Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Със спининг по Дунава - фоторазкази
-
- научил се да хвърля
Re: Със спининг по Дунава - фоторазкази
Браво Павка железен си
.

Не че има кой знае с какво да се запиша, но чат-пат вадя по някоя рибка. Предимно дребни.
Дунава стремително слиза надолу и днес стигна 344 см.
Много щуклета от детската градина покрай брега, не смогвам да ги откачам. Къде са обаче големите?

Целодневно и на конвейр бият и такива расперчета.

И по рядко калибър 60/2...

Водата се избистря и хищникът променя поведението си. Днес например, рано сутринта дребни расперчета 30/40 см вземаха екогиъра ЦК40Ф07 на всяко подаване. Омръзна ми да си губя времето с тях и сложих едно гигантско ПУПЕ /Подарък от КРОКИ/, колкото бебешки юмрук.
Размерът на рибите веднага се промени...

Дунава стремително слиза надолу и днес стигна 344 см.
Много щуклета от детската градина покрай брега, не смогвам да ги откачам. Къде са обаче големите?

Целодневно и на конвейр бият и такива расперчета.

И по рядко калибър 60/2...

Водата се избистря и хищникът променя поведението си. Днес например, рано сутринта дребни расперчета 30/40 см вземаха екогиъра ЦК40Ф07 на всяко подаване. Омръзна ми да си губя времето с тях и сложих едно гигантско ПУПЕ /Подарък от КРОКИ/, колкото бебешки юмрук.
Размерът на рибите веднага се промени...

Сестра,добрече си ти,та да се кефя на твоите риболовни репортажи,че тук при нас с това пускане на водата от Вьча,ни попиляха марица.

-
- ще става разбирач
Днес Сашо при Лом, същото положение - над 40 щучета-жалко, че не е можел да ги събере и транспортира, че имаше къде да ги пуснем
Иначе ми каза, че народа масово прибира, по педя - бели рибки и щучета

- danev69
- сериозен играч
Тук по Марица е същата работа. Почти не виждам колеги да връщат риби във водата. Много лаком народ сме.ivo Vratsa написа: народа масово прибира, по педя - бели рибки и щучета

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
ПЕТЪК - 23 ЮЛИ 2010
Ден преди излизането ми в заслужена почивка и предстоящото разцъкване на попчета край Поморие /едва на 20 км от Бургас/
се поразходих по Реката за изпроводяк. Рибките са активни, та чак не ми се тръгва от Русе. За двата часа преди работа имаше и распери, и бели рибки, и щуклета и костури...
Айде и малко фото.
Скобаро си сака леб, Расперо си сака "видра"...
ОПА! Тупарлак 63 см/ 2,200 кг още в първите минути на срещата се опита да ми отмъкне скъпоценната...

След като ми вдигна тонуса се заредиха и други водни обитатели.

И накрая един 50 сантиметров отдалеко луууууп!

И така другарки и другари, до скоро чукане!
Ден преди излизането ми в заслужена почивка и предстоящото разцъкване на попчета край Поморие /едва на 20 км от Бургас/

Айде и малко фото.
Скобаро си сака леб, Расперо си сака "видра"...

ОПА! Тупарлак 63 см/ 2,200 кг още в първите минути на срещата се опита да ми отмъкне скъпоценната...

След като ми вдигна тонуса се заредиха и други водни обитатели.

И накрая един 50 сантиметров отдалеко луууууп!

И така другарки и другари, до скоро чукане!

- danev69
- сериозен играч
Като за няколко часа си е екстра риболова. То при теб май все си е екстра. Поздрав. ПП. Хубаво,че отиваш на почивка,та да им зараснат джуките.
Приятна почивка.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- Vlado_852
- разбира нещата
Срам, срам...
Баш тая сутрин писах в "Риболова около Русе", че рибите никви ги няма на спининг...
/явно за мен/
Е щом майстора заминава на почивка, това е добре...
Приятен отпуск на Sestrata

Е щом майстора заминава на почивка, това е добре...

Приятен отпуск на Sestrata
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Весела почивка, Павка!
И браво за пореден път!

И браво за пореден път!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

След кратка, но съдържателна почивка на черноморския пясък - отново на Великата Река.
Вчера заранта беше доста запушено, заход на зазоряване си имаше, но след 7 рибите се изгубиха. Нивото се покачва и водата влачи всевъзможни боклуци.
Няколко дребни расперчета на екогиъра и един 60/2 с Аглиа Лонгкаст №4 разписаха пръчката с марката на Бат Суни.

Днес, при кота Русе 386 +21 се наложи да съм във водата до орехите и хич не ми беше до снимки. Отново заход от 5:30-6:30 и след това мъртвило. Иначе се получи хубав риболов с шарени рибки - няколко щуклета от които само едно в нормата, няколко дребни расперчета, една тупалка 64 см/2.2 кг и една бяла рибка 51 см. Лових само с Ecogear CK50F09 - 359, великолепен воблер. Ултралайта ми STR1141S отново не пропусна нито едно кълвино - тотален крах на сказката за яките сопи и хамалските подсечки.

Вчера заранта беше доста запушено, заход на зазоряване си имаше, но след 7 рибите се изгубиха. Нивото се покачва и водата влачи всевъзможни боклуци.
Няколко дребни расперчета на екогиъра и един 60/2 с Аглиа Лонгкаст №4 разписаха пръчката с марката на Бат Суни.

Днес, при кота Русе 386 +21 се наложи да съм във водата до орехите и хич не ми беше до снимки. Отново заход от 5:30-6:30 и след това мъртвило. Иначе се получи хубав риболов с шарени рибки - няколко щуклета от които само едно в нормата, няколко дребни расперчета, една тупалка 64 см/2.2 кг и една бяла рибка 51 см. Лових само с Ecogear CK50F09 - 359, великолепен воблер. Ултралайта ми STR1141S отново не пропусна нито едно кълвино - тотален крах на сказката за яките сопи и хамалските подсечки.

- Румбата
- разбира нещата

За пореден път -"разбиване ",

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Чудесни риби,както винаги 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

От събота заранта - една риба.
Много слаб заход, без никаква активност и с един единствен удар.
Стандартен 60 см/2 кг на екогиър CK50F09

Днес ниво 388 соншонжмо преди голямата вълна дето се пуска по баирите на централна европа. На разсъмване предимно бели риби и щуклета около нормата на бял силикон Гари Ямамото и за цвят як костур на цикада. Някои от рибките пожелаха да се снимат...

Много слаб заход, без никаква активност и с един единствен удар.
Стандартен 60 см/2 кг на екогиър CK50F09

Днес ниво 388 соншонжмо преди голямата вълна дето се пуска по баирите на централна европа. На разсъмване предимно бели риби и щуклета около нормата на бял силикон Гари Ямамото и за цвят як костур на цикада. Някои от рибките пожелаха да се снимат...