Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
Re: Има ли гъбари?
По дебелите книго пише, че за предпочитане са по усойни и сенчести места. Аз съм убеден обаче, че на тези тополови дънери ще имаш успех. Стига да не са много стари и сухи разбира се! Те условията за плододаване сами си се образуват рано или късно. А пък ти е и в "двора" както се казваG.Petkov написа:Адаш,Диригента написа:...Технологията е проста и може и на терасата в блок да си ги отгледаш.
А какво да е изложението,
Щото на терасата не мога, ама на юго-източната страна има няколко дънера от огромни тополи, та да се пробвам и аз!

-
- разбира нещата
Колеги , дали вече ще има Сърнели из Староселския край ?? Миналата година мисля,че по това време бях набрал 2 кофи по 15 кила,но тази година като че ли е по хладен април, та ако някой е обикаляй ще съм радостен ако сподели 

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
То аз затова и питам,Диригента написа:... Аз съм убеден обаче, че на тези тополови дънери ще имаш успех...
Защото миналият месец намерих първите гъби, кладници, на пън от огромна топола, бяха порастнали от южната страна на пъна.
Ща пробвам

А сърнели през м.април никога не съм виждал !
По-рано от м.юни не съм брал, поне аз!
-
- новобранец
По лозенската даже и челадинки няма ... нещо като валя беше студено времето сега стана топло пък не валя и засуши...alenov77 написа:Тази година мисля че трябва да има много диворастящи гъби ако продължава така да вали постоянно .По принцип майска гъба излиза след 20 април по лозенска планина съм брал преди 2-3 година много но напоследък нещо поизчезна. Другата седмица ще пообиколя да проверя дали я има.
- der fuhrer
- новобранец
Вчера откъснах първата сърнела.Едра,дърта-поне на 5дена.За съжаление обиколих района в който я намерих метър по метър но не намерих втора.Плюс една чанта масловки.Земята е суха и твърда на камък и гъби се намират но малко и с много скитане.Челядинки нема.Предните уикенди намирах по една две изсъхнали-сега и толкоз няма.G.Petkov написа: А сърнели през м.април никога не съм виждал !
По-рано от м.юни не съм брал, поне аз!
"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."
Димитър Талев
Димитър Талев
За Сърнела според мен е малко рано въпреки,че времето е доста топло,но пък днес беше един успешен ден за гъбобера.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ако някой познава тази моля да пише нещо.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Колеги,
Съвсем пожелателно, но ако може поне да посочвате, в коя част на България сте имали успех
!
А иначе,
Много яки гъби !
Само веднъж, преди много години съм брал и ял пъстърва гъба !
Съвсем пожелателно, но ако може поне да посочвате, в коя част на България сте имали успех

А иначе,
Много яки гъби !
Само веднъж, преди много години съм брал и ял пъстърва гъба !
- der fuhrer
- новобранец
На тая ми мяза поне ама може и да бъркам.Julien_g написа:Ако някой познава тази моля да пише нещо.
https://www.google.bg/search?q=Bolbitiu ... tAa-04GwBQ" onclick="window.open(this.href);return false;
"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."
Димитър Талев
Димитър Талев
Бих се спрял на някаква "сливовка". Може би Entoloma clypeatum. Поне по това, което се вижда от снимката до Обикноветата сливовка ми е най-близо.Julien_g написа:Ако някой познава тази моля да пише нещо.
-
- вече хвърля и на тежко
Не си глупав колега! Това е раят по отношение на гъбите. Няма друга гъба с такъв аромат. Като си напълня торбата и току си завра главата вътре да си изпълня дробовете с този велик аромат. А на вкус пък да не говорим!