следващ си мисли че като е хванал някога 5 риби там вече има нотариален акт и се настанява в полосата за изтичане на подранилия, разправии, нерви.... Да не говорим за месарството. Всеки допълнителен мераклия на реката е в повече и на рибата и на хората. Време е никой да не претендира да се оповестяват местата.bounce написа:поне като сте прикачили снимка със риба па напишете горе долу в кой район е уловена на какво захранвано е с какво колко....аз поне мисля че това е смисала на форума а не да се докаже някой че е хванал пред другите.....никой на никой няма да открадне рибата ако се споделят тея неща![]()
Пробвайте на ЛС-ако ви кажат-ОК, ако не търсене му е майката и експерименти!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
местото да не се казва ок както и да е казвам да се каже поне в кой район е уловена рибата иначе като се качват само снимки къв е смисала на форума ........