Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

р.Янтра в участъка от новград до бяла
Модератор: Paublo_Eskobar
- potrebitel_666
- новобранец
Re: р.Янтра в участъка от новград до бяла
А колега една молба към теб. Ако може да ме опътиш къде са тея прословути клечки? Много съм чел за местността и не знам къде е точно. Ако може да ми опишеш или някой линк на гоогле мапс да дадеш няма да се разсърдя. Благодаря предварително.topspin написа:незнам за ценово , но на клечките вече ходих 3 пъти за една седмица , неможеш да хвърлиш от каракуда , пълно е с народ и всеки хваща средно за деня около 10 кила . кво я правят таз каракуда незнам , а и се чудя няма ли свършване вече , то на фидер , на боло , на кво да ловиш все едно каракуда средно по 300-400грамови и по рядко по големи може би по 3-4 по големи за деня до кило, друга риба не може да се вреди
- begleca_sv
- кандидат преподавател
от моста на село Кривина до село Беляново също е панаир аз даже незнаех че на клечките въобще кълве под скалите обаче дава и платика и морунаж но ден с ден не си прилича и аз бях набарал тарани до кило но от мн народ с тея дънарки ужас ..
Обичам природата, но не само на картинка !!!
колега ,клечките се нарича участъка на р.янтра от устието където се влива в р.дунав до моста преди с. кривина, около 3-4километра е ,колите на рибарите се виждат от далеко и са навсякаде ,така че заставаш някаде и почваш , днес също ходих и се прибрах сега , едрите риби бяха по малко от миналата седмица ,плъзнали са сега много дребни платички , пак имаше ,но не като преди , започвам да си мислям че всеки ден по 200 човека като ловят по 2 кофи риба и не връщат е нормално да намалее , а и не се знае нощем какво става ,то дълбочината е метър и половина ,рибата се вижда ,токаджиите не спат 

- potrebitel_666
- новобранец
Благодаря ти отново колега за помощта. Отностно другото за токаджиите и връщането си мнооооого прав за съжаление (огромно)topspin написа:колега ,клечките се нарича участъка на р.янтра от устието където се влива в р.дунав до моста преди с. кривина, около 3-4километра е ,колите на рибарите се виждат от далеко и са навсякаде ,така че заставаш някаде и почваш , днес също ходих и се прибрах сега , едрите риби бяха по малко от миналата седмица ,плъзнали са сега много дребни платички , пак имаше ,но не като преди , започвам да си мислям че всеки ден по 200 човека като ловят по 2 кофи риба и не връщат е нормално да намалее , а и не се знае нощем какво става ,то дълбочината е метър и половина ,рибата се вижда ,токаджиите не спат

- begleca_sv
- кандидат преподавател
мисля че токаджиите няма да посмеят сега като има толкова мн рибари по реката но рано или късно рибата ще намалее чух дори за рекорди до 25 30 кг за 1 ден на плувка на Беляновските скали ......
да истина е че се ловеше по около 30кг на ден , аз видях как някой колеги пълнеха по 2 кофи с риба и се разправяха че продавали рибата, хващат се и много шаранчета по 300-400гр и те всичко прибират, няма малко няма голямо , морунажчета малко по големи от уклея и тях ги вземат, аз лично каракуда вобще не ям , платики ,каракуди ги въщам , те не стават и за ядене, в края на дена отбират 7-8 морунажа от най големите по около 400гр, да и има за скарата и така , те не знаят и каква риба да ядат
- begleca_sv
- кандидат преподавател
абе всякаква риба става за ядене стига да си свикнал но шаранчетата ги пусках аз имах излет дето бях събрал мн едри каракуди и шаранчета над 10 бр бях пуснал много около мен и те ги пускаха но дали ще доживеят да пораснат и кой ли ще ги улови не се знае
колеги дайте инфо от последните 2 дни , избистри ли се и спадна ли нивото вече?риба обажда ли се ?
- didianga
- новобранец
Здравейте ..панаир е ....обаждат се дребни каракуди до педя ...нивото голямо от нормалното ...
-
- новобранец
някаква информация за в района на новград,освен че идва сбора.дава ли се още тарана или нещо друго
- begleca_sv
- кандидат преподавател
тарана изчезна има дребни морунажчета и платички ....
-
- вече хвърля и на тежко
Какво става в този район колеги взе ли пак да се обажда рибата? Нивото на реката смъкна ли се?
- begleca_sv
- кандидат преподавател
ей само за риби ходите никой няма време да пише

- Whassup
- ще става разбирач
Информация от миналата неделя: откъм мирна риба - само уклей. И заради това щуката беше луднала и гонеше яко примамките. Но оттогава мина доста време, нивото на Дунава се покачи с повече от метър и продължава да се покачва, а това няма как да не окаже влияние на Янтра и на рибите.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
как са оклей бе колега хората избиват рибата на Беляновските скали тарани до кило платики морунажи скубари и щуки вече цял месец.....