Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Плетено влакно - Брейд
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Плетено влакно - Брейд
Евтини , компактни , не съм срещал брейд който да им се опре :
http://shop.fishing-mania.com/viewaccess_3.php?id=6786
http://shop.fishing-mania.com/viewaccess_3.php?id=6786
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Санде, колегата каза "от раз", а не изобщо. С нокторезчка аз също имам проблем дори с 4 лб. , ако е за въпрос.sandista написа:Кой е този брейд дето не го реже нокторезачка ?
От години го търся ..)
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ице , от наличните ми брейдове до сега няма такъв да е озорил нокторезачето ми от лев и двадесет
Реже всичко от раЗ. На Тетевен ще показвам ако се налага 

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
благодаря за отговорите.тези ножици от ибей ми се струват много модерни и скъпи особено вторите.всъщност имах предвид нещо като на колегата нокторезачката от лев и двайсе ама да реже,защото с моята се налага да стисна няколко пъти и да дръпна леко макар,че е уж маркова като съответно остава леко раздърпан конеца.ще пробвам последната ножичка от 3 лева макар,че съветвам да не се купува подобната на нея с марка Jip(зелена с напръстник за палеца) която се продава по някои бензиностанции-хартия реже без проблем ама с тия конци хич я няма.
Качествени чепарета Borkata

- stancom
- ще става разбирач
Аз ползвам клещички, от тези с дългите човки и резачка в задния край. Хем можеш да ги ползваш като кохер и да откачваш глътнати куки, хем режат добре ( от раз
) и моно и брейд. В момента съм с китайски Рико, не са скъпи и вършат работа. Само при покупката им трябва да се обърне внимание резачката да не свети при поглеждане през нея 

-
- новобранец
Здравейте колеги!
Много ви моля да дадете впечатления от този брейд,понеже съм нов в спининговия риболов и не съм в час още.

На това,което имам аз (подарък ми е
) пише 0.10 , 5кг , 92м.За какъв риболов е подходящо(UL,L,за връткане на блесни май не става?).
Благодаря ви предварително.
Много ви моля да дадете впечатления от този брейд,понеже съм нов в спининговия риболов и не съм в час още.

На това,което имам аз (подарък ми е

Благодаря ви предварително.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Щом ти е подарък не му придиряй извъобще
Инак реален диаметър каквото и да е влакно при 0.10мм няма начин да държи 5кг. В случаят десетте либри са описани като кг. и реално имаш брейд с диаметър около 0.20мм с издръжливост около 5кг. което е точно два пъти повече като тест съпоставено с 95% от монофилните влакна с този реален диаметър . Брейда е идеален за спининг , та ползвай си го за целта и не се тормози излишно 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:

Power Pro 15lb - ???
YGK Yoz-ami G-Soul 16lb- 1.2
Famell SW Super PE 16lb - 1.2
YGK Yoz-ami WX8 16 lb - 1
Toray sea bass power game 15lb - 0.8
Varivas Trout Advance mono - 0.165

- Vid
- кандидат преподавател
Здравейте Колеги, виждам, че темата малко "позамря", което всъщност май е нормално през забраната. Та реших да изкажа положителното си мнение за едно евтино влакно - 20 лв. за 100 м., което си купих преди месец, а именно това:

Реших да го пробвам след гореща препоръка от продавача и след като сравних на око 0.20 от това със Сасаме 0.26 и констатирах, че е доста по тънко от Сасамето. Влакното наистина е тънко, мазно и с кръгло сечение (без да има някакви измислени силиконови намазки) и след 10-на риболова не е мръднало като цвят и оплетка. Относно здравината, не съм го тествал с някакви тежести, но без проблем при закачка изправя тройките или халките на 4 см-вите Ъглита. Бих го препоръчал на начинаещите спинингисти и полу-такива като мен... и.. все пак не го сравнявам със супер класните японски брейдове, но като цена-качество смятам, че е много добър. Недостатък е тъмносивия цвят, който го прави практически невидимо в сумрак.
В допълнение искам да добавя едно влакно, което ми е подарък и съветвам никой никога да не си купува това влакно:

На всичкото отгоре в магазина струва 46 лв. и на пръв поглед изглежда много добре, но става за 5-6 излета. След това силиконовото му покритие пада, цвета също, следва разнищване на оплетката и почва да се къса "на ръка".

Реших да го пробвам след гореща препоръка от продавача и след като сравних на око 0.20 от това със Сасаме 0.26 и констатирах, че е доста по тънко от Сасамето. Влакното наистина е тънко, мазно и с кръгло сечение (без да има някакви измислени силиконови намазки) и след 10-на риболова не е мръднало като цвят и оплетка. Относно здравината, не съм го тествал с някакви тежести, но без проблем при закачка изправя тройките или халките на 4 см-вите Ъглита. Бих го препоръчал на начинаещите спинингисти и полу-такива като мен... и.. все пак не го сравнявам със супер класните японски брейдове, но като цена-качество смятам, че е много добър. Недостатък е тъмносивия цвят, който го прави практически невидимо в сумрак.
В допълнение искам да добавя едно влакно, което ми е подарък и съветвам никой никога да не си купува това влакно:

На всичкото отгоре в магазина струва 46 лв. и на пръв поглед изглежда много добре, но става за 5-6 излета. След това силиконовото му покритие пада, цвета също, следва разнищване на оплетката и почва да се къса "на ръка".
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
колега Vid,а от къде си го купил това хубавото влакно?
Остави само стъпки
- Vid
- кандидат преподавател
Ами в Хасково го купих от магазина на ул.Бузлуджа, виждал съм го и в Харманли и Свиленград, иначе в нета не го намерих. Познавам колеги, които ползват по дебелите варианти за тролинг и също са доволни.gergi762 написа:колега Vid,а от къде си го купил това хубавото влакно?
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
мерси колега,ще го потърся в плевен.аз ползвам на climax Zander Special 0,14,но още на петата минута се обезцвети и реалната му издръжливост е доста по-ниска от означената.не знам защо производителите ги пишат тия работи които не отговарят-реалния диаметър винаги е по-голям,а теста винаги по малък 

Остави само стъпки
Имам следното петане , Много ми се износва бързо плетеното. Ползвам на баркли - палър про 0.10 и 0,06 мм . Но за около 30-40 излета заминава. Предпагам е от водачите на въдицата някакви метални са.
пръчките са тези 3.3 и 3.9м , http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=952
макарите http://www.kolko.bg/bg/mitchell-ribolov ... /p/1117682
Макарите са голям боклук и на 2-те ми отказаха контрите
пръчките са тези 3.3 и 3.9м , http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=952
макарите http://www.kolko.bg/bg/mitchell-ribolov ... /p/1117682
Макарите са голям боклук и на 2-те ми отказаха контрите
- brandon76
- ще става разбирач
Мой приятел си беше купил ,но много бързо се скапа нещо
за тия пари каде по-добри неща има на пазара.Поздрави