Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- crazybot
- фен клуб-скобар
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
На гьола трудно се пускат мрежи, защото след големите наводнения се позасипа с тиня ли песък ли и аз незнам ама вече е по-плитък и като се позатопли малко времето целия гьол е в шавар. А много хора няма откакто моста за към селото падна. Принципно има по 2-3 коли максtodoroshko написа:Така е наистина гьола има много големи екземпляри,но със сигурност трябват дни/седмици за да се извади трофей.Иначе да и аз знам,че гьола беше арендован,дори познавам човека,който го арендоваше.Но щом големите риби са оцелели досега... от мрежари,токаджии и пр. значи със сигурност не са лесни за улавяне.Решил съм тва лято да направя там един 3-4 дневен излет за трофей,но ще видим.
Нямам и представа на какво може да се уловят,но по това,че там редко ходят хора и никой не храни рибите си мисля,че на рибка от гьола може и да стане нещо.

Между другото по средата на гьола има една пътека от край до край през която може да стигнеш от единия бряг до другия ходейки по дъното
-
- разбира нещата
Знам,знам,той бащата навремето там щял да се удави.Вървял,вървял,но явно не минал откъдето трябва и цоп... е извадили го де.crazybot написа:На гьола трудно се пускат мрежи, защото след големите наводнения се позасипа с тиня ли песък ли и аз незнам ама вече е по-плитък и като се позатопли малко времето целия гьол е в шавар. А много хора няма откакто моста за към селото падна. Принципно има по 2-3 коли максtodoroshko написа:Така е наистина гьола има много големи екземпляри,но със сигурност трябват дни/седмици за да се извади трофей.Иначе да и аз знам,че гьола беше арендован,дори познавам човека,който го арендоваше.Но щом големите риби са оцелели досега... от мрежари,токаджии и пр. значи със сигурност не са лесни за улавяне.Решил съм тва лято да направя там един 3-4 дневен излет за трофей,но ще видим.
Нямам и представа на какво може да се уловят,но по това,че там редко ходят хора и никой не храни рибите си мисля,че на рибка от гьола може и да стане нещо.
Между другото по средата на гьола има една пътека от край до край през която може да стигнеш от единия бряг до другия ходейки по дъното

нещо скорошно от Белопопци ?????
- drat
- разбира нещата
Сега се прибирам от този толкова коментиран гьол 777. За цял ден два амура по около 1.5кг.
Колегите дето преследваха пъстървите имаха по средно по три четри рибета. Каракудата се бие здраво в шавара, отгледах се на бая сериозни парчета. Днес пуснаха и солидно количество дребни толупи които ако не бъдат изловени без време догодина може да ни радват.
С две думи не става здрав риболов поне за момента.
Колегите дето преследваха пъстървите имаха по средно по три четри рибета. Каракудата се бие здраво в шавара, отгледах се на бая сериозни парчета. Днес пуснаха и солидно количество дребни толупи които ако не бъдат изловени без време догодина може да ни радват.
С две думи не става здрав риболов поне за момента.

-
- научил се да хвърля
Вчера следобяд минавах по околовръстното и на Суходол сигурно имаше около 40 човека
Някой колега да е бил и да сподели как е с новия арендатор?Наслука 

- milanov84
- научил се да хвърля
Колеги от към Чепинци ли се минава за 777 или по Ботевградско през кв.Кремиковци и от там през другите гьолове...TRAP написа:777 в колко часа отваря и след тия дъждове пътят дали е проходим
- drat
- разбира нещата
Минава се по Ботевградско шосе, преди моста на река Искър се завива наляво посока сметището за строителни отпадаци, минава се през един мост и на около двеста метра след моста от ляво е въпросния гьол.milanov84 написа:Колеги от към Чепинци ли се минава за 777 или по Ботевградско през кв.Кремиковци и от там през другите гьолове...TRAP написа:777 в колко часа отваря и след тия дъждове пътят дали е проходим

- crazybot
- фен клуб-скобар
Некой ходил ли е на Чепинци скоро?
Днес на Панчарево срещу Гумаджийницата от 9 до 14 капо. Колегата в ляво на мен хвана 1 костур, а другите двама по-на ляво от него извадиха няколко уклея и червеноперки. Митинга от предишните дни който виждах минавайки покрай язовира е драстично намалял. Най-плътна беше групата срещу островчето и левият бряг и нататък в посока Гумаджийницата се разреждаха
Мало бучино ....водата като боза няма кълване
Платения на Негован днеска записах капо 

Викаш, по 2-3 коли има ,а?crazybot написа:На гьола трудно се пускат мрежи, защото след големите наводнения се позасипа с тиня ли песък ли и аз незнам ама вече е по-плитък и като се позатопли малко времето целия гьол е в шавар. А много хора няма откакто моста за към селото падна. Принципно има по 2-3 коли максtodoroshko написа:Така е наистина гьола има много големи екземпляри,но със сигурност трябват дни/седмици за да се извади трофей.Иначе да и аз знам,че гьола беше арендован,дори познавам човека,който го арендоваше.Но щом големите риби са оцелели досега... от мрежари,токаджии и пр. значи със сигурност не са лесни за улавяне.Решил съм тва лято да направя там един 3-4 дневен излет за трофей,но ще видим.

Я ги преброй...
навсякъде където се вижда свободна вода имаше тапи за щука през два метра. Обиколих целия гьол и не можах да заметна спининга нито веднъж. Просто нямаше къде от тапи.
Тая снимка е от миналата есен, делничен ден. Преди няколко дни пак се разкарах натам, пак в делничен ден имаше само 8 коли. А през уйкенда са в пъти повече. Та за какви шарани говорехте...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- crazybot
- фен клуб-скобар
Кърцата написа:
Викаш, по 2-3 коли има ,а?
Я ги преброй...
навсякъде където се вижда свободна вода имаше тапи за щука през два метра. Обиколих целия гьол и не можах да заметна спининга нито веднъж. Просто нямаше къде от тапи.
Тая снимка е от миналата есен, делничен ден. Преди няколко дни пак се разкарах натам, пак в делничен ден имаше само 8 коли. А през уйкенда са в пъти повече. Та за какви шарани говорехте...

Толкова хора до сега не съм виждал. Незнам аз ли ги нацелвам малко, ти ли ги нацелваш много ама толкова коли до сега там не съм виждал независимо делничен ден или събота и неделя

Май отдавна не си ходил. Особенно сега с писанията тука за големи риби. Миналия ден двама човека от ловящите ме питаха къде бил четвъртия гьол и ми разказаваха за отнесената пръчка на дядото. Явно форума много се четеcrazybot написа: Толкова хора до сега не съм виждал. Незнам аз ли ги нацелвам малко, ти ли ги нацелваш много ама толкова коли до сега там не съм виждал независимо делничен ден или събота и неделя

само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
Кърца,от толкова много подводна растителност и голямо количество дребосък(уклей,каракуда,слънчевка,виолетка,гамбузия и костур)
колко голям е процента на уловените щуки ?Според мене е нищожен.
Само след месец там ще е невъзможно да се лови. Ще има отделни
прозорци,но като цяло ще е капо,като изключим уклеят и другият преобладаващ
дребосък. Гьолът е богат на растителна и животинска храна,и едрата риба е
внимателна към всичко останало.Едрият шаран също може да се храни с рибки.
На Волуяк също има щука,но от толкова много каракуда просто се насища и не кълве.
Друг е въпросът , че от толкова много тапи (надвишаващи в пъти законните 3 бр. въдици)
се хващат предимно маломерни щуки ,за които не остава място за ловна територия и са
принудени да стоят по крайбрежието и там стават жертва на тападжиите с по 5 въдици и нагоре.
Утре във вторник,ще отида до гьола (от твоята снимка ),ей така за инфо и малко фото.
колко голям е процента на уловените щуки ?Според мене е нищожен.
Само след месец там ще е невъзможно да се лови. Ще има отделни
прозорци,но като цяло ще е капо,като изключим уклеят и другият преобладаващ
дребосък. Гьолът е богат на растителна и животинска храна,и едрата риба е
внимателна към всичко останало.Едрият шаран също може да се храни с рибки.
На Волуяк също има щука,но от толкова много каракуда просто се насища и не кълве.
Друг е въпросът , че от толкова много тапи (надвишаващи в пъти законните 3 бр. въдици)
се хващат предимно маломерни щуки ,за които не остава място за ловна територия и са
принудени да стоят по крайбрежието и там стават жертва на тападжиите с по 5 въдици и нагоре.
Утре във вторник,ще отида до гьола (от твоята снимка ),ей така за инфо и малко фото.