Керамоти
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Керамоти
В петък се прибрах от Керамоти. Бях там за 4 дни , 3 от тях се пробвах срещу рибите им . Резултата бе ситни заргани и няколко кефалови. Лових на морски червей , който си носех от тук , но и на пилешко филе и бял червей нямаше големи успехи . 

- rosboz
- ще става разбирач
Наздраве от Керамоти

Рибата продължава да я няма - поне водата е разкошна и бирата е в изобилие ( и комарите също )
Нещо отхапа главата на заргана

утре ще го търся

Рибата продължава да я няма - поне водата е разкошна и бирата е в изобилие ( и комарите също )
Нещо отхапа главата на заргана

утре ще го търся
ski today
work tomorrow
work tomorrow
Лоша работа на Керамоти. Днес се прибрахме от 4 дневен риболов.На Керамоти само дребни заргани и кефали. Дорадо ОХИ .Рибата като, че ли се е изпарила.На пристанището има доста БГ ентосиасти ,които вадят само кефали след обилно хранене.Колеги преди да ходите там четете форумите,че иначе ще има само ядене и пиене на ГР територия
.Който ходи за октоподи има ги и то доста.Под вода работата също е зле .С хавайското копие само няколко кефала и мормуи. С две думи риба засега няма. Успех на всички и пишете.

Защо бе колега , дава си риба. Излизат също едри Сарпи, Спароси, мормури до20см и Илларии както каза. На 40м под ферибота миналата седмица Гърците извадиха няколко Лаврака по около 2кг на дъно. Покрай ферибота също някакъв хищник , предполагам Лефер , гонеше дребната риба. На плажа вадят и по някое Дорадо, но наистина рибите са редки.
-
- новобранец
Колеги, бях там за 3 дни и съм много доволен! С колегите ми имахме редкия шанс да хванем дорадо - 2 бр. Излизат още едър зарган, малки ципури, един приличен октопод и дракони. Риболовът основно е на плажа, за стръв използвах прясна сардина от риб. магазин с полиангисто ( 10 бр. куки). Постоянно кълве разнообразна риба на тяхната продълговата мида също от рибарския магазин. За стръв на дорадото използвайте освен сардина и жив малък зарган на плувка. Наслука!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
евала колега The_Master, тъкмо разпитвах къде да ходя този уикенд и ти ме светна донякъде. а заргана на бял червей не го ли пробвахте или някой около вас? дали кълве??? а пилешко???
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
имам достоверна информация,че риболова в цялото пристанище вече е забранен/имало и табела/.....някой да знае дали е така?.......между другото пред пристанищата на Марония и Авдира всяка вечер се опъват мрежи,лично ги видях,най-вероятно това е само една от причините за слабия риболов,мислят ни за балъци византийците.

валатът не най-лошото нещо на света
Здр. Заргана кълве и на бял и на техния червеи, но моето наблюдение е ,че кълве по- добре на бял червей.Не знам къде ги хванахте тези дорадота.Аз бях от сряда до неделя на плажа и не видях някой да извади дорадо.Някой ако хване дорадо повярвайте ми се забелязва от далеко.Особено ако е от БГ. Това с излиза еди каква си риба .Май са единични бройки.Представям си ако сте били там миналата година какво щяхте да пишете сигурно, че сте ги ринали с лопатата.За пристанището- до неделя не беше забранено.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
duzidodo написа:... Това с излиза еди каква си риба .Май са единични бройки...
Колега,
Ако може да го пооправиш този пост,
Или да го преведеш,
Че не ти разбрах мисълта, а явно си вътре в нещата

А аз съм любопитен за риболова по Гръцко

-
- новобранец
Риболовът на пристанището не е забранен, но изгониха един колега от Бургас, т.к. беше в долната част на пристанището, където има някакъв медицински център.
Специално за колегата duzidodo,
това ми е второ публикуване на мой улов в тази тема ( на предната снимка беше калмар около метър, хванат през март). Също бях от сряда до събота там! На кея загубих половината ден, т.к. много кораби бяха акостирали и бяха заели горната част на кея, която ми е и любимата. За съжаление не мога да кажа, че сме хванали много риба, но мога да кажа, че хванахме най-разнообразна. И не само риби, на каламарка хванах сепии, един малък калмар ( на кея) и на полиангисто - октопод и костенурка. Принципно не съм от тези дето се хвалят, но подобно разнообразие никъде другаде не съм хващал. Много се чудех дали да ги публикувам във форума, т.к. ми е писнало от подобни заядливци като теб! Единствените рибари там, които не споделят нищо относно техниката и стръвта при риболова са само българите. Поне аз на такива случвах постоянно. Миналата година в рибарски магазин ( който за съжаление вече е закрит и остана само един), продавачът дори обясни часовете, в които можеш спрямо сезона да хванеш конкретен вид риба. Затова моят съвет към всички, които смятат да ходят там е на място да се информират само от гърци или месните българи, работещи там. За съжаление не можеш да разчиташ на българските си "колеги". Използвайте основно месните видове стръв, а единственото, което си нося от БГ са белите червей. Наслука!
това ми е второ публикуване на мой улов в тази тема ( на предната снимка беше калмар около метър, хванат през март). Също бях от сряда до събота там! На кея загубих половината ден, т.к. много кораби бяха акостирали и бяха заели горната част на кея, която ми е и любимата. За съжаление не мога да кажа, че сме хванали много риба, но мога да кажа, че хванахме най-разнообразна. И не само риби, на каламарка хванах сепии, един малък калмар ( на кея) и на полиангисто - октопод и костенурка. Принципно не съм от тези дето се хвалят, но подобно разнообразие никъде другаде не съм хващал. Много се чудех дали да ги публикувам във форума, т.к. ми е писнало от подобни заядливци като теб! Единствените рибари там, които не споделят нищо относно техниката и стръвта при риболова са само българите. Поне аз на такива случвах постоянно. Миналата година в рибарски магазин ( който за съжаление вече е закрит и остана само един), продавачът дори обясни часовете, в които можеш спрямо сезона да хванеш конкретен вид риба. Затова моят съвет към всички, които смятат да ходят там е на място да се информират само от гърци или месните българи, работещи там. За съжаление не можеш да разчиташ на българските си "колеги". Използвайте основно месните видове стръв, а единственото, което си нося от БГ са белите червей. Наслука!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Efimov
- вече хвърля и на тежко
Не му се връзвай на колегата. Има случаи в които едни хващат а други гледат-бил съм и от едните и от другитеThe_Master написа:Риболовът на пристанището не е забранен, но изгониха един колега от Бургас, т.к. беше в долната част на пристанището, където има някакъв медицински център.

-
- сериозен играч
здр колеги как е риболова на Керамути тея дни
- Efimov
- вече хвърля и на тежко
В неделя е давало церуля доволно. От време на време сафрид и кефал. Хищник и зарган не са се навъртали.
-
- новобранец
Привет колега на Товарният кей ли е давало /церула и други риби и на каква стръв. Благодаря предварително 

01.11-положението е трагично излизат дребни рибки за аквариум.Няма пасажи само риби туни ,който все пак правят шоу .На дъно раци бол който прегризват целия такъм и оставаш само с вирбел.Незнам крива година за риболов.Няма нищо общо с предишните.