Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2014
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- научил се да хвърля
Re: Зарган 2014
Всички червеи ги вадят във Варненското езеро.Аз тръгнах с 15 дози за Ахтопол и бяха толкова зле че едва ли се събираха 3 качествени.То и риба нямаше.Три дни около Синеморец,Ахтопол и Варвара - мъка.А на отиване м/у Царево и Варвара в полето до брега ми изгоря и бобината.Добре че имаше добри познати от Ахтопол които ми помогнаха,за което им БЛАГОДАРЯ .hunte написа:във варна червея е абсолютно различен от бургас. няколко години съм живял във варна и знам... тука са остатъците, а сега колегата pechat е абсолютно прав - скъсани, огризки по 10-15 в доза.... направо ти трябват 10 за да събереш като за две нормални дозиpechat написа:ти ако видиш Бургаските колко са по 15 червейчета,някои скъсани на половинки
- Nikolay ( Dobrich )
- ще става разбирач
Тази сутрин на Балчик - 0.
-
- научил се да хвърля
зная аз къде ги вадят, само че във варна като си купиш морски червей получаваш нещо, а тука като вземеш блатен получаваш остатъците от варна...nasko_sym написа:Всички червеи ги вадят във Варненското езеро.Аз тръгнах с 15 дози за Ахтопол и бяха толкова зле че едва ли се събираха 3 качествени.То и риба нямаше.Три дни около Синеморец,Ахтопол и Варвара - мъка.А на отиване м/у Царево и Варвара в полето до брега ми изгоря и бобината.Добре че имаше добри познати от Ахтопол които ми помогнаха,за което им БЛАГОДАРЯ .hunte написа:във варна червея е абсолютно различен от бургас. няколко години съм живял във варна и знам... тука са остатъците, а сега колегата pechat е абсолютно прав - скъсани, огризки по 10-15 в доза.... направо ти трябват 10 за да събереш като за две нормални дозиpechat написа:ти ако видиш Бургаските колко са по 15 червейчета,някои скъсани на половинки
преди бяха пуснали във бургас "морски червей" по 5 лв дозата... и наистина беше червея който трябваше...
а не сега боклуците които още на първото хвърляне падат и все едно нищо

сега не знам може и при вас да се е влошило качеството - но тука от зле стана на непоносимо зле
иначе за количеството - без коментар

И лошия ден в риболова е по-добре от добър ден на работа
- vesofr
- научил се да хвърля
Количествата са оправени,бяха смешни(10-15бр. и 3лв. дозата),когато зарганът полудя за 2-3 дена.Вчера купувах от Косара-доволни дози.По друг начин стои въпросът с бройките в Меден Рудник-яко ги кръщават,явно скоро не са ги драли тимаджии.И при следващото избиване на зарган,очаквайте отново намаляне на дозите,всяка година е така-ден година храни. 

Не кълве,не кълве,че спре.
- sardina
- научил се да хвърля
С леко закъснение - инфо от вчера. До обяд в района до Камен бряг - 10 броя. След това се преместих към Паметника и там беше по-добре. Приключих с 44 броя, 1 платеринка и шепа чернокоп.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последно промяна от sardina на Съб Окт 18, 2014 9:20 pm, променено общо 1 път.
Добър риболов е този, за който не ти омръзва да разказваш!
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво на sardina-та, за поредна година се представя доста подобаващо!
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
Овации за Гошко,ние във Варна си взимаме също доволно,но не толкова.
- vesofr
- научил се да хвърля
Ясно къде е отишъл зарганът от Бургаско.Днес около Созопол отново греда-едно зарганче,колегата два мазни чернокопа по 100+гр.
Не кълве,не кълве,че спре.
-
- разбира нещата
Днес, на 3-та буна след час въртене-капо!От там на НОИ : вятър и вълна-никой не извади за час.Обратно към Варна вече на 4-та буна.След второто хвърляне- една прилична заргана, след около час-втора.За това време отляво и отдясно колеги извадиха по една.Мъчен и тегав риболов, няма пасажи, само единаци.Вятърът се усили и беж към къщи.Хубавото е, че вече ги нямаше ламалинките и чернокопите.По-лош сезон не помня.Дано да не съм прав!Става дума за местата около Варна.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Днес отидох в Созопол до яхтеното пристанище след 1 час въртене бях капо.От там тръгнах към Черноморец там пак голяма вълна и въобще не слязох.От там тръгнах да се прибирам и видях че на Илия Бояджиев има много коли и слязох да вида какво е положението.Имаше към 50 човека,хвърлях кам 1 час и имаше само атеринки и от там пътя към вкъщи.Много слаб ден.
- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко
Вчера на Ной много труден риболов. Първо синоптиците излъгаха за посоката и силата на вятъра и целия град се бе изсипал по буните от Варна до Златните.
Труден риболов на редки пасажчета. Рибата държеше дистанция и пипаше плахо сутринта от 09 до 1ч двамата с колегата имахме общо 4-5 броя. После изби платерина наоколо и хванахме по две . Аз имах доста късания на такъма - къде от чернокоп, закачих по тетрапод, една голяма платерина ми скъса куките и още няколко.
За следобедния риболов на зизита Милен се върна с пресни червии, че старите вече не привличаха никаква риба. Общо Миленски 10 заргани, а аз 5 бр. Всичките нормален размер 45-50 см. ( по гръцкото море, колегите им викат дребни)
Гледам прогнозата и съветвам, който може днес и утре да дерзае в района предполагам ще има успех и да сподели! Поздрави!
Труден риболов на редки пасажчета. Рибата държеше дистанция и пипаше плахо сутринта от 09 до 1ч двамата с колегата имахме общо 4-5 броя. После изби платерина наоколо и хванахме по две . Аз имах доста късания на такъма - къде от чернокоп, закачих по тетрапод, една голяма платерина ми скъса куките и още няколко.
За следобедния риболов на зизита Милен се върна с пресни червии, че старите вече не привличаха никаква риба. Общо Миленски 10 заргани, а аз 5 бр. Всичките нормален размер 45-50 см. ( по гръцкото море, колегите им викат дребни)

Гледам прогнозата и съветвам, който може днес и утре да дерзае в района предполагам ще има успех и да сподели! Поздрави!
Хайде и аз да се отчета. Вчера на дружба, първо като отидох - лоша работа
, застава се само на високите камъни щото долу или падаш или те отнася вълната. Но аз не, ще настоявам и така застанах на счупената - повдигнатата плоча и реших да настоявам
. Първо Бисер е прав, че пак ни излъгаха за посоката и силата на вятъра, но какаво да се прави. Сега за риболова - от 10 до 17. 30 общо 22 класни риби но с много мъка и настояване. На три от рибите гърбовете им бяха доста поохапани
. Тая гат кога ще се разкара не знам
. Имах доста честа смяна на бидема и куките щото нещо често ми ги прегризваще
. Май май ще трябва да се изчака да премине това захлаждане и тогава да се настоява, ама знам ли може и да греша. АА хванах и две платерини средни като размер. Айде на слука на всички и дано по бързо се пооправи времето и морето.

- zxzx
- научил се да хвърля
Днес на Варвара сутринта от 6.30ч въртях блесни воблери без удар до 11.00ч само 3 заргана и няколко малки чернокопчета,с две думу голяма мъка от ден на ден става по зле
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
Падна ли вълната на доло колега . Събота и особенно неделя беше мн бурно морето .