РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Re: РИБОЛОВ НА КЕФАЛ(СЪВЕТ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)

Мнение от CERRUTI »

петко стоянов написа:Според вас,ако няма край реката черници,дали ще ги хапва кефала :roll:
Петко,то покрай водоемите протеинови топчета не растът ама шарко си ги хапва... ;) то и шарения черве не му е естествена храна на клендака ама ей тоя убавец си взе с радост една мартеничка( а можеби защото беше март ;) )
Изображение
Изображение
niki-ninov
новобранец
новобранец

Мнение от niki-ninov »

Колега случи се така, че тази седмица минах по мостовете на три реки -Вит, Искър, Осъм. Водата и в трите реки е бистра и плитка. Според мен най успешно ще се лови с мухарка. Ако не притежаваш такава опитай на скакалец, с плувка от гъше перо, без тежест(или с малка съчма), като стръвта е на две педи под плувката. Търси рибите близо до брега, около водорасли, надвиснали дървета или бързеи. Имай впредвид, че трябва да си тих и прикрит. Успех
Аватар
lmm
новобранец
новобранец

Мнение от lmm »

CERRUTI написа:
петко стоянов написа:Според вас,ако няма край реката черници,дали ще ги хапва кефала :roll:
Петко,то покрай водоемите протеинови топчета не растът ама шарко си ги хапва... ;) то и шарения черве не му е естествена храна на клендака ама ей тоя убавец си взе с радост една мартеничка( а можеби защото беше март ;) )
Изображение
...така е колега Петко,ако имаш късмет и на сопол ще хванеш! :smt116 а за убавеца на CERRUTI,лично аз му кепирах...,голяма борба падна ама CERRUTI си е майстор :smt079
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Тя Карелията е от 4см кутийки :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

КИРО написа:Тя Карелията е от 4см кутийки :D
Ама ти какво си мислиш....аз имам снимка и на кутийката :lol: :wink:
Изображение

А сега сериозно,според мен за успех при едрите кленове(кефали) най-важното не е стръвта а ТИШИНАТА и ПРИКРИТИЕТО,защото клена колкото и да е гладан винаги е много предпазлив.Защо стръвта не е толкова важна,ами отговорете си сами-кажете ми една стръв на която клен не би клъвнал?То са железа(блесни,воблери),силикони,плодове(и на трънка съм хващал),зеленчуци,червеи,насекоми,теста,стериопорени топчета......коя друга риба има толкова голямо меню???Така че ако щеш със захранка за 50лв. и пръчка за 1000лв.да си,ако си облякъл червена тениска и си се надвесил над брега не чакай едрия клен ;)
Изображение
Phirgata
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Phirgata »

Днес четох в Рибарски вестник бр.14,че предимно пролетно и понякога и лятно време кефала кълвял на сирене.Някой ловил ли е на тази стръв?Би трябвало да се хваща след като и на кашкавал се лови...
Иначе хващал съм кефал и на едни малки лилаво-синкави плодчета май от бъз 8)
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Бъзакът си е класика при капката! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
В.Стефанов
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от В.Стефанов »

добър улов
аз кефала го ловя на жабче което го закачам на гол повод с кука без плуфка май му се викаше чип чип .
Awes0me
новобранец
новобранец

Мнение от Awes0me »

По това време кефала обажда ли на торен червей?Или да си търсим скакалци? :lol:
Аватар
Fat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fat »

Вчера на Марица под Пловдив - на торен извадихме два едри костура и удари сомче /скъса разбира се/.
Кефалите излизаха на плувка /в закачките/ на дебело влакно без повод и кука 10-12 /тънка/
но само на бял и на дребна сладка царевица и късанията бяха много.
Пробвахме и на пиявица /за първи път ползвам тази гадина-отврат/ едри - йок.
Хванахме обаче няколко на воблери /малки, плуващи, сини-бяло и оранжеви, около водораслите и дънерите/.
Та така.
"Щастие за всички, щастие даром!"
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Навсякъде-различно.В четвъртък по Арда изловиха сума ти едри /викат им тупалки /на... кус-кус.На ливадни скакалци -също.Пък такива европейски ориентирани като мен/по модата от форумите/,дето провъртяха много часове с блесни и воблери,хващаха дребосъци от по 250-300 г,че и направо пуристки образци от ония любимите на Мунчо.
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=27918
Скромен опит от начинаещ - на плувка с изтичане.........1.5 гр. плувка,0.14 основно,повод 0.10,кука №13.Стръв бял червей и пинки - и на двете кълвеше.
Аватар
dakataegotin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dakataegotin »

Здравейте колеги,явно има доста професионалисти тука,изказват се доста компетентно :) .Нека не забравяме,че кленът е всеядна риба и можем да го уловим на какво ли не.И аз като повечето от вас съм го търсил на наи-разнообразна стръв-от дренки до Йо Зурита!Кленаджиите по моя край Ямболския го търсят по долното течение на Тунджа между селата Коневец та чак до Лесово-турската граница.Истината е,че големите кленове са предпазливи,крият се във коренищата на другия бряг,а не гонят по бързеите като по-малките екземпляри.Няма да забравя миналата седмица когато бях на Лесово-местността Даркая,изпробвах почти всичките си воблери на Голди,Ъгли,Салмо,Йо Зури-блесни на Мепс{говоря за класики като Аглиа,Аглиа Флуо} живи щурци,скаклци,дренки,диви капини,царевица и нямах един удар-не мога да коментирам,докато не сложих една блесна купувана от търговията в Сливен за 1 лев-някакво менте 3 номер със лепенка която е черна със зелени точки-копие на Aglia black fury.За около 2 часа имах изкарани 8 риби с тегло 300-800 грама.Винаги съм знаел,че клена е мръсна риба :D
Ако нямаш любов не ми казвай какво друго имаш!
vlagru2000
новобранец
новобранец

Мнение от vlagru2000 »

И аз да потвърдя, че големите кленове на Даркая (Тунджа) са доста предпазливи. Ама и за тях си има начин за хващане. Този го "ковнах" на ръчно направен воблер (BS). Че и расперчетата се заиграваха на Тунджа.
Изображение Изображение Изображение

УСПЕХ НА ВСИЧКИ !!!
ALWAYS ONE FISH AHEAD
tufan
новобранец
новобранец

Мнение от tufan »

на малка рибка от същия водоем до 2 см. :axe:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”