Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум


Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Модератор: dantho.mihov
- Martin Mihailov
- учете се от него
- Мнения: 5047
- Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Наостриго бреПавел Иванов написа:Ми то макетното ножче реже много по-добре от коя да е опинелка та нема кво да се чудишG.Petkov написа:.... с макетно ножче и .............



- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 15109
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Днес поканих Павел - да му покажа как се берат гъби в пликчета ! 
Той пък не дойде, че му се отворила работа.
И добре направи, щото гъби нямаше.
Само едно пликче,

Иначе, гората наистина миришеше на манатарки,
Ама на развалени манатарки. !
По цял ден ходят всякакви там, сума ти коли са спрели на пътя,
А манатарките са остарели на пънчето.
Никой не ги е намерил.
В Стара планина такъв дъжд с гръмотевици валя цял следобед,
Накрая тръгна към мен и ............... се изнесох по спешност !
Люси,
Над твоя гъбосборен район се изсипа пороен дъжд.
Да почерпиш за инфо-то.
А това е китайпинелка !
Маркова е ! Пише го на острието !
Само дето не знам коя е марката !

Китайпинелката е много по-яка от макетното ножче,
Реже всякакви гъби, риби, може и тояга да си отрежа, абе ................... универсален боец !
Струва цели 4 лева.
Направо се разорих, когато си загубих старата китайка !
Сега много я пазя.
Щото ми е кадемлийка !
А гъбата под ножката се оказа без протеин !
Цяло чудо.
Даже имаше и още едно такова едро чудо, та отидоха на сушилнята !
Иначе си направих микс от пачи крак и манатарки.
Дано пачия крак да ми почисти черния дроб, че много узо се потребява напоследък !

Той пък не дойде, че му се отворила работа.
И добре направи, щото гъби нямаше.
Само едно пликче,
Иначе, гората наистина миришеше на манатарки,
Ама на развалени манатарки. !

По цял ден ходят всякакви там, сума ти коли са спрели на пътя,
А манатарките са остарели на пънчето.
Никой не ги е намерил.
В Стара планина такъв дъжд с гръмотевици валя цял следобед,
Накрая тръгна към мен и ............... се изнесох по спешност !

Люси,
Над твоя гъбосборен район се изсипа пороен дъжд.
Да почерпиш за инфо-то.

А това е китайпинелка !

Маркова е ! Пише го на острието !
Само дето не знам коя е марката !

Китайпинелката е много по-яка от макетното ножче,
Реже всякакви гъби, риби, може и тояга да си отрежа, абе ................... универсален боец !

Струва цели 4 лева.
Направо се разорих, когато си загубих старата китайка !

Сега много я пазя.
Щото ми е кадемлийка !

А гъбата под ножката се оказа без протеин !

Цяло чудо.
Даже имаше и още едно такова едро чудо, та отидоха на сушилнята !

Иначе си направих микс от пачи крак и манатарки.
Дано пачия крак да ми почисти черния дроб, че много узо се потребява напоследък !

- Martin Mihailov
- учете се от него
- Мнения: 5047
- Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 15109
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Мартине,
Клендаците на какво ги ловиш ?
На воблер от Къца или на блесна - Моцка ?
Това - Детелината е за камуфлаж, нали ?
Клендаците на какво ги ловиш ?
На воблер от Къца или на блесна - Моцка ?

Това - Детелината е за камуфлаж, нали ?

- Martin Mihailov
- учете се от него
- Мнения: 5047
- Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Шшшшшт само на лични
Има и мрени.Тех следобед на воблер кьцко

- Martin Mihailov
- учете се от него
- Мнения: 5047
- Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 14980
- Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 12:29 pm
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Да бе , че го остримMartin Mihailov написа:....Наостриго бре ...

Швийцарското ноШче и без да го острим си реже гъби до полуда безпроблемно и как вика Георге куп други раути

Начи неска ден пазарен , моя татко вече си има ново бу къде у понеделник ш му го закарат у пред тех с нови номера , регистрация и се що требва

Понеже немаше време да одим с Георге минах на един вечерен заход по Кърлежово .
Баси , вечерен заход у събота вечер .....
Начи към гората не пътеки а магестрале напрао утъпкани

Стада бизоне се едно минале дейба .
Но пък кой си е ошел с цел , се си е намерил , даже и в такива условия

Къде четирите кила манатарки първо качество : И мало више с кило , две , пачи крак : За справка , тия артиени торбета събират около пет книжни ЕлБи пакетчета за семки

Начи у фризеро вече место за замразени гъби нема !
Утре мисуа да сковем една сушилня и да се пробвам със сушене и аз , щото ако верно продължи как го дават дъжд , жега , дъжд , жега , оражоя ще е голем дейба

Ще дзвъним на Георге с питанки най-вече кога да мащам гъбите от самата сушилня и тъй .
Буля неска е на поправителен , щото вчера упущи пачио крак та го попредобри и е с част от реколтата що праи : От манатарките ся реже натънко та да забърка омлетец с манатарки гарниран с тънък препържен беконец

Аз от своя страна се наливам с уетен царевичак со уед и кола и ви просветлявам докато буля привърши свещенодействията

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 15109
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Мартине,
Разбрах на какво ловиш !
На метален живарник !
Павле,
Така, просто на думи не става !
Трябва кантарна бележка или поне снимка от везната от кварталната бакалия, дейба !
А при тези дъждове, дето се изсипват на Кърлежа,
Всяка гъбка тежи Х 3 !
Щото Данчо вече пише за два-три ТИР-а !
Ти с твоите килограми си най-близо до големите кинти !
Какво купи на баща си, бре ?
Разбрах на какво ловиш !
На метален живарник !

Павле,
Така, просто на думи не става !
Трябва кантарна бележка или поне снимка от везната от кварталната бакалия, дейба !

А при тези дъждове, дето се изсипват на Кърлежа,
Всяка гъбка тежи Х 3 !
Щото Данчо вече пише за два-три ТИР-а !

Ти с твоите килограми си най-близо до големите кинти !
Какво купи на баща си, бре ?

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 15109
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Павле,
Манатарките в омлета - сурови ли ги пускаш, или .......................... ?
Бланширани ?
Идеята много ми хареса !
Манатарките в омлета - сурови ли ги пускаш, или .......................... ?
Бланширани ?
Идеята много ми хареса !

- Martin Mihailov
- учете се от него
- Мнения: 5047
- Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Жоре сетихсе че може даме критикуваш за живарнико
Обаче тия у живарнико ги лови един приятел кьде бехме заедно
Кленовете на спининг мои подредени по големина грижливо
Без мерка (загубих я ) 




- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 15109
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Ааааааааааааа, вече за телените живарници ........................ не се и обаждам !
Щото - оня, дето Името му ................ !
Павле,
Сушилнята трябва да е на слънчево място, където да пече яко.
При мен е 40 -45 градуса по Целзий !
Режеш на филийки дебели по 3-4 мм.
На втория ден резенчето вече не трябва да има относително тегло и да е крехко и чупливо.
Червеите вече са изпълзели и позасъхнали на пода !
Ако сушиш и пънчетата, което при твоите добиви не е необходимо,
То те стават малко по жилави, но пак трябва да са леки, много леки.
Накрая слагам по една доза в т.н. джоб за документи, слагам и бележка за ориентация и завръзвам яко.
Колкото по-малко въздух остане, толкова по-добре.
Веднъж бях забравил едни гъби пет години.
Нищо им нямаше и ги изядоха с удоволствие !
Щото - оня, дето Името му ................ !

Павле,
Сушилнята трябва да е на слънчево място, където да пече яко.
При мен е 40 -45 градуса по Целзий !
Режеш на филийки дебели по 3-4 мм.
На втория ден резенчето вече не трябва да има относително тегло и да е крехко и чупливо.
Червеите вече са изпълзели и позасъхнали на пода !

Ако сушиш и пънчетата, което при твоите добиви не е необходимо,
То те стават малко по жилави, но пак трябва да са леки, много леки.
Накрая слагам по една доза в т.н. джоб за документи, слагам и бележка за ориентация и завръзвам яко.
Колкото по-малко въздух остане, толкова по-добре.
Веднъж бях забравил едни гъби пет години.
Нищо им нямаше и ги изядоха с удоволствие !

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 14980
- Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 12:29 pm
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Тойота Аурис , 1.3 , 99 коня , бензин . Първа и единствена регистрация февруари 2013г. Франфуркт . Минала преглед сосе сите документи отговарящи на преглед по ВИН февруари тая година па на майната си . От автовоза е свалена у среда . Изглежда доста прилично сравнение със Ситроенчето му от 94таG.Petkov написа:...Какво ...

Три минути в предварително загрят тиган с малце олео . После слагаш у канапе от пет , шес яйца и стаа многу фкусноG.Petkov написа:...Манатарките в омлета...

Е как изглежда преди да му сложиш гарнитурата от пръжнат бекон :
Можеш да добавиш и подправки .
Тука у него са добавени пармезан и шунка

Като цело , особено кога го праи буля , е баш и пие ногу бърбън с уед летно време

Утре сковавам сушилнята и след следващият гъбобер и проба за сушене ще дам отчет

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Don4o_62
- учете се от него
- Мнения: 5619
- Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 3:04 pm
- Местоположение: гр.Асеновград
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
нашите шмиргели гъбари дето с това си вадят хляба,опъват мрежа на рамка,режат ги и на слънце по терасите,да не им ги крадне някой,гледал съм плетен ръкав с малки дупки,напълнен рехаво и на простора пак сушат,при нас гъбите са на разстояние...като излезнеш от града,засилиш колата и я пуснеш по инерция,където спре,почват гъбите
Мартине,снимката с мренките в живарника, като я видях,направо се удървих от кеф
пускай по често такива за кеф на душата 

Мартине,снимката с мренките в живарника, като я видях,направо се удървих от кеф


Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Те и нашия кафез,за кеф на Дончо.
Против видри .
Против видри .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим? - vol.2
Наздраве от моя бивак.
Направих чорбичка от клен,
Оставам и тая вечер.
Направих чорбичка от клен,
Оставам и тая вечер.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.