Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
Re: Инфо за р. Струма!
Колеги до края на седмицата го дават да стане 13 градуса, таз работа как ще се отрази на рибите не много добре може би.Иначе как е по баражите.Миналата година по това време се ловеше много мряна и то едри сега го е затлачила реката.
Това добре, че търсех причината в себе сиemo vasilev написа:Днес на Бело поле мноооого тегава работа ,излезнаха няколко дребни скобарчета , по някое кленче и 2-3 що годе добри мренки .
Мястото - малко над казана ,риболов с щека и боло , храна доволно - резултат плачевен !

Време, чудесно, тихо, даже лекия вятър беше какъвто ми трябваше, насрещен, но много по-слабо от миналата събота, когато духаше силно от лошия вятър. При мен рибите бяха наедрели- към 6-800 гр. , но само по 5-6 на човек за цял ден, а хвърлихме захранка да отровиме реката

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- фен клуб-скобар
Ама мъжаги има неколко добри риболова и са се получи порезване! Нормално! До колегата дето пита за температурата-да ще се отрази негативно-задържи ли се повечко хладно рибите рано рано ще се групират! И каза той : ЩЕ ДОЙДЕ СТУД И НА БЕЛО ПОЛЕ ВЕЛИКАНИТЕ 

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Здравейте колеги. На фона на всеобщото недоволство, аз вчера останах доволен от риболова на Бело поле. Въпреки, че доста късно стигнах на реката /около 09.00 часа/, изобщо не предполагах с какъв панаир ще се сблъскам. Нагоре от моста откъм страната на градините, до най-горната част на белополския вир, риболовците се бяха разположили през 5 метра. На отсрещния бряг от моста до началото на сипеите положението беше почти същото. Спрях се на няколко места да погледам дали има някакъв риболов и какво кара толкова много хора да застанат толкова близо един до друг. Въпреки огромното количество разкиснат хляб, лепени трохи и захранки, които летяха по посока на водата не забелязах някаква активност при рибите. След кратко колебание дали да не сменя дестинацията, реших да заложа на тактика различна от тази на останалите риболовци - т.е. никакви трохи. Най-трудното в случая се оказа намирането на място, което да е максимално отдалечено от другите риболовци. Това място се оказа самото начало на вира от страната на влаковата линия. Дълбочина около 80 см., дистанция 15 м. и течение за буре 1,5 гр. Стартирах риболова около 10.00 ч. с 6-метрова болонеза, пражка и 300 гр. бял червей. Риболовът ми приключи в 14.00 ч. след изчерпване на количеството червеи. Крайният резултат е 2 скобара, 30-тина мрени и 10 на кленчета. Резултатът можеше да е още по-добър, ако колегите от отсрещния бряг не бомбардираха реката със захранка с големината на хандбални топки.
Ето и резултатът.
Ето и резултатът.
- Прикачени файлове
-
- P290913_13.57_[01].jpg (65.58 KiB) Преглеждано 758 пъти
- prodigy666
- разбира нещата
тоя момент чакаме .. направо ръцете ми треперятDJONI RINGO написа: И каза той : ЩЕ ДОЙДЕ СТУД И НА БЕЛО ПОЛЕ ВЕЛИКАНИТЕ

- калин кацаров
- сериозен играч
На Монцата са по-големи
Миналата есен едвам ги удържах с болонезата, като руски подводници са, риби по 2 кг

Миналата есен едвам ги удържах с болонезата, като руски подводници са, риби по 2 кг
- prodigy666
- разбира нещата
то и аз мисля така но на бело поле ми е най - големиякалин кацаров написа:На Монцата са по-големи![]()

Преди ходих да вида реката как е след тоя дъжд ... не беше вдигнала много но беше мътна но не боза !
- Paublo_Eskobar
- Модератор
На баржите,поскоро 3-тия бараж живее последна година!FlyFishing написа:Иначе как е по баражите.Миналата година по това време се ловеше много мряна и то едри сега го е затлачила реката.

Реката си трупа мощно наноси и вече е към 60см-1м дълбоко.Иначе има риболов на морунаж,каракудки,редки мрени.Ей тука съм си поседнал на вече несъсществуващия остров:

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- калин кацаров
- сериозен играч
prodigy666 написа:то и аз мисля така но на бело поле ми е най - големиякалин кацаров написа:На Монцата са по-големи![]()
Миналата есен едвам ги удържах с болонезата, като руски подводници са, риби по 2 кгиначе на монца съм хващал повече като бройка от подводниците и са по борбени ... ма и течението на монца е различно с тва на бело поле .....
Преди ходих да вида реката как е след тоя дъжд ... не беше вдигнала много но беше мътна но не боза !
На Монцата големия риболов започва през ноември, едрите скобари там са много борбени, а имал съм удари на риби, които веднага късат, те колко са големи не знам.
- калин кацаров
- сериозен играч
Paublo_Eskobar написа:На баржите,поскоро 3-тия бараж живее последна година!FlyFishing написа:Иначе как е по баражите.Миналата година по това време се ловеше много мряна и то едри сега го е затлачила реката.![]()
Реката си трупа мощно наноси и вече е към 60см-1м дълбоко.Иначе има риболов на морунаж,каракудки,редки мрени.Ей тука съм си поседнал на вече несъсществуващия остров:
И е спокойно там няма хора, има и сомчета, сега като застудее може и да се групира някоя и друга риба, но е плитко.
-
- разбира нещата
Калине ти не беше ли там в неделя с още едно момче с щека ???
-
- разбира нещата
А като говорим за едри риби това лято поне при мене 80% рибите бяха 1кг.
при температура на водата под 10° мряната спира да кълве ,а при сегашна ситуация около 15° на водата е хипер активна и всички топлолюбиви риби изяждат захранката ,затова скобара се лови трудно при разваляне на времето,а скобара се лови най добре при избистряне на водата
- калин кацаров
- сериозен играч
metoo написа:Калине ти не беше ли там в неделя с още едно момче с щека ???
В неделя ходих близо до Пастух , от Бобошево нагоре. В събота бях под Благоевград за малко срещу мотопистата.
Сега обмислям скоро да ходя за щука и сом по Гърция.
- prodigy666
- разбира нещата
На Монцата големия риболов започва през ноември, едрите скобари там са много борбени, а имал съм удари на риби, които веднага късат, те колко са големи не знам.[/quote]калин кацаров написа:
при мен там почна и там ще свърши когати падне сняг