Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от izzyone »

калин кацаров написа:
izzyone написа:
pano64 написа:Днес под Монцата около 50 мрени от които 15 за вкъщи останалите в реката +4 морунажа,колегите ловяха скобари аз предпочитам мряната, едрите са много борбени. :drinkers:
Колега под Монца между двата моста ли са ловили скобар или по-надолу в плиткото?

Скобар има на доста места, просто хващайте и пускайте рибата, смешно е да се прибират количества риба, все едно някои са за последно на реката. Риболова е спорт, надлъгване с рибата с различни монтажи и методи на риболов и с такъми които да ти доставят удоволствие, а не месарница. Скобара там където го има, лесно се лови!
Не виждам връзката на поста Ви с моя въпрос. Попитах колегата за конкретно място тъй като утре смятам да половя в същият район. И не смятам че е уместно да се изнасят лекции за риболовната етика на човек когото не познавате и не знаете със сигурност дали е от тези които прибират или от тези които пускат уловената риба.
П.С. А скобар дори и там, където го има не чак толкова лесно се лови
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

Гледах как някои си прибират доста риба на Бело поле , не беше конкретно към Вас, просто ти отговорих, че има скобар и между двата моста и на Монца!
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

miro253 написа:Ами аз тази седмица съм "почивка", но мой приятел ми се обади от Бело поле. Риболов има. Около 60 литрови скобара, които отново си плуват.
60 литровки .... на бело пеле ги ловеха ма предимно дребни под 500 гр ... за 60 литровки без снимка само на джнони мога да повярвам
а за монца ... има риба там между мостовете ама гледах последно бяха дребни като се блескаха ... иначе винаги има народ там ... вчера имаше много над железния мост на симитли 1 20 човека явно там са се събрали месарите от околията
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

В4ера от Бобошево на горе освен мрени и вятър друго не.......
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Аз вчера хванах 8 9 скобара, и към 4 5 откачих от 9ч до 4ч с една дума има риболов, ама от тоя вятър нищо не ставаше.
Аватар
izzyone
фен клуб-скобар

Мнение от izzyone »

калин кацаров написа:Гледах как някои си прибират доста риба на Бело поле , не беше конкретно към Вас, просто ти отговорих, че има скобар и между двата моста и на Монца!
Разбирам. Наистина това не е приятна гледка но все пак закона позволява прибирането на определено количество риба така че не можем да се сърдим на някой който взима позволеното. Проблема са такива, които като "ударат кьоравото" и мъкнат всичко като невиждали. Но за съжаление такива са реалностите в момента.
И по темата -днес от 8 до 11 сутринта под Монца доста мрени и няколко морунажа на троха. Но повечето мрени, които излязоха са дребни около 20тина см. само петнайсетина бяха с по сносни размери.
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”

Ernest Hemingway
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

Колеги гледам в парка на невестино постоянно има рибари, лови ли се риба? Смятам днес да отккоча до реката следобяд и ако някой има инфо нека пише МОЛЯ!!
Nikolai_Filev
новобранец
новобранец

Мнение от Nikolai_Filev »

naskobo написа:Изображение

Toва е от събота с Иво( Topsoft)и ако не беше попътния вятър да е тройно повече.Взел съм само 3 риби, а Иво-0( ама през целия излет планираше да изпържи мренките :mrgreen: )
Риба има навсякъде по обичайните места, но не всеки знае хлебната формула.Който я знае, да не си мисли, че хваща защото е много велик- просто ловим групирана риба, от която само 1/10 ще оцелее за да хвърли хайвер :axe:
По -добре данесе научава формулата защтото ще настене сеч от 10 човека един вращта.Евала колега!!!
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от калин кацаров »

Днес слетобяд близо до Пастух на троха, някоя и друга мрена .

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

Няколко рибки от днес :wink: Изображение
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

pampasa написа:Няколко рибки от днес :wink: Изображение
Хубаво има и нажмикване-добър репортаж който е от много полза за колегите:)!Мерси;)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

DJONI RINGO написа: Хубаво има и нажмикване-добър репортаж който е от много полза за колегите:)!Мерси;)
Това с нажмикването не го разбрах ,но както и да е . Не е репортаж ,а просто една снимка (след нея рибките си отплуваха обратно) :) имаше много хора (всички ловихме на троха) - това е :roll: .Поздрави
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

поне като сте прикачили снимка със риба па напишете горе долу в кой район е уловена на какво захранвано е с какво колко....аз поне мисля че това е смисала на форума а не да се докаже някой че е хванал пред другите.....никой на никой няма да открадне рибата ако се споделят тея неща :) ;)
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

bounce написа:поне като сте прикачили снимка със риба па напишете горе долу в кой район е уловена на какво захранвано е с какво колко....аз поне мисля че това е смисала на форума а не да се докаже някой че е хванал пред другите.....никой на никой няма да открадне рибата ако се споделят тея неща :) ;)
Картината в 5 сутринта, предната събота- проблясъци на начелници, провиращи се коли, забързани хора да окупират заветното място.Обаче някой следващ си мисли че като е хванал някога 5 риби там вече има нотариален акт и се настанява в полосата за изтичане на подранилия, разправии, нерви.... Да не говорим за месарството. Всеки допълнителен мераклия на реката е в повече и на рибата и на хората. Време е никой да не претендира да се оповестяват местата.
Пробвайте на ЛС-ако ви кажат-ОК, ако не търсене му е майката и експерименти!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

местото да не се казва ок както и да е казвам да се каже поне в кой район е уловена рибата иначе като се качват само снимки къв е смисала на форума ........
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”