Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум


За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Модератор: dantho.mihov
- максимов96
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 220
- Регистриран на: Съб Мар 22, 2014 4:14 pm
- Местоположение: Сандански
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Относно колегите занимаващи се с лозя.Запазиха ли ви се тази година лозята.Аз съм от Сандански и не само моето,а почти всички лоза са засегнати около 40% та даже и повече от(пепелница и мана).Проблема при нас бяха честите дъждове през пролетта,валеше през ден.Пръсках го 4 пъти,винаги го пръскам толкова пъти,но съм слушал от стари хора,ако лозята не се напръскат до 6 май колкото и да ги пръскаш след това няма спасение.Но в земеделието е така едната година береш,а другата само гледаш.
Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
ей тия гадове ми гризат прасковата вече втора година и никакви препарати не дадоха резултат



-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Прилича на ларвата на Прасковения молец. Борбата е трудна и специфична, като започва още от резитбата на поразените леторасти. Препаратите си действат, но прилагането им става в определени моменти. Има едни феромонови хартийки - окачват се на дървото и така се извършва прогноза за поредното пръскане. Но е нужно да се познава биологията, цикъла на развитие на молеца. Ето и малко инфо : http://agronet.bg/agro/plant-protection ... rziya.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Поне знаеш за какъв вредител иде реч.
Поне знаеш за какъв вредител иде реч.
- firefighter
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 226
- Регистриран на: Вто Дек 31, 2013 4:50 pm
- Местоположение: Ямбол - Сливен
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Здравейте колеги имам нужда от съвет.Ще имам престой във Варна около две седмици през които всеки ден съм за риба.Как мога да съхраня хваната риба(заргана,илария,чернокоп) без хладилник и фризер.Моля за съвети.
9
9
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Едва ли има друг начин освен мноооого морска сол.
- firefighter
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 226
- Регистриран на: Вто Дек 31, 2013 4:50 pm
- Местоположение: Ямбол - Сливен
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Да колега ,то без морска сол няма да мине ,но може ли да я слагам в солта без да я чистя и дали ще издьржи две седмици така на терасата защото хладилник няма.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Иларията май е добре да я изчистиш,после пълниш със сол,
отгоре също.
Чернокопа (лефера),задължително правиш един разрез около 2см,
от опашката към тялото.Не е нужно да го чистиш.
Заргана,не съм правил,мисля че само сол ще И стигне,но
нека зарганджиите да се изкажат.
Обаче после преди консумация си иска изкисване на рибата в сладка вода.
Мисля че самото време няма да се отрази на запазването на рибата.
отгоре също.
Чернокопа (лефера),задължително правиш един разрез около 2см,
от опашката към тялото.Не е нужно да го чистиш.
Заргана,не съм правил,мисля че само сол ще И стигне,но
нека зарганджиите да се изкажат.
Обаче после преди консумация си иска изкисване на рибата в сладка вода.
Мисля че самото време няма да се отрази на запазването на рибата.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- firefighter
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 226
- Регистриран на: Вто Дек 31, 2013 4:50 pm
- Местоположение: Ямбол - Сливен
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
благодаря за отговорите колеги,
а някакви съвети как се прави чирус
а някакви съвети как се прави чирус
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- кирил великий
- разбира нещата
- Мнения: 983
- Регистриран на: Пон Юни 14, 2010 2:22 pm
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Кажете къде около София, Рударци, Перник, Драгичево, най-далече Радомир се продават боровинкови храсти за дворни места. Американски боровинки ли са там, какво са?
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Здравей колега !кирил великий написа:Кажете къде около София ... Американски боровинки ли ...
Мисля, че питането ти е за Арония. В Елин Пелин има малък разсадник, продават по 15 лв. на храст. В Троян са сертифицирани, но ти е далечко. Почти навсякъде цената е същата. Телефона им с който разполагам е 088 203 0156.
Не са ми приятели. Просто като Агроном имам база с данни на някои разсадници.
- кирил великий
- разбира нещата
- Мнения: 983
- Регистриран на: Пон Юни 14, 2010 2:22 pm
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Мерси, Данчо, но арония имаме в двора. Имало някакви боровинкови храсти - високи с вкус на боровинки. Защото аронията е с много особен вкус и само аз пия сока от компотите - другите не я признават за нищо.
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Имат и американска боровинка /узрява в синьо/ от 2 до 4 годишни. Цени от 10 до 20 лв. според храста. Образува висок храст.
Имат и българска боровинка /узрява в червено/ , цени не са посочили.
Според презентацията предлагат фиданките в контейнерчета /което е плюс/, както и указания с особеностите при отглеждането при желание от клиента.
Но е добре да се провери на място, че Арония и Американска боровинка малко си приличат като разсад. А отзиви за този разсадник не съм срещал.
Имат и българска боровинка /узрява в червено/ , цени не са посочили.
Според презентацията предлагат фиданките в контейнерчета /което е плюс/, както и указания с особеностите при отглеждането при желание от клиента.
Но е добре да се провери на място, че Арония и Американска боровинка малко си приличат като разсад. А отзиви за този разсадник не съм срещал.
- кирил великий
- разбира нещата
- Мнения: 983
- Регистриран на: Пон Юни 14, 2010 2:22 pm
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Данчо, това за в разсадника, който е в Елин Пелин ли? И телефона е за там - не за Троян, нали? Много ти благодаря! Весели празници!
-
- Модератор
- Мнения: 3727
- Регистриран на: Съб Апр 21, 2012 11:22 am
- Местоположение: Наше село
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Телефона е на разсадника в Елин Пелин.
Весели празници и на теб !
Весели празници и на теб !
- Don4o_62
- учете се от него
- Мнения: 5619
- Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 3:04 pm
- Местоположение: гр.Асеновград
Re: За всички агрономи, животновъди и майстори на зимнина..
Въпрос към колегите разбиращи от лозя
Какво, как и кога се прави лозова пръчка да пусне корени, та да може да се боцне
в земята напролет,че имам някой идей за лично ползване
имам около 10 - на наземни китюка който си дават доволно грозде все още,та от тях искам да разсадя
Какво, как и кога се прави лозова пръчка да пусне корени, та да може да се боцне

имам около 10 - на наземни китюка който си дават доволно грозде все още,та от тях искам да разсадя
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 
