Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Как да направим добър харпун в домашни условия
Модератор: nkolev66
-
- научил се да хвърля
Re: Как да направим добър харпун в домашни условия
Аз бих погледнал и други неща при хърватина...spear написа:Идеално е теглото за сетъпа който си избрал. Погледни този на един хърватин, правил го е за лов в плиткото и дупки и данните му съвпадат с тези на твоя: http://vimeo.com/9327332

Шарените чертички вече знаете какво означават от предишните ми включвания.
А има ли гаранция, че харпуна на хърватина ще работи по-добре от този на Лъчо 

Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Момчета, не се заяждайте...
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
- Jack Daniels
- разбира нещата
аз на хърватина му се чудя що се хаби да прави 76 см дървен харпун
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Тони, ако става дума за мен, не пиша за да се заяждам.
Просто на външен вид много неща изглеждат добре, но дали работят толкова добре, колкото изглеждат е съвсем "друга бира".
А личното ми мнение за тази дръжка на снимката,е че тази дръжка определено не е добра по ред причини.Първата от които е ,че е малка за показаната на снимката ръка. ИМХО

Просто на външен вид много неща изглеждат добре, но дали работят толкова добре, колкото изглеждат е съвсем "друга бира".
А личното ми мнение за тази дръжка на снимката,е че тази дръжка определено не е добра по ред причини.Първата от които е ,че е малка за показаната на снимката ръка. ИМХО
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Не се карайте и не го мислете моето нещо като подобие на харпун... още малко остана и ще ви покажа дали стреля или не
-
- ще става разбирач
Понякога се държим като Чукчи оглеждащи Запорожец-червена е ,казал първият.Твърда е казал вторият.Мъжка е казал третият гледайки аспуха.Естествено ,че ще стрелят и нашия и чуждия,естествено че и двата са еднакво добри за собствениците си,важен е принципа"прави подобно или по -добро",Така че какво изобщо се чудим не знам.Ако ще и с водни боички да го е боядисал,Всеки от нас го правил го е с любов,търпение и с надежда.
Единствената база за сравнение може да е като прострелване на карабина с оптика. Еднакъв боеприпас, еднакви условия,еднаква мишена,ЕДИН и СЪЩ стрелец.Пушките на подложки,биноклите опънати,тефтерите отворени.При нашия динамичен лов,кой може да каже кое му е най-удобно за момента,като гледам моя арсенал се чудя как въобще съм удрял риба с него,и кой ми е бил ментора-Вдъхновението Господа,мечтата за това да се потопиш там където не можеш да чуеш човешка реч,с нещо което ти си направил,преправил,или просто ползваш временно.Първия неопрен си го преправях сам от руски скафандър и полски ковчег, ших ,лепих,псувах,но бях горд.Когато видях колега да излиза с технисуб по мярка на плажа на Паша дере, ме беше срам да се облека и да вляза пак във водата.От първия тур имах около 2 кг. попчета и мръзнех и събирах сили.но човека дойде погледна кукана каза Браво, погледна неопрена и ми каза как да го подшия на гърба където го бях скъсал в опитите да се нацедя в него.Приятелите ми които още гмуркаха в морето с що годе маркови дрешки и пушки се чудеха на ентусиазма ми да се гмуркам гол и ми бяха дали своите стари доспехи от които си направих моята "мумия" и не знаеха какво се случва на брега в този момент.А то беше едно да си повярвам че мога.Те имаха по 10 кг. попове и някоя друга платерина но аз бях горд със моя нещастен събери чарк харпун,неопрен и руски плавници,не заради нещо друго а защото напълно непознат човек ми каза две топли думи.Това беше преди 14 години.Преди 25 имах Харпун със стрела от електрод,отрязан химикал за глава и вилица за спусък.И пак удрях риба-сега не мога да уцеля сафрид и да се скъсам,а тогава можех,защото сета бе пригоден за такива риби-попчета и кучета които ползвах за мишена. След като първата платерина просто се отръска от стрелата си казах стига толкова.И започнах да си правя оръжието по мой тертип и средства.Колко мъки и търсене, колко дръжки за метли отидоха по дяволите,докато се появи първия ми купешки харпун....И сега виждам че има хора ,които отново искат да направят нещо сами,нещо уникално само по себе си - и единственото което можем да им дадем е съвет и кураж.И да си мълчим гледайки в в прахта пред нещо красиво сътворено от сродна душа-Харпунджия.А не търговец.За толкова време във форума това ми е най-дългия пост.И един да го прочете,значи си е струвало усилието.
Единствената база за сравнение може да е като прострелване на карабина с оптика. Еднакъв боеприпас, еднакви условия,еднаква мишена,ЕДИН и СЪЩ стрелец.Пушките на подложки,биноклите опънати,тефтерите отворени.При нашия динамичен лов,кой може да каже кое му е най-удобно за момента,като гледам моя арсенал се чудя как въобще съм удрял риба с него,и кой ми е бил ментора-Вдъхновението Господа,мечтата за това да се потопиш там където не можеш да чуеш човешка реч,с нещо което ти си направил,преправил,или просто ползваш временно.Първия неопрен си го преправях сам от руски скафандър и полски ковчег, ших ,лепих,псувах,но бях горд.Когато видях колега да излиза с технисуб по мярка на плажа на Паша дере, ме беше срам да се облека и да вляза пак във водата.От първия тур имах около 2 кг. попчета и мръзнех и събирах сили.но човека дойде погледна кукана каза Браво, погледна неопрена и ми каза как да го подшия на гърба където го бях скъсал в опитите да се нацедя в него.Приятелите ми които още гмуркаха в морето с що годе маркови дрешки и пушки се чудеха на ентусиазма ми да се гмуркам гол и ми бяха дали своите стари доспехи от които си направих моята "мумия" и не знаеха какво се случва на брега в този момент.А то беше едно да си повярвам че мога.Те имаха по 10 кг. попове и някоя друга платерина но аз бях горд със моя нещастен събери чарк харпун,неопрен и руски плавници,не заради нещо друго а защото напълно непознат човек ми каза две топли думи.Това беше преди 14 години.Преди 25 имах Харпун със стрела от електрод,отрязан химикал за глава и вилица за спусък.И пак удрях риба-сега не мога да уцеля сафрид и да се скъсам,а тогава можех,защото сета бе пригоден за такива риби-попчета и кучета които ползвах за мишена. След като първата платерина просто се отръска от стрелата си казах стига толкова.И започнах да си правя оръжието по мой тертип и средства.Колко мъки и търсене, колко дръжки за метли отидоха по дяволите,докато се появи първия ми купешки харпун....И сега виждам че има хора ,които отново искат да направят нещо сами,нещо уникално само по себе си - и единственото което можем да им дадем е съвет и кураж.И да си мълчим гледайки в в прахта пред нещо красиво сътворено от сродна душа-Харпунджия.А не търговец.За толкова време във форума това ми е най-дългия пост.И един да го прочете,значи си е струвало усилието.
Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
и малко дизел за яхтата. Всичко останало е компромис.
аз го прочетох и много ми хареса ...Браво !....остава ся и да си издадеш ника в другия форум , че ми писна да си правя догадки

-
- ще става разбирач
Tам отдавна съм само читател,след като ми изтриха мнението под една снимка на която колегата беше снимал улова си...Според правилата не мога да дам линк към други форуми...
.Там където си модератор имаше една тема за хавайското копие...Моя е.
Стига спам.

Какво му трябва на човек-1000 долара на месец,коричка черен хляб за черния хайвер,
- spook
- ще става разбирач
Няколко снимки на новата ми есенна играчка..(мерси Лъчо
)

- Jack Daniels
- разбира нещата
навремето имаше някой, май Акулата, дето беше правил такъв "надупчен" харпун, ама нещо не се получило доколкото си спомням
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Jack Daniels написа:едва ли някой използва тази изгъзица
Еми и аз това се чудех та затова реших да попитам дали родните харпунджий ползват нещо от сорта.
видя ми се доста интересна играчка

SPOOKY това пушкало плува ли като е със стрелата,и от какво дърво е? 

Не е целта да плува кто е със стрелата.
Да знам имах в предвид дали му тежи носа като го държиш под вода зареден,заради дупките по тялото, иначе ми харесва много!