Какво кълве на яз.Малко Шарково?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
useit
новобранец
новобранец

Re: Какво кълве на яз.Малко Шарково?

Мнение от useit »

Събота и неделя - народ повече от колкото на къмпинг "Градина", а лодките са повече от пристанището на Созопол. Все пак Шарково е ямболското море.
Високо ниво на язовира, много водорасли.
Риби- от костуретки до простаци. Ама си иска обикаляне да се намерят.
За мирни риби - не ловя. Другия хищник от брега малко трудно.
ttboy
новобранец
новобранец

Мнение от ttboy »

евала един да даде малко прясна информация за язовира ! благодаря колега ако ходиш пак пиши отново някой ред !
ssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
Аватар
vlado_kamburov
новобранец
новобранец

Мнение от vlado_kamburov »

А рибета за стръв намират ли се на място?
Аватар
morriddin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от morriddin »

Хищник от брега е почти невъзможно да се хване при това ниво на водата! :x Сутринта в 6.00 се инсталирах на устието на шарковския ръкав. От 15 рибки за стръв, които купих вчера, естествено живи бяха останали само 2. Метнах ги както следва: едната в устието на ръкава, другата в самия ръкав - в дълбокото! Третата въдица - плувка на бял и калифорнийски червей, с цел улов на дребосък за стръв. Резултата бе отчайващ. За половин час успях да хвана едно костурче... Реших да сменя едната от и без това полуживите каракудки с него. Избрах тази в устието. Естествено, беше вече мъртва. Положих и зверски усилия да извадя въпросния тъкъм от треви и водорасли. Реших да сложа по-тънко влакно и заметнах възможно най-дълго за да избегна тревата. Последваха сизифски мъки за улавянето на друг дребосък, ама - "нъцки"! Докато правих последното на предната въдица нещо си ми направи единичен удар и толкова... Междувременно дъщеря ми успя да хване още едно костурче. Рекох да презаредя тази на която имах удар и... изненада - нещо от другата страна на линията упорито отказваше да излезе на брега. Последен напън, и си извадих въдицата без кука. Предполагам, че беше хубава бяла риба, понеже си натежаваше, но не се и бореше кой - знае колко. Както и да е - сложих нова кука, новоуловеното костурче, и - хайде пак навътре. Измина час без никакво кълване, както от страна на хищника, така и от тая на стръвта. Междувременно излезе и неприятен насрещен вятър. "Сменям мястото" си рекох! При ваденето на втория тъкъм стръвта и оловото се вклиниха между някакви камъни и хоп - още едно късане.... Нищо, викам си аз - ей ся шги скъсам на "бялата пръст"! Да, ама убавците на стената намотали едни синджири и катанци на бариерата, и не моем да минем! Понеже не ми се обикаляше целия язовир, реших да ида на вливането на воденския ръкав, но откъм селото. Там поне успях да хвана 5 дребосъка за стръв. Метнах пак в дълбокото една въдица - другата на тапа, около метър и половина надолу. Още един час без кълване.... На плувката за това време извадих 2 бабки по 150 - 200 грама, 7костура пак същите и един мазен слънчак. Свястна риба не успях да уловя. Е така! Другата седмица мисля да ида пак да се мъча, но на другия бряг - може там да ме сполети щастието! Хайде, успехи от мен!
пп. Много е тъпо, че не може да се минава по стената - за да смениш мястото с 2 километра, трябва да обиколиш към 30! Да вземат да сложат някаква такса за преминаване - хем ще изкарат някоя стотинка за поркане, хем и на нас ще ни е по-удобно! :)
ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Благодарско за споделената информация, колега :)
Абе, все пак си бил на красотата на този язовир, което само по себе си е хубаво прекарване на един излет, имало е лека емоция покрай късането и натежаването, така че пак не е супер зле :)
Това със стената - мамицата им гадна, колко години искат да ни държат от другата страна, за да е свободно за мрежарене от охраната ... :x
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
morriddin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от morriddin »

Днес както се заканих, се изстрелях на "бялата пръст". Тук е момента да спомена, че от 4 рибарски магазина в Елхово, вчера не успях да открия рибета за стръв в нито един!!! И, се почнаха мъките - от 6.00 до 8.00 успях да хвана само 4 малки костурчета. Колегите покрай мен отчаяно се опитваха и те да си набавят такива, ама цъ! Вляво от мен три момчета успяха да извадят нелошо шаранче около 2та килограма. Решиха и те да търсят костура, но стръв - нямааа. Помъчиха се известно време и си тръгнаха. Междувременно метнах две дънни на рибка, третата - плувка на бяло за стръв и зачаках. Не след дълго едната дънна потрепна, и на брега излезе първия ми мерен костур - педарка. След малко - втори удар, но рибата ми се изплъзна. И така: Бягам за стръв - презареждам, пак бягам за стръв и обратно! :lol: И така до към 15.00. Рибата се появяваше за известно време и изчезваше пак. Дойдоха ми и нови гости - две момчета от Ямбол - наместиха се при мен да не ми е скучно, и почнаха да го мъчат на плувка (костура де). Успяха да хванат и те по няколко. Приятна компания ми направиха наистина! Пристигна и още един колега, но реши да ни изчака да си тръгнем, понеже трябваше да мята в плиткото. Видях и 3-4 лодки да тролят, май без резултат. Водата - бистра, спаднала с около половин метър.
Крайния резултат: 14 костура, достатъчни да покрият дневната норма, множество нереализирани риби, изгорях на ръкави и къси гащи, но се изкефих на макс!!!
Общо взето - това е всичко. Успехи от мен!
cepcem
новобранец
новобранец

Мнение от cepcem »

преди 30тина минути се върнах от воденския ръкав :) вчера следобед и вечерта ни на царевица, ни на торно ни на бяло ( бахти якото ) :) сутринта скочих около 5 на фидер и косъмче със сладка царевица 9 каракудки по кило :) аверчето което беше с мен 3 шаранчета по 2 килца 4-5 каракуди горе доло същия размер и 10тина червенопери :) и за всичко това фидер за 20тина лв, скъсакни куки корди фидери за 30тина лв и така :) язовира за 26-7-8 часа падна с 30тина см. Много водорасли храсти и дървете :)
stanilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stanilov »

cepcem написа:преди 30тина минути се върнах от воденския ръкав :) вчера следобед и вечерта ни на царевица, ни на торно ни на бяло ( бахти якото ) :) сутринта скочих около 5 на фидер и косъмче със сладка царевица 9 каракудки по кило :) аверчето което беше с мен 3 шаранчета по 2 килца 4-5 каракуди горе доло същия размер и 10тина червенопери :) и за всичко това фидер за 20тина лв, скъсакни куки корди фидери за 30тина лв и така :) язовира за 26-7-8 часа падна с 30тина см. Много водорасли храсти и дървете :)
Колега в кой район на ръкава беше , аз днес с колеги бяхме по към язовира пак на Воденския но много слабо - някоя друга каракуда и то около 200-300гр. на пружина на сладка царевица?
ttboy
новобранец
новобранец

Мнение от ttboy »

тенкю за инфото и браво!!!
ssssssssssssssssssssssssssssssssssssss
cepcem
новобранец
новобранец

Мнение от cepcem »

колега ето ти линк http://img91.imageshack.us/img91/2179/m ... der001.jpg
вчера отново имахме късмет само, че този път с един амур 7кг отново с косъм само, че този път на сладка царевица + 3 влизания с лодка с по 5кг суха царевица за захранка
ето го и него https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
отново на воденския само, че този път чак до изгорялата борова горичка
Аватар
morriddin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от morriddin »

Браво, Светльо! Ако ходиш скоро пак драсни едно ЛС!
stanilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stanilov »

cepcem написа:колега ето ти линк http://img91.imageshack.us/img91/2179/m ... der001.jpg
вчера отново имахме късмет само, че този път с един амур 7кг отново с косъм само, че този път на сладка царевица + 3 влизания с лодка с по 5кг суха царевица за захранка
ето го и него https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
отново на воденския само, че този път чак до изгорялата борова горичка
Браво , добър улов !
Аватар
morriddin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от morriddin »

Хайде, ЧЕСТИТО!
http://www.elhovonews.info/?p=34007
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Дано наистина не са съвсем дребни, че костура ще ги помели :-( Иначе, прекрасна новина, определено!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
morriddin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от morriddin »

Адаш, то нали затова сме ние любителите на костура - да му регулираме популацията... :)
Пък и, мисля, че тези малките в дълбокото няма да влязат все още, така че ще се надяваме много от тях да ни радват в бъдеще! ДАНО!!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”