Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Сливен и региона- къде,как и на какво!
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Сливен и региона- къде,как и на какво!
ами аз бях на Мечкарево ... от 3 ч следобяд до 9 вечерт. Резултатът беше няколко кoстура и няколко каракуди , без помен от лин макар ,че до мен колегата изтърва лин около 1 кг. след 6 започна кълването като цяло , до тогава мъртвило
това e , иначе някой не е ли ходил по нашенските езера и реки след забраната

Re: Къде около Сливен за банкет и риба
Аз съм от Ямбол, Ако искаш яла на гърлата, става за спининг, преди няколко год. беше под рента ама за сега незнам на ко дередже е ! (малка реклама на нашия град)

lyusienka написа: може да ми банете и този профил

- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Къде около Сливен за банкет и риба
Налага се да ходя на командировка до с.Жеравна. Знам, че там има и язовир, и съм го посещавал преди повече от 10г. Питането ми е - какъв е сегашният статут и какво има в язовирчето? Струва ли си да си губя времето?
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
чесно казано потърси из форума.. 100% ще изкочи нещо. Аз често ходя към балкана в тази посока , но не съм разпитвал за риба и тн... немога да ти отговоря, но ако намериш инфо или след командировката пиши как е минало
НАСЛУКА !!!! 

- dimitar_dv
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Прди осем години бях за последно на язовирчето в Жеравна.Осанал съм с страхотни спомени.Ловеше се каракуда(много добри екземпляри)и в промишлени количеств дребна бабушка.Използваната стръв беше жито,тъй като имаше и много гамбузки и риболовът на червей е почти невъзможен.Искаше си и добро захранване.Но какви са условията сега не знам...
НАСЛЕДНИК НА ПАВЕЛ ПАВЛОВ
- smoky
- научил се да хвърля
Колега, преди десетина и повече години и аз съм посещавал често въпросното язовирче и наистина имаше прекрасни каракуди. Средният им размер е около 500-600 гр., нерядко и до 1 кг, а също язовира държеше и доволно количество шаран, зарибен от местната ловно-рибарска дружинка. Контролът беше засилен и рибата се запази няколко години, но както често се случва в милата ни родина всяко чудо за 3 дни и с годините рибните запаси на язовирчето бяха почти напълно унищожени. Последно го посетих миналото лято и останах безкрайно разочарован, за 3-4 часа на плувка успях да хвана едва 3-4 бабушки, които там са със скромни размери и почти никои не им обръща внимание. Нищо не пречи да си опиташ късмета, но не очаквай сериозни резултати. По принцип там рибата се лови по-успешно на плувка, тъй като дъното е много затлачено и има доста дебел пласт тиня. Пробвай на мач на по-голяма дистанция за едрите каракуди, ако е останала някоя. На късо с директен на жито за стръв и захранка може да прилъжеш по-едри бабушки. До брега е пълно със слънчевки, затова избягвай торният червей като стръв. Каракудите кълват на земни червеи, жито, топчета омесен хляб. Местата на язовирчето са малко и най-удачни са до боровата гора или на отсрещният бряг на заливчето до голямата върба. Дано съм ти бил полезен с нещо и очакваме да споделиш как е минал риболова.

Колеги смятам да ходя събота или неделя към Самуилово.. мисля да се пробвам на реката и на дупките , моля някой ако е ходил там скоро да пусне един пост защото нямам информация за ситуацията там в момента ... мисля да търся кефал и мряна по реката , а за езерото предимно се готвя за каракуда . Мерси предварително 

по реката има бая мряна
търси я в някой бързей или точно след него .

специално за мряна какъв монтаж използваш?
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Пробвам ли, несъмнено ще пиша. Въртими се и едно отскачане до Скаленско езеро, но да видим.
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
най-обикновен монтаж : нанизвам плоско олово (40-50гр) на основното влакно слагам 2-3 стопера и след това кукаdamn написа:специално за мряна какъв монтаж използваш?

аз есента ходих на тунджа ама на други места доста плитички с вирчета и там на плувка излизаха постоянно,но предимно дребосъци ...
-
- научил се да хвърля
Да има мряна и то доста добри , но от бракониери не можем ние които си плащаме от години билети да се уредим да ловим с по една пръ4ка. В събота/ 19/ 06/ отидоx на Самуилово под бента за мряна. По обяд доиде един с мрежа и запо4на да xвърля по вси4ки бързеи и аз си тръгнаx. Това е положението.
ами в такъв случаи званни в ИАРАта не отказват тези специално които са от Сливен и ще видиш за нула време ще го хванат ... пълно е с мрежи и тн. дори и да зарибяват рибата не е безкраина и не даденост все пак, не трябва кой колкото може.

-
- кандидат преподавател
За кое място точно говорим ,къде е този бент на Самуилово?jivko.min написа: отидоx на Самуилово под бента за мряна.