Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
Re: Има ли гъбари?
Да, така е адашG.Petkov написа:Много се впечатлих от поста на Диригента,
Да имаш дворастящи гъби в собствената градина, си е голям бонус!

Технологията е проста и може и на терасата в блок да си ги отгледаш.
"Заразяването" всъщност е поставянето на мицела в субстата - в случая дървото. Мисля, че термина е инокулиране.topsoft написа:И аз. Какво представлява това "заразяване"? И защо е обвит пъна с найлон?
Може да се купи готов мицел. Той най-често е в найлонови пликове и представлява зърно (жито, овес . . .) плесенясало с мицела на гъбата. Продава се от лаборатории в БГ.
Пробиват се дупки в дървесината и мицела се поставя там. Дупчи се с възможно по-дебела бургия (ф10) и след като се сложи мицела в дупките, аз лично ги запечатвам със стърготините получени при дупченето-
След това, дървото го завивам в найлон за да може мицела да се развие по-бързо и по-равномерно. Найлона образува малко по-постоянни условия според мен - температура и влажност имам предвид. След 3-4 седмици найлона се сваля и след това дърветата периодично се поливат през няколко дни, а при горещо и сухо време през ден.
Това е

Някой ден със сигурност ще го пробвам, доста интересно!

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Адаш,Диригента написа:...Технологията е проста и може и на терасата в блок да си ги отгледаш.
А какво да е изложението,
Щото на терасата не мога, ама на юго-източната страна има няколко дънера от огромни тополи, та да се пробвам и аз

При мен нещата лека полека почват да се раздвижват
Вчера намерих малко горска челядинка, юдино ухо, че дори и една виолетка. Странно е, че навсякъде пишат за виолетката, че растяла само есента, пък аз я намирах и миналата година през май и юни...
Поздрави и наслука на всички!

Поздрави и наслука на всички!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Колеги,ето това,което намерих аз днес в Пловдив!!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ха, късметлия.
Смръчкула, ама нека по-опитните от мен да изкажат мнение.
Смръчкула, ама нека по-опитните от мен да изкажат мнение.
-
- новобранец
Колеги, кога да чакаме майската гъба в Софийско?
Коластра и Зелена енергия на АкваСорс (AquaSource)
Тази година мисля че трябва да има много диворастящи гъби ако продължава така да вали постоянно .По принцип майска гъба излиза след 20 април по лозенска планина съм брал преди 2-3 година много но напоследък нещо поизчезна. Другата седмица ще пообиколя да проверя дали я има.
- kopoy_92
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Днес в Варна доста майски гъби намерих (около 2 кг ) побързайте ,че заради дъждовете ще минат бързо .
-
- сериозен играч
Снимай я, да я видим тази майска гъба.
Ето още малко смръчкули от Пловдив!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
nunito, къде я намираш тази пущина? В смисъл каква гора? До река ли?
Бунарджикаiph написа:nunito, къде я намираш тази пущина? В смисъл каква гора? До река ли?