Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Масовите риби са Платики ( всякакви размери) ,Костури ,Каракуди ,накоя Бяла риба ,Уклеи и т.н. На дъно повечето ловят с хранилка на стръв торен или грозд бял червей ( за мен фидера е много по уловист метод) .Относно пътя - незнам от коя част на София си , но все пак - единия вариант е по Околовръстното и се отбиваш по пътя за Самоков( Боровец) ,другия е по Цариградско Шосе - Горубляне и излизаш на същия път. Варианти за места много ,но в предвид ,че на откриването рибите ще са на устието - можеш да спреш след Щъркелово гнездо на всяка една отбивка и да се спуснеш надолу пеша ( хубаво е да си оставиш колата на шосето , защото има доста кражби)Ibiza написа:Като човек който ще ходи за първи път на язовира може ли да ме насочите къде да отида да ловя риба , дънен риболов ще практикувам на кой ръкав или край ??Нещо по специално от царевица торен,бял трябва ли да взимам ?![]()
И ако може пътя от София до там да ми го обясните и да е проходим с лека кола....
Благодаря предварително !

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Яз.Искър малко преди скалите - 07:00 - до към 10:30 никакво кълване ... стръв щипоци за бели риби.

А това е близо до Шипочанският залив - 11:00 часа до към 13:00 - два костура само клъвнаха ... това е като инфо от мен.

А това е близо до Шипочанският залив - 11:00 часа до към 13:00 - два костура само клъвнаха ... това е като инфо от мен.

Колеги а някой може ли да ми каже как се стига от другата страна на Шипоченския залив ? Даже на снимката по горе на колегата се вижда за къде питам.

София - автомагистрала "Тракия" - гр. Ихтиман - с. Живково - къмпинг "Будното око" - Шипочански залив.Trout написа:Колеги а някой може ли да ми каже как се стига от другата страна на Шипоченския залив ? Даже на снимката по горе на колегата се вижда за къде питам.
колега на язовира бяла няма ти клъвне на щипок , а и през деня знам ли отделно и трябва повече аванс , пръчките към небето 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ама това важи само, ако си за бяла риба. Като си метнал за костур или пък на пружинки така са екстраDimy написа:колега на язовира бяла няма ти клъвне на щипок , а и през деня знам ли отделно и трябва повече аванс , пръчките към небето

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Кълве ли платиката колеги,може и на лс да не бъдете нападнати 

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Ама то никой никой не ги напада, бре Трънски !TRANSKI RIBAR написа:Кълве ли платиката колеги,може и на лс да не бъдете нападнати
Само се чудех, кой лови бяла на камбанка ?
Пък ти даде отговора

Според мен каракудяците са повече, направо лепят шпионката за телескопаTRANSKI RIBAR написа:Кълве ли платиката колеги,може и на лс да не бъдете нападнати

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аз едно време като си падах по дънния риболов слагах камбанки, бушони, но пръчките ми стояха по съвсем друг начин. Нещо сигурно съм бъркалG.Petkov написа:Ама то никой никой не ги напада, бре Трънски !TRANSKI RIBAR написа:Кълве ли платиката колеги,може и на лс да не бъдете нападнати
Само се чудех, кой лови бяла на камбанка ?
Пък ти даде отговора!

Кое е това място от първата снимка? На мен нещо ми е непознато.
- SBANKOV
- ще става разбирач
Как е пътя от Ихтиман до залива? Предполагам не е писта, по скоро е дали ще си оставя картера някъде?Veleka написа:София - автомагистрала "Тракия" - гр. Ихтиман - с. Живково - къмпинг "Будното око" - Шипочански залив.Trout написа:Колеги а някой може ли да ми каже как се стига от другата страна на Шипоченския залив ? Даже на снимката по горе на колегата се вижда за къде питам.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
От Ихтиман не е толкова зле, но откъм Самоков е "лунната долина" Поне 2013 беше, невярвам някой да го е оправилSBANKOV написа: Как е пътя от Ихтиман до залива? Предполагам не е писта, по скоро е дали ще си оставя картера някъде?
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- jorro11
- ще става разбирач
Сега е още по-зле, а и като гледам не се очаква скоро това да се промени.naskobo написа:От Ихтиман не е толкова зле, но откъм Самоков е "лунната долина" Поне 2013 беше, невярвам някой да го е оправилSBANKOV написа: Как е пътя от Ихтиман до залива? Предполагам не е писта, по скоро е дали ще си оставя картера някъде?
-
- новобранец
Здравейте и аз да се включа пътя от Ихтиман до самият язовир е добре и по точно до разклона за резервата, но от там към Самоков/към залива/ е просто нямам думи.
Значи от разклона на резервата до шипока пускате си "лунната соната" от Франк Лойд Райд / Разузнавача/ и си представяте хайверните платики как пълнят живарниците и всичко е наред . Какво толкова ако прокапе някой картер . Току виж ни направили и метро до язовираkiril.yankov написа:Здравейте и аз да се включа пътя от Ихтиман до самият язовир е добре и по точно до разклона за резервата, но от там към Самоков/към залива/ е просто нямам думи.

пп . След върволицата ТИР - ове какво да очакваме : F1 - Дубай асфалт

пп. На всички Колеги Наслука през уикенда и все пак връщайте по - голямата част от рибата.
Опазвайте Рибата , за да има какво да се лови !!!