На лафче за подводния риболов

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: На лафче за подводния риболов

Мнение от Булти »

australia написа: БУЛТИ. Митак разчитаме на твойте фото репортажи специално мене много ме кефят.#1 си :smt023
Драги ми , австралиецо ! Тоя път морето нещо не ми хареса и отидох да дишам чист въздух на вилата . Аз също като колегата Манук си имам ранчо , дет освен , че разпускам , но и си отглеждам туй , онуй . Отскачам там почти всеки божи ден . Копам си и си свиркам и пет пари не давам за разни невротизирани , панелни , сърдити старчета дето цял ден седят пред копма и си прехвърлят собствените недостатъци върху другите , може би тъй им олеква на скованата между стените душичка ...може би трябва да излязат навън , извън големия град , да видят колко синьо е небето и че света не е толкова лош , нито път хората които го населяват ...ето ти една снимка на един стар бадем , на който му присадихме праскова :

Изображение

...ето ти и една идея какво да направиш с перките си , след като ги счупиш :

Изображение

...кучето на снимката е истинско и е досущ като стопанина си - нервно и агресивно

:drinkers:
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Благодаря :prayer: :smt023 :smt026 :smt038
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

5 мин от изложението по подводен риболов Медекс 2010 в Истанбул и 5 мин на балък пазара в Истанбул които посетих през уикенда:
http://vimeo.com/10880076
Аватар
makari
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от makari »

Много интересно филмче си направил Юли :smt023 .
На пазара с рибата студено ли беше,защото не видях рибите да ги охлаждат с лед :smt107
Който не е учил започва да учи другите.
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Доста хладно си беше, но там риба не замразяват. Ако не се продаде за деня се изхвърля, защото рибарите носят нова, всеки ден ...
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

Ох на баткоо, пожелавам си този сезон Гофани като тези :D :D :D http://vimeo.com/10331041
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
deathwalker
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от deathwalker »

И по големи да са,няма да ги връщаме :D :D :D
"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Аве Юли,много дребни калканчета ми се видяха на клипа.Там други закони ли има ве ?
Пък при нас ги хващат май.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

То не само дребни калканчета се виждат, има и бебе риба меч и дяволска риба 100гр, снимал съм ги :(
Имат закони, но никой не ги спазва. И така е по цял свят, всеки ден, ... докато всичко свърши както и си му е реда...
Извинението им е "като е хваната що да я хвърлям" а истината е че малката риба по-лесно се продава.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Видях и другите,че се шашнах мамка му.И белите миди видях,дето тук са забранени за улов.
То на това дребно калканче,какво ще му усетиш,
ама то и при нас ги виждам такива ентусиасти де,кво се чудя.
Изображение

Бат' Гойко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Бат' Гойко »

Мда... в другия сайт спорихме с колеги за това, че ние сме били хищници, затова ни гонели от Гърция и Турция, а ние с Юли обяснявахме, че по-големи рибодери от гърците няма! Там по рибните таверни витрините са пълни с маломерна риба и даже я предлагат като по-вкусна от "остарялата"... Аз съм носил в такива кръчми улов, за да ни го приготвят и ни се радват и ни правят комплименти за размерите - 400-500 гр. спарита, а аз като се прибера тук ме е срам да казвам какво съм стрелял, не ли да ги снимам и показвам... :lol: А какво съм виждал в Гърция да вадят сутрин с лодките...!!! Това във филма на Юли е УЛОВ!!! :lol:
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Дайте да не говорим за Гърция и Турция, кой е хишник и кой не е.Достатачно се о....ме и там.Видяхме какво стана.
Бат' Гойко
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Бат' Гойко »

terzo написа:Дайте да не говорим за Гърция и Турция, кой е хишник и кой не е.Достатачно се о....ме и там.Видяхме какво стана.
И какво по-точно стана, колега? Колко български гемии заловиха в турски териториални води и колко турски у нас? Колко българи бракониери заловиха властите в Гърция и колко гърци с чували (стотици килограми) бяла мида хванаха нашите власти? И колко ли не хванаха? И след като се проля кръв, колко турски гемии претоварват вече улова с калкан от българските си колеги в открито море?

И какво точно направиха нашите в Турция, за което толкова шум се вдигна? Ловиха без лиценз, който няма как да се извади там, а у нас чрез тяхната си партия лиценза за калкан си е целогодишен. Да - нашите опитаха да третират закона в Турция както у нас, получиха шамар и вече ги няма там. Няма да издам голяма тайна ако кажа, че всъщност на Гьокчеада (и по принцип в Турция) "килимчето" ни го постлаха въдичарите с лодките, като посегнаха на хляба на местните рибари, но това не значи, че турците не гребат от морето като за последно! В Гърция също кочините ги творят българските въдичарите по сладководните водоеми, но защото оставят след себе си това, което и тук - лайна. Там обаче хората не са свикнали на мръсотията и станаха проблеми. Не съм видял и багажник на българин, пълен с маломерни зъбари, мерута или ричоли. Виж - снимки с купчини таранки и друг плевел и щастливи "колеги", позиращи до тях, има колкото искаш! Това обаче не променя факта, че гърците са обезрибили сериозно морето си и властите наскоро забраниха огромен район между Солун и Халкидики за всякакъв риболов. За това причините не са в стотината български харпунджии, които чат-пат прескачат за по 2-3 дена ...!

Аз разбирам удоволствието на българина да плюе по всичко свое и да хвали дори копривата, която расте на един метър зад бариерата на КПП-то, та ако ще и албанското да е, но бракониерството не се е родило в България и дори там сме още много назад от повечето морски държави - не случайно риби, до които ние просто нямаме достъп, са на изчезване из средиземноморието и океана. Любимата ни заради колите и техниката Япония изтреби китовете и делфините дори далеч от териториалните си води, но едва ли ще чуеш някой японец да критикува, еле пък с такъв национал-мазохизъм да се радва на световното обществено мнение и на усилията на ООН да спре клането!
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ееее,извинявам се че питах.
По-точно,съжелявам.
Да спрем спора,че отиде после на майната си всичко хубаво показано до тук.
Изображение

Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

То не е спор и всичко си е в реда нещата. Всеки го боли по някакъв начин това което става и всеки го изказва по неговия си начин.
Гришата е прав и съм съгласен с неговите думи - напълно. Той дори не спомена че все още риболовът с динамит си е масовост в Турция а при нас май само на север все още се практикува.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”